wojgoc 15.09.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 a jest tam jeszcze cos ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.09.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 spróbuj. oni w Max Flizie są elastyczni jak widać .porozmawiaj z managerem i niech on znajdzie rozwiazanie tej sytuacji. przeciez sprzedali twoją rezerwację. niech się troche poczuwają. mnie sprzedali flizy - mało bo miałam 4 metry do łazieniki. były po 50 zł z wyprzedaży. i dali mi nowe po 100 zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 To może faktycznie zadzwonię i spytam, żeby sami sprawdzili w Krakowie, czy tam nie ma wystawionego. Wojgoc, są umywalki, miski wc, trochę kafli z podanymi ilościami w niższej cenie, baterie, jakaś szafka pod umywalkę. Takie pomieszczenie 3,5x7. Teraz w Cermagu tez jest akcja wyprzedazy asortymentu z wystaw. Reklamują się w radio, ale jak byłam tam jakieś 1,5 tyg. temu, to prawie wszystkie boksy już były puste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Spirea, co to za szara rura na przedostatnim zdjęciu (na strych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.09.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Odpowietrzenie kanalizacji przed dachówkę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 acha a słuchajcie, ile macie takich odpowietrzeń? do każdego pionu musi być, tak? jak łazienki mam jedną nad drugą i obok nich gospodarcze pom., to będzie jeden pion, a kuchnia to drugi pion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.09.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Generalnie do każdego pionu, ale powiedziano nam że jeśli piony wychodzą na parterze z jednej rury kanalizacyjnej idącej pod podłogą (czyli piony są na kolejnych odcinkach jednej rury) to można albo je spiąć albo zrobić tylko jedno odpowietrzenie na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 nie rozumiem, w którymś momencie to mi się przecież te wszystkie rury schodzą do jednej, która leci pod podłogą do przyłącza. nie jest przypadkiem ważna odległość między pionem/odpowietrzeniem a najdalszym podłączonym do niego "urządzeniem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Tatarak, u mnie są dwa. Jeden to chyba tylko dolna łazienka, a drugi to górna i kuchnia. Na południowej połaci dachu są takie grzybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.09.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 można sobie te grzybki wrzucić na drugą połać, w sensie nie tą, pod którą wypada pion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 a masz tyle miejsca pod dachem by latać z odpowietrzaniem na inna połać?najlepiej jak odpowietrzenie jest przedlużeniem pionu kanalizacyjnego - im mniej zakretów tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Można. U mnie oba są na jednej połaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.09.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Spirea,ale te wygibusy u Ciebie z odpowietrzeniem sprawdzaja się? bo na fotce widać, że rura od kanalizy jest 50 i przechodzi w szerszy grzybek, z którego idzie gięta rura do grzybka w dachu.z tego co wiem, to odpowietrzenie nie powinno być zwężane - ale pewnie co hyraulik to inne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Spirea, jakie warunki muszą być spełnione, żeby dostać numer domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.09.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Wojgoc, znalazłam coś takiego http://www.forum.domki.net/budowlane-f3/odpowietrzenie-kanalizacji-t2540-10.htmlNie wnikałam w kwestie techniczne instalacji, bo nie jestem w stanie opanować wszystkiego. Zakładam, że hydraulik, którego mi polecono jest dobry i wie, co robi. Ale spytam przy okazji, czemu tak jest. Rurki idą u mnie po ściankach działowych i może 11 nie zmieściłaby się, ale prawdę mówiąc nie wiem. Jeśli nie można, to powinni znaleźć inny sposób. Anula, u mnie wystarczył wniosek, który ściągnęłam ze strony Gminy + ksero aktu notarialnego. Bez opłat. Załatwili to w tydzień. Wpisz w google "wniosek o nadanie numeru porządkowego" i swoją Gminę i może wyskoczy wniosek i procedura. Edit: i można to załatwić na każdym etapie. Madeleine pisała, że wnosiła o numer jeszcze na etapie fundamentów. Numer dotyczy nieruchomości, a nie budynku, więc dlatego nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.09.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Spirea, ale te wygibusy u Ciebie z odpowietrzeniem sprawdzaja się? bo na fotce widać, że rura od kanalizy jest 50 i przechodzi w szerszy grzybek, z którego idzie gięta rura do grzybka w dachu. z tego co wiem, to odpowietrzenie nie powinno być zwężane - ale pewnie co hyraulik to inne podejście. Wojtek bo "nasz hydraulik" czasami idzie na łatwiznę niestety i leci po całości z grubej rury:) za którą zresztą płacimy my i którą mamy wymienić na normalną każdy budowlaniec który widzi moje rurzysko to ma ubaw, jak nie zapomnę to zrobie zdjęcie sami ocenicie Spirea obróbka twoich okien połaciowych zapaliła mi czerwone światełko, doczytałam że zwróciłaś juz na to uwagę a jeśli mogę coś doradzić wyślij zdjęcia do forumowego Rom-Kon to Ci podpowie gdzie brakuje profili też będę odpalać piecyk i mam zagwozdkę podłogówkę napełniłaś glikolem, serwisant bardzo mnie namawia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.09.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 wojgoc - u nas też jest zwężenie odpowietrzenia na 50-kę.Pytałem o to 2 różnych hydraulików i mówili że nie ma żadnych przepisów narzucających dochodzenie odpowietrzeniem np. rurą 110-kąPoza tym ilość tego powietrza nie jest jakaś oszałamiająca i bez problemu by rura fi30 wystarczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 oczywiście, że nie ma takich przepisów - tylko dachówki wentylacyjne są do rur 110 - przynajmniej w mojej serii creatona,nie ma problemu jesli zwężasz ze 110 na 50 i rura idzie dalej w pionie lub pod kątem>45st.Natomiast u Spirei jest wszystko na odwrót - z 50jest przejście na 100 i do tego rura idzie prawie równolegle do podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 U mnie rury też nie idą w pionie ani pod kątem 45 stopni - uwierzyliśmy kilku osobom które mówiły że nie zaburza to potrzebnego przepływu powietrza.Co do dachówek wentylacyjnych - u Spirei (z tego co widzę) podobnie jak u nas dachówka wentylacyjna ma fabryczną redukcję do fi50.I jej rura jest po prostu podpięta do takiej redukcji.Może w Creatonie nie ma takiej redukcji i stąd taka a nie inna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.09.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Salik, byłam wczoraj na strychu. Ta redukcja nie jest fabryczna. Została dołożona przez instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts