nowy 5 31.03.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 witam! jak długo powinna schnąć wylewka pod parkiet jeżeli zostanie wylana na początku kwietnia?? z góry dzięki za odpowiedz zalezy od grubosci betonu i temperatury powietrza po okolo 2 tyg polozyc folie na beton docisnac styropianem i polozyc na to cos ciezkiego na drugi dzien sprawdzic czy na foli woda sie nie skrapla najlatwiejszy sposob oczywiscie zdac sie na sprawdzenie wilgotnosci przez fachowca od parkietow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 31.03.2009 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 http://www.deitermann.pl/index/220.php interesuje mnie wylewka jako produkt ostateczny, tzn betonowa podloga taka jak w zdjeciu w linku. Co w tym temcie ? wiadomo,ze taki beton musi byc gladki, piekny i wygladac ...wlasnie tak jak na tym zdjeciu....pragen miec taka podloge? jak to zrobic? z tego co widze jest to posadzka przemyslowa ja osobiscie nie spodkalem sie z taka w mieszkaniu jest duzo drozsza i robi sie ja w pomieszczeniach narazonych na duze obciazenia chale duze garaze itp maja to do siebie ze wygladaja naprawde jak lustro sama zywica na beton kosztuje dosyc duzo ma jeden mankament jak cos na nia spadnie np szklanka robi sie pajaczek jak na szybie w samochodzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 31.03.2009 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ...folie uzywamy tylko jako izolatora na dole domu pod styropian a wiec folia na styropian jest zbedna ... dzięki za odpowiedź, tez mi się tak wydaje, pewno niektórzy architekci i jakiś odsetek przejetych swoją rola wykonawców czyta za dużo ulotek reklamowych ... albo siedzi na garnuszku producenta folii ... ... nie polecam rurek ... a mogłbyś rozwinąć ? czemu nie rurki i co w zamian ? co do tych rurek ciezko jest ustawic rurki idealnie a potem po nich zciagac beton poniwaz wystarczy ruszyc noga albo czyms innym i mozna przestawic najlepiej dla ciebie jezeli pomieszczenie jest male zrobic szalunki po scianach z jakis profili kture moga zostac na stale i po tym zciagac ustaw przy poziomicy zamocuj stabilnie i jazda do zabawy jezei pomieszczenia sa duze lepiej wziasc fachowca bo poprawki duzo kosztuja pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy 5 31.03.2009 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ... głównym powodem jest uniemożliwienie sypkiemu (płynnemu) jescze jastrychowi przedostanie się pomiędzy warstwy styropianu i dotarcie do stropu lub ścian i stworzenie tym samym mostków akustycznych. więc ze względu na taki powód mogę sobie podarować, pod posadzką już nikt nie mieszka Oczywiście chodzi o strop nad pomieszczeniami zamieszkanymi. W przypadku posadzek na gruncie lub nad nieogrzewaną n.p. piwnicą daje suię folię pod i na styropian. dobre heheh - tu moge Cie zapewnic /nie dawałem folii na styropian/ i nie ma mostków - ktoś Cie - zdaje sie - nabrał ... Być może nabrał mnie Niemiec na szkoleniu, być może nie mają racji inżynierowie z Politechniki, być może wykwalifikowani ludzie projektujący systemy termoizolacji i jastrychów są w błędzie stosując w przypadku jastrychów pływających warstwę rozdzielczą - nie wiem, nie mam laboratorium, natomiast muszę to zawsze klientowi przedstawić jako przykład tzw."książkowy" aby mi ciemnoty zarzucić nie mógł - natomiast jak sobie klient zażyczy dać wylewkę bezpośrednio na styropian to ja daję. co do tych szkolen przez niemcow ja takiego nie przechodzilem i z mojego skromnego doswiadczenia wiem ze jak by wszystkie wylewki byly robione ksiazkowo i zgodnie z tym co architekt karze to polowe roboty bym nie robil klijent cgce wiedziec co jest najlepsze j jak wyjdzie z naszego doswiadczenia bo niewieze zebys spodkal sie ze idealnie pasuje styropian albo dzwi maja idealna wysokosc a wiec ja sie zdaje na doswiadczenie i to co widze i nie mam problemow i klijenteria poleca znajomym pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts