Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wideodomofon

Recommended Posts

Witam.Dosyć mam juz biegania do okna lub wychodzenia na taras i zaglądania kto stoi przy bramce a potem jeszcze trzeba iść i otworzyć furtkę.Czas zakupic wideodomofon z jednoczesnych otwarciem bramki /bo chyba to nie jest w jednym zestawie?/.Mąż kombinuje jak może bo nie chce mu się zadziałać więc sama muszę dokonać zakupu.Co mi polecicie?Może być czarno-biały.Do bramki mam ze 20 m ale mieszkam na piętrze.CZy te z allegro po 300-400 zł mogą być czy jednak szukać czegoś innego?Co muszę jeszcze dokupić by otworzyć przyciskiem furtkę?Jaki kabel będzie potrzebny i czy muszę go wkopywać?Z góry dziękuję za pomoc.

hmmm przecież wideodomofon to nic innego jak domofon wyposażony w kamerę...inna różnica jest taka, że kabel do furtki ma 5 żył i szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z takim, który by nie obsługiwał zamka elektromagnetycznego(bo po co wtedy w ogóle domofon/wideodomofon?)

W zastawie często jest już zarówno kabel jak i zamek i instrukcja montażu i moim zdaniem nie ma co kombinować czy castorama czy allegro wyjdzie na jedno..można na to wydać 300zł można i 3000zł dla każdego coś miłego...

Co do kładzenia kabla to w instrukcji tez na ten temat pisze jak i co...najlepiej wkopać w osłonie i po kłopocie:)

Czy czarnobiały, czy kolorowy czy 3,5" czy 8" ekran to już Twoja prywatna sprawa i kwestia gustu...za 300zł pewnie będzie cz-b a za 1000zł kolor z diodami IR i trybem nocnym...