Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea, to teraz Ci namieszam, bo znalazłam taki art. w muratorze sprzed paru lat:

"Uruchomienie ogrzewania podłogowego nie powinno nastąpić wcześniej niż po 21 dniach od wykonania podkładu cementowego i 7 dniach- anhydrytowego. Osuszanie takie trwa ok. 21 dni. Codziennie temperatura powietrza w pomieszczeniu powinna być podnoszona o 5 stopni do momentu, aż osiągnie 24 stopnie. Wtedy należy ją utrzymywać przez 14 dni, a następnie redukować każdego dnia o 5 stopni C".

Tatarak, na szczęście mam czas, bo kafle najwcześniej będą kładzione na koniec października. Na blogu jeden z forumowiczów wpisał mi z kolei, że pójdzie full kasy i przy takiej pogodzie po co wygrzewać. Nie przekonuje mnie to, bo przecież chodzi o to, aby ten beton "przyzwyczaił" sie do podłogówki. Co ma popękać, to popęka. U nas dzisiaj minęło 30 dni o wylania. Wygrzewać zaczniemy nie wcześniej niż po 25-tym, bo teraz mąż się rozchorował i dogorywa, a przyszły tydzień to mnie w zasadzie nie ma.

słuchajcie, pilna sprawa. Mogę jutro kupić przeceniony brodzik stalowy niski w kolorze antracytowym, prawie czarnym 90x90 BetteFloor. Sanplast Space Mineral kosztuje ok. 720 zł (miał być 100x90). Ten ma 90x90 i jest po 960 zł. Normalnie kosztuje ponad 2000 zł. Czy taki ciemny będzie pasował do szarego Zooma? Reszta ceramiki i tak będzie biała.

1267636136~FlushtoFloorBlack.jpg

Cześć Spireo, rzeczywiście brodzik wygląda rewelacyjnie na tym zdjęciu, ale jak masz wątpliwości to chyba lepiej przyłożyć płytkę:yes:

edit: no jak dla mnie rewelacja na tym drugim zdjęciu:-) ale zobacz z płytką

90x90 to standardowy prysznic. Zamierzałaś zrobić większy?

Edytowane przez Magda 34

bierz ten brodzik - jak Ci się nie spodoba, to ktoś na forum odkupi :) wymiar w porządku (mam teraz taką kabinę, spoko). nie musi wcale pasować kolorem do reszty ceramiki.

co do podłogi - a jakby tak włączyć teraz na tę minimalną temp. i zostawić (nawet na te 2 tygodnie?) zaszkodzić nie zaszkodzi. myślę, że te procedury wygrzewania są tak ustalone, żeby zabierały minimum potrzebnego czasu, jak będzie dłużej na niższej temp. to - na mój rozum - tylko lepiej.