robi77 30.03.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Co powiecie o tym Cyprysiku. Nadaje się na sadzenie jako żywopłot wzdłuż ogrodzenia przy ulicy ?Ciężki w utrzymaniu, choruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.03.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Nie nadaje... albo i tak. Suwałki czy Zielona Góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 30.03.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ??Nie bardzo rozumiem ta "odpowiedź" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barto_1972 30.03.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Nie nadaje... albo i tak. Suwałki czy Zielona Góra? ...to proste. Tam gdzie klimat jest łagodny (czyli zachód Polski) to się nadaje. Jak mieszkasz na wschodzie to się nie nadaje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Ja mieszkam na zachodzie i u mnie rośnie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.03.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jeszscze zależy,, jaka odmiana. Z uporem maniaka niektórzy sadzą 'Ellwoodii'.Ładny, owszem, kilka lat. Do pierwszej upierdliwej zimy.Ogólnie poza zachodem kraju nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 30.03.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Mieszkam pod Warszawą...więc chyba pół na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 31.03.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 drugi rok już rośnie i jest ok, w tym roku dosadziłam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 31.03.2009 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 A w jakim miesiącu najlepiej sadzić? Teraz już można czy poczekać na cieplejsze dni?? Czyli reasumując Tuja Brabant jest lepsza i bardziej trwała jako żywopłot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 31.03.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Czyli reasumując Tuja Brabant jest lepsza i bardziej trwała jako żywopłot ? Tuja będzie bardziej niezawodna, ale i bardziej pospolita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 01.04.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A w jakim miesiącu najlepiej sadzić? Teraz już można czy poczekać na cieplejsze dni?? ? Ja sadzę już od dwóch tygodni, wczoraj znów dokupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 02.04.2009 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Nie zmarzną ?W dzień juz cieplutko ale noce i poranki to nadal minus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 02.04.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Toć Warszawa to prawie wschód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 02.04.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Prawie robi wielka różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 07.04.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Jak wsadziłem Cyprysik tydzień temu ...to powinienem go regularnie podlewać z racji że świeży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 jak nie pada to podlewaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.04.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 A w jakim miesiącu najlepiej sadzić? Teraz już można czy poczekać na cieplejsze dni?? Czyli reasumując Tuja Brabant jest lepsza i bardziej trwała jako żywopłot ? Ogólnie tuje i jałowce tak, ale dlaczego Brabant? Rośnie wielka, rzadka i rozczapierzona, jest wiele innych, ładniejszych chociaż droższych odmian np. szmaragd, spiralis, europa gold, kórnik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 07.04.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Podobno ładnie wygląda jak się przycina i nawozi. A w jakim miesiącu najlepiej sadzić? Teraz już można czy poczekać na cieplejsze dni?? Czyli reasumując Tuja Brabant jest lepsza i bardziej trwała jako żywopłot ? Ogólnie tuje i jałowce tak, ale dlaczego Brabant? Rośnie wielka, rzadka i rozczapierzona, jest wiele innych, ładniejszych chociaż droższych odmian np. szmaragd, spiralis, europa gold, kórnik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaImariusz 26.04.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 no to jak to jest z tymi cyprysikami ?? zakupiłam 16sztuk(100-120cm) i już wsadzone (foto w moim dzienniku), nie padało jeszcze od zasadzenia więc podlewam codziennie, na razie nie przycinałam, bo podobno muszą się najpierw zaklimatyzować podczas sadzenia podsypałam torfem z odżywką do iglaków, na wierzch to samo + porządnie podlałam co do wyboru między cyprysikiem a tujami - tuje ma 90% osób w mojej okolicy, zresztą nie wiem czy nawet nie więcej, sąsiad sadził tuje brabant tego dnia co ja cyprysiki i teraz napatrzyć się na moje nie może - mają ładniejszy i "zdrowszy" kolorek, są gęstsze zresztą nie będę się przechwalać - czas pokaże co ładniej wyrośnie tylko czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 26.04.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Cyprysik Lawsona 'columnaris' nie wymaga cięcia.Ten cyprisk ma oznaczenie strefy klimatycznej 6A czyli wytrzymuje mrozy do 23 stopni. Musisz im kupić kożuszki na zimę jeżeli mieszkasz tam, gdzie są większe mrozy. Miłośnicy ogrodów - czy to obsesja cięcie wszystkiego co dopiero posadziliście na swoim skrawku ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts