Spirea 13.09.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 jeszcze mu nie pisałam, bo czekam na rozrysowanie od kierownika. Sytuacja jest fatalna, bo rozwiązanie generuje dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.09.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 spirea przeczytaj moją wiadomość do ciebie w moim dzienniku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.09.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 już idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.09.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 moja tesciowa kupiła wczoraj 2 szarą i białą metrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.09.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Spirea, to teraz Ci namieszam, bo znalazłam taki art. w muratorze sprzed paru lat: "Uruchomienie ogrzewania podłogowego nie powinno nastąpić wcześniej niż po 21 dniach od wykonania podkładu cementowego i 7 dniach- anhydrytowego. Osuszanie takie trwa ok. 21 dni. Codziennie temperatura powietrza w pomieszczeniu powinna być podnoszona o 5 stopni do momentu, aż osiągnie 24 stopnie. Wtedy należy ją utrzymywać przez 14 dni, a następnie redukować każdego dnia o 5 stopni C". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.09.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Tatarak, na szczęście mam czas, bo kafle najwcześniej będą kładzione na koniec października. Na blogu jeden z forumowiczów wpisał mi z kolei, że pójdzie full kasy i przy takiej pogodzie po co wygrzewać. Nie przekonuje mnie to, bo przecież chodzi o to, aby ten beton "przyzwyczaił" sie do podłogówki. Co ma popękać, to popęka. U nas dzisiaj minęło 30 dni o wylania. Wygrzewać zaczniemy nie wcześniej niż po 25-tym, bo teraz mąż się rozchorował i dogorywa, a przyszły tydzień to mnie w zasadzie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.09.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 słuchajcie, pilna sprawa. Mogę jutro kupić przeceniony brodzik stalowy niski w kolorze antracytowym, prawie czarnym 90x90 BetteFloor. Sanplast Space Mineral kosztuje ok. 720 zł (miał być 100x90). Ten ma 90x90 i jest po 960 zł. Normalnie kosztuje ponad 2000 zł. Czy taki ciemny będzie pasował do szarego Zooma? Reszta ceramiki i tak będzie biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.09.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Spirea, nawet na tym zdjęciu jest z szarym. Jeśli Ci się podoba, ja bym się nie zastanawiała. Fajna okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 na zdjęciu wygląda rewelacyjnie, ale to zdjęcie.nie możesz podjechać z kaflem i przyłożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.09.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 tu lepiej widać. Dzięki za opinię. Wojgoc, dobry pomysł z tym kaflem. A 90x90 starczy na prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.09.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) Cześć Spireo, rzeczywiście brodzik wygląda rewelacyjnie na tym zdjęciu, ale jak masz wątpliwości to chyba lepiej przyłożyć płytkę edit: no jak dla mnie rewelacja na tym drugim zdjęciu:-) ale zobacz z płytką 90x90 to standardowy prysznic. Zamierzałaś zrobić większy? Edytowane 13 Września 2011 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.09.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 brodzik zajeb...ty:yes: cena powalająca:yes: wymiar standardowy:yes: - chyba, ze planujesz kąpiele w trio, kwartecie,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.09.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Brodzik - rewelacja!!! Pojedź z płytką i przymierz na miejscu i szybciutko podejmiesz decyzję. Jak kolory będą pasować brałabym natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.09.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Czadowy ten brodzik. Ja mam w dziecięcej łazience kabinę 90x90. Kąpieli nie było jeszcze, ale wchodziłam na próbę - można się swobodnie poruszać, moim zdaniem to wygodna wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Brodzik jest super, wzięłabym w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.09.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 bierz ten brodzik - jak Ci się nie spodoba, to ktoś na forum odkupi wymiar w porządku (mam teraz taką kabinę, spoko). nie musi wcale pasować kolorem do reszty ceramiki. co do podłogi - a jakby tak włączyć teraz na tę minimalną temp. i zostawić (nawet na te 2 tygodnie?) zaszkodzić nie zaszkodzi. myślę, że te procedury wygrzewania są tak ustalone, żeby zabierały minimum potrzebnego czasu, jak będzie dłużej na niższej temp. to - na mój rozum - tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.09.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ja dostałam całą rozpiskę do wygrzewania, ale oczywiście zgubiłam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.09.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Tatarak - procedura wygrzewania wylewki jest taka a nie inna i '2 tygodnie' na minimalnej temperaturze to nie jest dobry pomysł.Spirea - czy Twój piec nie ma specjalnego programu do wygrzewania?Teraz chyba większość producentów daje taki program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Tatarak - procedura wygrzewania wylewki jest taka a nie inna i '2 tygodnie' na minimalnej temperaturze to nie jest dobry pomysł. . kłócić się nie będę, ale znasz uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.09.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Tatarak - procedura wygrzewania wylewki jest taka a nie inna i '2 tygodnie' na minimalnej temperaturze to nie jest dobry pomysł. uśmiałem sie do łez:wave: "taka a nie inna" - może podasz normę budowlaną, na podstawie której powstala ta procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts