Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

Tatarak, teraz zastanawiam się, czy nie mogli tego zasobnika odwrotnie ustawić. Tylko rury byłyby chyba bardziej "pokrzywione". No i z boku mamy sobie kiedyś postawić kuchenkę gazową na 1 palnik. Może dlatego postawili w ten sposób. Pal sześć ustawienie. Bardziej obawiam się o wylewkę na styropianie pod częscią zasobnika.

Madeleine, mam tak jak napisał Salik. Do 31 sierpnia muszę wykonać wszystkie obowiązki z umowy, w tym 60 dni wczesniej (czego nie zrobiłam) miała zgłosić ogotowośc do napełnienia zbiornika gazem. Powiedzieli, że jak się wyrobię z odbiorem do31, to będzie ok. Potem do 30 wrzesnia muszę podpisać umowę na odbiór gazu. Jak nie, to płacę odszkodowanie, którego wysokośc uzalezniona jest od jakichś tam opłat.

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zajrzałam do pisma, które mi przysłali - podali, co muszę mieć do podpisania umowy na dostawę gazu, którą to umowę mam podpisać do 30 września 2011r. i decyzja o nadaniu numeru porządkowego budunku !? Czy przypadkiem czegoś takiego nie robi się już przy pozwoleniu na użytkowanie?

Ktoś na forum liczył, jakie może być obciążenie na podłogę ze sporego regału z książkami, pod którym przecież jest normalnie styro i wylewka bez specjalnych zbrojeń. Wychodziło na to, że w zasadzie to obciążenie jest jak z auta dostawczego, a daje radę, więc pewnie i zasobnik utrzyma.

będziecie go odłącząc, żeby kafle kłaść pod spód?

niekoniecznie, to zależy od gminy, ja wystąpiłam o numer na etapie fundamentów. Mają na to zresztą miesiąc.

o, dobrze wiedzieć, to ja sobie może też wystąpię, bo u mnie jeszcze trzeba będzie nadać nazwę ulicy i korci mnie strasznie, żeby się nazywała tak samo jak ta, przy której teraz mieszkamy. numer też powinniśmy mieć ten sam - 1. a że nazwy miejscowości są bardzo podobne, to w sumie adres by mi się zmienił o 4 litery :)

Spirea - gratuluję kotłowni :)

Wszędzie masz rurki miedziane?

Przy okazji mam pytanie - jak robiłaś ocieplenie antresoli u siebie, to nie robiłaś styropianu do samej krawędzi?

Bo się zastanawiam jak położyć styropian na wystającym kawałku poddasza przy klatce schodowej...

Jutro zaczynam rozkładanie styropianu, mam nadzieję że do czwartku skończę.

Wojgoc prześlę, tylko zaznaczam, że jest to geodeta, który robił mi mapki projektowe i ma ją w wersji elektronicznej u siebie.

Salik, dzięki :)

Miedziane mam tam, gdzie widać na zdjęciach. Dostałam dzisiaj fakturę za całą instalację i tych miedzianych jest tam całkiem sporo. Mam rozpiskę chyba na 6 stron :)

Na antresoli nie ma na końcu styropianu, bo Pan wytłumaczył, że ma być mini stopa betonowa dla stabilności czy jakoś tak.

Słuchajcie, mam wątpliwości czy moja więźba jest zaimpregnowana. Jak to poznać? Nie była robiona typowo - nie jest zielona, jedynie miejscami zdarzają się zielonkawe plamki. Więźba nie jest też strugana czterostronnie. Wykonawca twierdził, że jest ok i jest zaimpregnowana. Na dniach ruszamy z ociepleniem i nie wiem, czy z ostrozności nie machnąć więźby preparatem Icopala FireSmart BioP/Poż. Wszystkiego już się nie zrobi, bo część zasłonięta, ale chociaż to co jest.