dr_au 07.09.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wojgoc - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 zawsze można wprowadzić aneks do umowy o rozwiązaniu umowy za porozumieniem stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.09.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Baardzo trudny. Pan nie zgodził się na moją wersję. Chociaż, aż tak tragicznie nie jest. Jedynie to odstąpienie byłoby trudne, bo balustrada podobno prawie skończona, materiały kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.09.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 zawsze można wprowadzić aneks do umowy o rozwiązaniu umowy za porozumieniem stron. tylko jak sama nazwa wskazuje- musi byc w tym zakresie porozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 no to dobra wiadomość, znaczy robi i szansa na szybkie schody jest duża. Kiedy go w końcu przekonasz do swojej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 tylko jak sama nazwa wskazuje- musi byc w tym zakresie porozumienie w tym cały ambaras aby dwoje chciało naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Spirea, ja bym szła za konstruktorem - w końcu on chyba się opiera na jakichś wyliczeniach? wykonawca też takie zrobił? a poza tym te pomysły z rozbijaniem istniejącego słupa lub słupy na wylewce... są co najmniej przerażająca - jak nie w realizacji to w efektach końcowych. skoro masz takie kary za odstąpienie od umowy, to właśnie trzymaj się wersji konstruktora - może wykonawca się sam wycofa i znajdziesz sensowniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 to kup od niego balustradę i materiały w najgorszym razie - żeby nie był stratny. a skoro się nie możecie dogadać co do reszty, to konstrukcję niech Ci zrobi inny. p. Marcin od dachów mówił, że ma fantastycznego gościa, którego mi poleci do zrobienia konstrukcji stalowej na zadaszenie - może by i schody zrobił? popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.09.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Spirea - ja myślę tak samo jak Tatarak.Weź od niego to na co już wydał kasę i wykonał, a co do reszty to po prostu odstąpcie od umowy podpisując jakiś aneks i potem ją rozwiązując, czy coś.Nie pchaj się na siłę w rozwiązania co do których masz już teraz wątpliwości i które stoją wbrew temu co mówią inni ludzie odpowiedzialni za Twój dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.09.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 My właśnie optujemy za rozwiązaniem konstruktora. Facet napisał, że wymyślił to, po przeanalizowaniu schodów w oparciu o słup, wylewkę i bez podpór. Dzisiaj ma się jeszcze odezwać kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.09.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 może ja mam obsesję na punkcie sprzątania (nie lubię, co poradzić), ale tak sobie myślę, że na białym i czarnym najbardziej widać kurz i w związku z tym ta siatka powinna być ciemnoszara. o! a poza tym czarna podoba mi się bardziej niż biała. a czarna z białą barierką mi się nie podoba wcale ani na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.09.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 na dzisiaj w umowie zapisane jest, że siatka będzie w naturalnym kolorze, tzn. jest to metal ze śladami spawania, trochę przybrudzony, taki surowy i pomalowany czymś przezroczystym. Będzie wyglądać podobnie jak ta siatka, która kiedyś wkleiłam. Poręcze - 2x4 będą w kolorze między matową czernią a ciemnym antracytem. Nic innego nie pasowało z kolorystyki, którą mielismy do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.09.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 i bardzo dobrze. taki "naturalny" kolor to jest właśnie mój ciemnoszary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 09.09.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Moim zdaniem zmieściła byś się w dozwolonym cytacie jak nic . Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mnie się marzą płyty betonowe,takie 1mx2m. Też mi się takie marzą Robiłaś już jakieś rozeznanie? Kiedy będziesz podchodzić do tematu? I kiedy ruszasz z płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Mnie się marzyły, ale ściągnęłam sobie cenniki kostek brukowych. Płyty większe (ale nie 1x2, sporo mniejsze, ale fajne) to koszt powyżej 200pln/m2, przed rabatami. Cena egzotyka na taras. Odnośnie do konstrukcji nic nie powiem poza tym, że w domu z linka schody są chyba całkiem drewniane, tylko barierka ażurowa? Ale ciemne fajniejsze, choć pewnie mniej praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.09.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Moim zdaniem zmieściła byś się w dozwolonym cytacie jak nic . Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. wiedziałam, że skomentujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 13.09.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 No i czekam na wyrok z banku co do transzy. Załatwiam też polisę. Sprawdziłam dzisiaj bankowy kurs euro 4,51 zł. To wszystko się źle skończy. Cześć- znalazłam Twój dziennik i tak podczytuję co piszesz Gratuluję postępów i życzę duuuużo cierpliwości A jeżeli czekasz na wypłatę transzy i masz kredyt w EUR to obecny wysoki kurs powinien Cię zadowolić Przy kredycie denominowanym spłacając raty w EUR w przypadku kiedy wypłata kredytu jest w PLN, wysoki kurs to marzenie kredytobiorców Dla przykładowo 100 tys PLN przy wysokim kursie do spłaty masz mniejszy kapitał w EUR. Sama niedługo wybieram się po uruchomienie kolejnej transzy i modlę się, aby taki kurs się utrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.09.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 cześć Luminda, co do zasady jest to korzystne. Może uda się trochę "odbić". Problem z wyokoim kursem wynika stąd, że zbliża mi się rocznica kredytu i muszę przedłozyć polisę na życie. Przy kredycie indeksowanym suma ubezpieczenia musi wynosić kwotę kredytu w walucie x kurs sprzedaży waluty z dnia rocznicy. Jak sprawdzałam tydzień temu i dzisiaj, to musze podwyższyć swoją polisę o kolejne 40 tys. , a dalej nie mam pewności, czy się akurat wstrzelę we właściwy kurs. Cięzko powiedziec co się będzie działo w ciągu najbliższych 11 dni, więc nie wiem czy przyjęcie kursu na 4,61 będzie wystarczające, czy będę musiała zaraz dalej podwyższać. I zapraszam do dalszego czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.09.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 i co schodziarz na nowy pomysł konstruktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts