Ana. 03.04.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 hehe wiesz co ? u nas niestety okazało się dopiero przy zamawianiu drzwi zew i wew. , że murarze zrobili otwory wg poziomu drzwi tarasowych! Teraz każde jedne musieliśmy "nadrabiać " pustakami pianowymi Okazało się bowiem, że mamy o ok 12-20 cm za wysokie otowry na drzwi ! A mieliśmy już otynkowane i wylweki zrobione Potem jest kupę roboty z tym i nie ma gwarancji ,że tynk wyjdzie taki sam jak wszędzie sprawdź u siebie jak masz. Mój kuzyn ostatnio przyjechał do nas i śmiał się co nam zrobili murarze ....a na drugi dzień zadzwonił , że u niego jest to samo !! I dopiero to wyszło po wylewkach i tynkach .masakra.. Z dwojga złego lepsze większe otwory niż mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.04.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 No tak , ale jakbym wiedziała wcześniej , to przed tynkami wszystko zrobiłoby się na ziher i nie byłoby problemu.A tak to tynki piękne wyszły a teraz sami musimy dorabiać. I oby po malowaniu nie było widać różnicy ... a listwy maskujące wokół drzwi nie zakryją tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witaj Asiu!! Przychodze do Ciebie po długiej nieobecności...i chyba 1 raz się wpisuję. Kuchnię Anatol'a juz widziałam na dzienniku i bardzo mi sie podoba...przede wszystkim jasna kuchnia i do tego brązowe lub brązowo -białe mebelki tak jak na zdjęciu- mój gust. Pisałaś u mnie w dzienniku o wykończenówce i o podejmowaniu decyzji...ale widze że świetnie sobie radzisz ponieważ płytki do salonu juz wybrałaś...bardzo ładne...Ja będę miec bardziej jasniejsze podobne do Anatol'a -polerowane...AGD również...nie ma sie czym martwić Twój domek pieknie się prezentuje:) I tez nabiera rómieńców...fajnie że twój Mąż robi hydraulike...dużo zaoszczędzicie:) Podłogówke robicie na całym domu?? Wiesz już jaką łazienkę będziesz mieć..jakieś wizualizację może masz?? PS.nie wiem czemu ale nie wszystkie zdjecia mi sie otwieraja:( Mari wiesz jak jest wybory sa niby zrobione, ale jak przyjdzie do kupowania to jakies tam małe ziarenko niepewności pewnie powstanie, ale co tam..... nie dam się zwariować, kuchnia najważniejsze że układ jest zaplanowany i meble rozrysowane, a kolor .... wybiorę juz podczas zamawiania płyt... bo mi się rożne podobają i co chwila zmieniam wizję kolorystyczną Mąż na prawdę chłopak na medal, dzielnie robi po kolei elektrykę, kanalizację, wodę, odkurzacz centralny, a lada moment zacznie układać podłogówkę w całym domu wiadomo teraz jest zamordowany, ale satysfakcja ogromna i do tego sporo pieniędzy zaoszczędzone tu woda i odkurzacz : i podprowadzenie wody do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Wpadam z rewizytą i podziwiam wykonane prace Ja też uwielbiam cegłę i białe kuchnie i tak będzie u mnie też :) Jeśli chodzi o Elkamino to możesz sobie zamówić próbki za darmo !! Ja dostałam od nich i w tym samym kolorze zamawiałam. Stara cegła Śliczna jest , do tego cementowa jasna fuga i będzie pięknie Cegła podoba mi sie niezmiennie ale chyba nie będzie jej w kuchni a za kozą w salonie tak czy inaczej naj ładniejsza jest właśnie ta stara cegła i taką sobie zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 No wieki całe Cię nie było:rolleyes:Nie znikaj na tak długo:p Z tego co widzę to kolejność prac budowlanych ustalają nam budowlańcy a w zasadzie ich wolne terminy:rolleyes: U mnie najpierw miały być tynki a później hydraulika,ale że tynkarze byli zajęci wiec złapałam hydraulika,aby nie tracić czasu:rolleyes:Tynki dzisiaj skończone też gipsowe diamant,uważam,że są zrobione na piątkę:lol2:Gładzić już nie będę:no:Ogrodzenie musiałam mieć już więc będzie takie po taniości.Jak wygram w totka to sobie zmienię od frontu,teraz tylko siatka Aniu wiem że dawno mnie nie było, ale choroby ciągnęły się w nieskończoność! teraz już jest lepiej i będę częściej, moje tynki jednak chyba wymagają lekkiego przetarcia papierkiem nie są idealnie gładziuteńkie, ale i tak mi się bardzo podobają, już bym chciała malować a tu jeszcze wylewki i tyle pracy przed nami! Ogrodzenie ważne że będzie , a jakie to nie istotne na teraz, potem sobie wymienisz jak się inne spodoba U nas na razie planów ogrodzeniowych brak ..... może jesienią jak kasy zostanie ha ha ha aha ahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 U ogrodzenie frontowe tez na razie będzie z siatki a kiedyś wymienimy My też tynki zostawiamy , nie będzie gładzi :)Wygląda to fajnie , a zaczniemy już też malować to zrobię zdj z bliska i zobaczymy jak bez gipsowania będą wyglądać :)Mam nadzieję ,że będzie ładnie U nas pewenie też się kończy siatką, ale zobaczymy może dmay radę coś zrobić "bardziejszego" no ciekawa jestem efektu po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 hehe wiesz co ? u nas niestety okazało się dopiero przy zamawianiu drzwi zew i wew. , że murarze zrobili otwory wg poziomu drzwi tarasowych! Teraz każde jedne musieliśmy "nadrabiać " pustakami pianowymi Okazało się bowiem, że mamy o ok 12-20 cm za wysokie otowry na drzwi ! A mieliśmy już otynkowane i wylweki zrobione Potem jest kupę roboty z tym i nie ma gwarancji ,że tynk wyjdzie taki sam jak wszędzie sprawdź u siebie jak masz. Mój kuzyn ostatnio przyjechał do nas i śmiał się co nam zrobili murarze ....a na drugi dzień zadzwonił , że u niego jest to samo !! I dopiero to wyszło po wylewkach i tynkach .masakra.. Ale numer, muszę swoje otwory pomierzyć! bo w sumie to nie pamiętam jak było mierzone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Z dwojga złego lepsze większe otwory niż mniejsze Chyba lepiej, ale najlepiej to takie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.04.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 No tak , ale jakbym wiedziała wcześniej , to przed tynkami wszystko zrobiłoby się na ziher i nie byłoby problemu.A tak to tynki piękne wyszły a teraz sami musimy dorabiać. I oby po malowaniu nie było widać różnicy ... a listwy maskujące wokół drzwi nie zakryją tego . Aniqa żeby tylko takie pomyłki ..... pewnie kłopotliwe jest dorabianie, ale gips ma to do siebie że raczej sie powinien tynk zrównać, tym bardziej że świeży jest będzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 07.04.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Aniu wiem że dawno mnie nie było, ale choroby ciągnęły się w nieskończoność! teraz już jest lepiej i będę częściej, moje tynki jednak chyba wymagają lekkiego przetarcia papierkiem nie są idealnie gładziuteńkie, ale i tak mi się bardzo podobają, już bym chciała malować a tu jeszcze wylewki i tyle pracy przed nami! Ogrodzenie ważne że będzie , a jakie to nie istotne na teraz, potem sobie wymienisz jak się inne spodoba U nas na razie planów ogrodzeniowych brak ..... może jesienią jak kasy zostanie ha ha ha aha ahahaha No właśnie te wylewki:(Miały być w tym tygodniu,a ja czekam na styropian,:wściekła do bólu:bash:Ma być w piątek,zobaczymy:(Wizja betonu na podłodze coraz bardziej realna:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 08.04.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Aniqa żeby tylko takie pomyłki ..... pewnie kłopotliwe jest dorabianie, ale gips ma to do siebie że raczej sie powinien tynk zrównać, tym bardziej że świeży jest będzie dobrze:) dziś jadę sprzątac już generalnie domek , bo zaczynamy gruntować ściany :)Wrzucę potem fotki z dorabiania tynku. U nas jest ten problem , że nie gipsujemy ścian. Została dołozony specjalny tynk maszynowy . ciekawe jak to wyszło :)Pogoda jest piękna więc z przyjemnością będzie mi się sprzatałao :) Miłego dnia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 17.04.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 haloo :)Co nowego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 18.04.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Zdrowych, spokojnych świąt Wielkanocnych, pełnych nadziei oraz miłości, Pogodnego nastroju, oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań, wśród rodziny i najbliższych przyjaciół życzy Ania http://i61.tinypic.com/142uhqp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 05.06.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Co nowego...? Pisałaś że kończycie podłogówkę A gdzie fotorelacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.06.2014 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Witam sie po dłuuuuuugiej przerwie.... niestety ale ostatnio czasu brak, a ochoty na komputer późnym wieczorem zupełnie brak..... no ale nie to że sie nic nie dzieje, dzielny M zrobił wszystkie instalacje swymi ręcami ..... kończy już podłogówkę i koniec przyszłego tygodnia WYLEWKI!!! No i sie zacznie szał zakupowy, chociaż juz prawie wszystko mam wybrane, część rzeczy sama robię... takie moje male DIY Jak mi sie uda zammieszcze fotki z obecnego etapu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.06.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 No to w telegraficznym skrócie, tak wyglądały mniej więcej wszystkie bruzdy pod hydraulike ... nadmienię że M to inżynier/konstruktor i wszystko musi być od linijki, te akurat bruzdy wykonał teść zawód tożsamy z moim M więc wiadomo linijka w oku A to plątanina rurek i rureczek akcja styropian: średnia grubość to 28 cm na podłodze, myślę że będzie cieplutko Rozkładanie folii, srebrna z kratką dtaego że ułatwia układanie rurek, a nie dlatego że wierzę w magiczną moc odbijania ciepła z rurek od tej folii...: pierwsze zawijaski:) to kolejne to kolejne i pokoiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.06.2014 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 A to moje małe DIY Odnowiony fotel, miałam tylko drewniana ramę, wyszorowałam ją , odrobaczyłam, zabezpieczyłam olejem do drewna i na koniec obiłam nowoczesnym materiałem, mam nadzieje że wam się spodoba takich staroci chciałabym mieć w naszym nowoczesnym wnętrzu jakieś 2 - 3 szt fotel, może stół w jadalni, i stojący zegar .... a reszta nowoczesna ... tak eklektycznie trochę , a taki jest teraz, brkauje mu tylko podłokietników, bo brakło mi zszywek ...i weny a to puf który bedzie się znajdował blisko fotela koło kozy .... w salonie ..... jakość zdjęć niestety komórkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.06.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Do pufa mam całą kolekcje mebli do zrobienia, w piwnicy czekają jeszcze stelaże na 1 konsole, 1 szafkę RTV i 2 stoliki mam zamiar zrobić to sama ... zobaczymy co z tego wyjdzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 05.06.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Fotelik pierwsza klasa,zdolniacha z Ciebie,a mąż precyzja zegarmistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 05.06.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Dlaczego ja nie widzę fotek?? co jest...czy tylko ja tak mam....:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts