Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze początki na forum

galka

Recommended Posts

u mnie było tak: na pewnym forum co drugi post brzmiał: "a na forum muratora..." - no to przyszłam zobaczyć. Zasiedziałam się głównie w psychologu, o swoim domu może z 10-20 postów napisałam ;-)

Ja też zaczęłam czytać kiedy dom był prawie na ukończeniu i wierzcie mi,nieraz żałuje ze tak pózno.Wiele rzeczy można było zrobić lepiej lub inaczej korzystając z doświadczeń innych forumowiczów,ale to mleczko już się wylało :D

nie no, ja czytałam w trakcie budowy, w sumie z niektórych pomysłów bezczelnie skorzystałam (np mam grafitowo-czerwona łazienkę Tubądzin Homme ;-) ). czytać czytałam, ale nie angażowałam się w budowlane dyskusje.

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... i jak wogóle trafiliście na forum.

Fajnie by było gdyby odezwały sie też osoby ,które są na forum od samego poczatku-muszę się przyznać ...

forum znalazłem przez jakąś wyszukiwarke

to było wtedy jeszcze forum w powijakach, z małą ilościa działów i tematów,

natomiast pewne osoby przebywały na nim jakby dyzurnie udzielając rad "na poczekaniu" - dlatego było to forum zywe

podobała mi sie wczesniejsza szata graficzna /niebieskie tło - jak dobrze kojarze/ lecz ubogie w emotikony /słynna zielona wyszczerzona morda/

wklejac zdjęc nikt wtedy nie potrafił ...

załapałem sie z ciekawości - pisząc anonimowo bez rejestracji

po kilku miesiącach zalogowałem sie /choc ciekawie było tez kiedy wolno było pisac anonimowo, a miało to i dobre i złe strony ...

z dobrych - była wieksza szczerość i spontanicznośc wypowiedzi, otwartość

ze złych stron - mozliwośc dokopania komuś, chamskie odzywki

natomiast logowanie sie nie wykluczyło animozji jakie pojawiały sie miedzy forumowiczami

pierwszy zmasowanych ataków /zdaje sie / nie wytrzymał PLUMIN, dał sie sprowokowac, potem odchodzili inni ciekawi ludzie

sól tego forum ...

a szkoda ...

A od siebie dodam, że nie tak łatwo jest nastukać postów. Jestem na forum ponad trzy lata, a ledwie dwie i pół setki przeskoczyłem. A i to tylko dlatego, że znajomi domagali się dziennika do czytania i oglądania.

Bo to jest tak, jak pojawi się ciekawy temat, to zanim przemyślę jakie mam zdanie, pojawia się ze dwadzieścia postów, z czego z połową się zgadzam, a na pisanie "Tak zgadzam się" jakoś mi się nie chce wysilać. Mam w świadomości to, że ktoś myśli tak samo jak ja i mi to wystarcza.

A jak mam potrzebę dowiedzieć się czegoś konkretnego, to szukam. I najczęściej znajduję. Przy takiej ilości wiedzy zgromadzonej na forum, to nie jest problem. To po kiego powtarzać pytania, a nie daj Boże jeszcze nowy temat zakładać?

A jeszcze mi się przypomniało. Jeśli miał bym napisać kogo się na forum boję, to bym wybrał retrofood'a. Wyjątkowo nie chciał bym mu pod klawiaturę wpaść...

dokładnie,ale cenię Go również za poczucie humoru .

Też przyznaję że "bałam" się Nefer,daggulki.Wyróznaim elutka za witanie nowych forumowiczów i piękne zdięcia.Jeszcze dopisuję stuk puk,ciszynianke,ziaba tryskających humorem :D

Tak naprawdę to po prostu fajne forum 8)

...zarejestrowałem się kiedy "zaklepaliśmy" działkę (sierpień 2007) zostałem do dziś, na początku tylko przeglądanie z czasem nieśmiałe wtrącanie do rozmów

Forum bardzo pomocne szkoda tylko, że tyle czasu pochłania, to jedyny minus "przebywania" tutaj, jak skończę budowę to ........ 8)

......To po kiego powtarzać pytania, a nie daj Boże jeszcze nowy temat zakładać?

pewnie bierze się to z dwóch powodów.

1. lenistwo

2. do bani wyszukiwarka........jeśli nie skorzysta się z: site:forum.muratordom.pl ".............." to na nic szukanie

Aaaaaaa i pamietam swój jeden z pierwszych wpisów - czy zbuduję mój dom za 500k :):) W kosztorysie miałam 350k - więc sobie pomyślałam, że zgodnie z radami - nie jestem optymistką.

Szybciutko zostałam sprowadzona na glebę - i to była racja :)

Chyba pamiętam ten wątek. Ktoś Ci chyba w nim wypominał coś o złotych klamkach? :D

NO cóż - byłam naiwna. Okazało się, że ten domek nie jest taki mały a 1.500 za metr to trochę mało :)

Ja to się przyznam, że na początku nie wiem dlaczego, ale, uwaga, obawiałem się Daggulki

Ona ma po prostu szpetny avatar. Taki ... hmmm ... straszuncy ;)

to nie awatar :roll: ... to fotografia z dowodu osobistego http://cdrlab.pl/forum/images/smilie/icon_hahaha.gif

jak tu miło ... ja tu zostaję :oops: :lol: :D

A serio ... z babek to się bałam zawsze najbardziej Nefer :wink: :D . Jak coś przywali to nie wiadomo czy się obrażać zbierać zabawki i zwijać kram czy usiąść i zapłakać :wink: :D . Prawdą jest, że jeśli przywali to zasłużenie :roll: .

Kochana, mam nadzieje,że Ciebie niezbyt często to spotykało :oops: Fakt, że dziób mam niewyparzony ...

:)

Tomkwas - nie ty pierwszy mi to mówisz :roll:

Nefer - mnie nieczęsto , ale słyszałam zgrzyt miażdżonych kości i trzask podeptanej dumy innych forumowiczów - to mi wystarczyło do tego, coby nie deptać Ci po odciskach ino spierniczać póki czas :lol: .

No a jak Cie już na żywo poznałam to się dowiedziałam , ze jednak nie zabijasz :wink: :lol:

Gość elutek
Wyróznaim elutka za witanie nowych forumowiczów i piękne zdięcia.

bardzo dziękuję :oops: :D :wink:

może później będę miała więcej czasu, to napiszę o moim stosunku 8) do forum i forumowiczów

/jeśli w ogóle ktoś będzie chciał to czytać :roll: :wink: /

Hej.

Ja tam zjebkę od Nefci zaliczyłam 8) :lol: Chyba rrmi też się dołączyła :lol:

Ale letki pion na dzien dobry nie jest zły. Teraz to moje opoki :)

Sierotę przygarną, czas zorganizują, pyszne jedzonko podadzą. :) Normalnie ja je love, jak i paru innych forumowiczów, że tak w skrócie wymienię: Maylandzia, Verunia, Anjamen, Wuśka, Efilo :roll: Pewnie kogoś pominęłam, wybaczcie więc.

Nie mogę odżałować Maxi i jabka

:cry:

Jednym z moich pierwszych postów było pytanie o wybór dwóch działek - ładnej i blisko miasta czy jeszcze ładniejszej ale daleko. Potem temat upadł - bo zakupiona zostałą jeszcze inna.

Potem kiedys płakałam bo mnie okradli - wyrwali torebkę (i pamietam ze wielu forumowiczów bardzo mnie psychicznie wsparło :))

A potem zaczełam pisać dziennik budowy , który nawet był o dziwo chetnie czytany przez niektórych - ale to juz historia bo dziennik był, potem znikł , potem sie pojawił a teraz to już go w ogóle nie ma :)

elutek - jak o stosunku to ja bardzo chętnie przeczytam :lol:

tylko z pięknymi fotkami prosimy :wink:

zapomniałam jeszcze o dobrych duszyczkach przynajmniej takie zrobiły na mnie wrażenie:kaśka i macej,zieljka,nastka79,zielonooka(chociaż nie przebiera w słowach :) )

Kurcze tylu tu jest fajnych ludzi że trudno spamiętać.To Wy nadajecie fajny klimat na forum :D ale przydziobałam :p :wink: