jo-aska 06.06.2014 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 No i wczoraj niestety mnie wywaliło z kompa, potem miałam kupę roboty w pracy, a w domu to na komputer mi się nawet patrzeć nie chce. U mnie zdjęcia widać .... więc nie wiem gdzie jest problem .... Wylewki zaplanowane są na piętek/sobotę w przyszłym tyg!!!!!! no i w końcu zaczniemy się już wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 06.06.2014 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Fotelik pierwsza klasa,zdolniacha z Ciebie,a mąż precyzja zegarmistrza. No musze powiedziec że kawał dobrej roboty zrobił! Dumna jestem z niego! Niestety jeszcze cała masa roboty przed nim , ale da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 06.06.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 No musze powiedziec że kawał dobrej roboty zrobił! Dumna jestem z niego! Niestety jeszcze cała masa roboty przed nim , ale da radę Na pewno da rade,jak jest motywacja do działania to i pracy ubywa.Wykańczajcie,ale nie siebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 No i tak, z prądem to niezły cyrk jest, no więc się dowiedziałam że panowie już zrobili co mieli zrobić ..... tzn skrzynka jest - bo i była cały czas bo jak się sąsiad budował to postawili podwójną, no i tam w tej skrzynce Panowie już podobno jakiś czas temu (ze 2 tyg temu) podprowadzili prund do listwy .... tylko szkoda że nie powiedzieli o tym nikomu, a reszta podobno należy do nas.... tzn kabel który leży koło skrzynki i w moim mniemaniu czekał na panów z elektrowni, ma podłączyć już nasz elektryk...... potem my mamy zapłacić fakturę za przyłącze (której nota bene nie mamy jeszcze) i zgłosić gotowość do odbioru, panowie przyjadą odbiorą i z tym odbiorem już możemy wybierać dostawcę prunda ...... tylko tej faktury jakoś nie ma a bez niej nie możemy zgłosić odbioru .... no i koło sie zamyka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 o ja cie pierdz*elę :jawdrop::jawdrop: ale fotel!! ale ławeczka!! jesteś moim miszczem!! chcę się uczyć od Ciebie, mogę? plisssssss jejku ale ja bym chciała tam umieć i tak zrobić... bardzo chcę też sama poczynić takie diy w chałupie, ale obawiam się że efekt nawet w odrobinie nie dorówna temu u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 no to czas na mały przegląd tego co chcę u siebie zrobić... mała łazienka/WC pod schodami bedzie biało czarne... dekory już zakupione więc odwrotu nie ma aranżacja trochę kulawa ale to dlatego że ma ona służyc bardzie ustawieniu płytek i umieszczeniu poszczególnych dekorów: Duża łazienka rodzinna będzie inspirowana tymi fotkami (nia pamiętam gdzie je znalazłam mam je zapisane na kompie) A oto komoda na którą teraz pracuję (tzn morduje się żeby ja oczyścić ze starej politury) komoda będzie przeznaczona pod umywalkę w rodzinnej łazience. No i tu mam dylemat, czy ja tylko olejować po oczyszczeniu czy nakładać nową politurę na połysk ...... nie wiem bo i taka i taka wersja mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.06.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 no to czas na mały przegląd tego co chcę u siebie zrobić... mała łazienka/WC pod schodami bedzie biało czarne... dekory już zakupione więc odwrotu nie ma aranżacja trochę kulawa ale to dlatego że ma ona służyc bardzie ustawieniu płytek i umieszczeniu poszczególnych dekorów: Duża łazienka rodzinna będzie inspirowana tymi fotkami (nia pamiętam gdzie je znalazłam mam je zapisane na kompie) A oto komoda na którą teraz pracuję (tzn morduje się żeby ja oczyścić ze starej politury) komoda będzie przeznaczona pod umywalkę w rodzinnej łazience. No i tu mam dylemat, czy ja tylko olejować po oczyszczeniu czy nakładać nową politurę na połysk ...... nie wiem bo i taka i taka wersja mi się podoba . Inspiracja łazienkowa cudna:) Odnosząc się do komody,to może weź pod uwagę płytki,czy mat ,połysk czy satyna:rolleyes: Już widzę kolejne Twoje dzielo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 no to czas na mały przegląd tego co chcę u siebie zrobić... mała łazienka/WC pod schodami bedzie biało czarne... dekory już zakupione więc odwrotu nie ma ... no i proszę... siedzisz w mojej głowie... mój kibelek malutki też będzie takiej samej kolorystyki... dokładnie jest taki sam w sensie ustawienia sprzętów płytki fajowe... u mnie też będzie z takich małych 10x10, też leżą i czekają co do komody to ja drewno wolę w macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Plan dużej łazienki jest mniej więcej taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) no i proszę... siedzisz w mojej głowie... mój kibelek malutki też będzie takiej samej kolorystyki... dokładnie jest taki sam w sensie ustawienia sprzętów płytki fajowe... u mnie też będzie z takich małych 10x10, też leżą i czekają co do komody to ja drewno wolę w macie Witaj Karola Płytki do łazienki mają 20x20 - bo taki maja wymiar dekory fornesettiana .. i szczerze mówiąc myślałam że takich plytek białych i czarnych na rynku w takim rozmiarze będzie cała masa a tu .... ledwo znalazłam ...i podłoga będzie z płytek vives kolekcja alaska, ściany tubądzin, dekory fornasettiana z bardelli ... no misz masz totalny ... ma nadzieję że będzie ok Taki kibelek w domu wydaje mi się że jest potrzebny, dlatego zamiast szafy pod schodami wykombinowaliśmy miejsce na kibelek. Co do komody to nie wiem, mat jest fajny ale boję się trochę że sama olejona komoda w łazience nie da rady przez wilgoć, politura jednak jest trwała i dobrze zabezpiecza (oj dobrze bo pieruńsko trudno ją zdjąć z mebla).... nie wiem, jak na razie morduje się nad jej czyszczeniem jak ją oczyszczę to połażę koło niej i pomyśle .... i penie malne jedne drzwiczki politura na sprawdzenie, spodoba mi się to polecę po całości, nie to zdejmę politurę i zaolejuje olejem do blatów... Edytowane 9 Czerwca 2014 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Inspiracja łazienkowa cudna:) Odnosząc się do komody,to może weź pod uwagę płytki,czy mat ,połysk czy satyna:rolleyes: Już widzę kolejne Twoje dzielo:) Ania no właśnie, płytki do dużej łazienki .... sama nie wiem, czytam że matowe są łatwiejsze w utrzymaniu więc chyba będą raczej matowe/satynowe .... więc myślisz że jak będą matowe to taka politura w połysku nie za bardzo ... a może na zasadzie kontrastów właśnie będzie ok ???????????????????????? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 09.06.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 A to moje małe DIY Odnowiony fotel, miałam tylko drewniana ramę, wyszorowałam ją , odrobaczyłam, zabezpieczyłam olejem do drewna i na koniec obiłam nowoczesnym materiałem, mam nadzieje że wam się spodoba takich staroci chciałabym mieć w naszym nowoczesnym wnętrzu jakieś 2 - 3 szt fotel, może stół w jadalni, i stojący zegar .... a reszta nowoczesna ... tak eklektycznie trochę , a taki jest teraz, brkauje mu tylko podłokietników, bo brakło mi zszywek ...i weny a to puf który bedzie się znajdował blisko fotela koło kozy .... w salonie ..... jakość zdjęć niestety komórkowa OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ty to masz talent normalnie!!!!! :jawdrop::jawdrop: A ja zaczynam się bawić decoupagem i robię sobie skrzyneczkę na zioła i taka z niej dumna jestem ....ale Ty mnie załamałaś! Taką ławeczkę chciałabym do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.06.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Witaj Karola Płytki do łazienki mają 20x20 - bo taki maja wymiar dekory fornesettiana .. i szczerze mówiąc myślałam że takich plytek białych i czarnych na rynku w takim rozmiarze będzie cała masa a tu .... ledwo znalazłam ...i podłoga będzie z płytek vives kolekcja alaska, ściany tubądzin, dekory fornasettiana z bardelli ... no misz masz totalny ... ma nadzieję że będzie ok Taki kibelek w domu wydaje mi się że jest potrzebny, dlatego zamiast szafy pod schodami wykombinowaliśmy miejsce na kibelek. .... też mam i 20x20, bo u mnie będzie mix dwóch rozmiarów no właśnie paradyż i tubądzin mają całkiem sporo różnych wzorków w tych rozmiarach - no najważniejsze że znalazłaś u mnie też podłogi inne płytki, ściany inne kolekcje - czasem nawet 3 różne ważne by pasowało rozmiarem i kolorem i będzie cacunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) o ja cie pierdz*elę :jawdrop::jawdrop: ale fotel!! ale ławeczka!! jesteś moim miszczem!! chcę się uczyć od Ciebie, mogę? plisssssss jejku ale ja bym chciała tam umieć i tak zrobić... bardzo chcę też sama poczynić takie diy w chałupie, ale obawiam się że efekt nawet w odrobinie nie dorówna temu u Ciebie! E no nie przesadzajmy..... takie małe DIY,ja po prostu to lubię takie (oczywisita oczywistość mniej więcej) będą moje mebelki salonowe .... M oczywiście patrzy bardzo sceptycznie na ten pomysł Taki był pierwotny plan... puf miał być kolorowy ale jest szary.... ale kolorowy tez zrobię bo mam jeszcze gąbkę Edytowane 9 Czerwca 2014 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ty to masz talent normalnie!!!!! :jawdrop::jawdrop: A ja zaczynam się bawić decoupagem i robię sobie skrzyneczkę na zioła i taka z niej dumna jestem ....ale Ty mnie załamałaś! Taką ławeczkę chciałabym do sypialni Aniqa no ja z fotela i pufy tez dumna jestem Bo nawet M -owi się fotel podoba , bo czy mu sie pufa podoba to nie wiem, nie wypowiedział się jasno i wyraźnie ... ale siedział ... Ja takie drobne robótki zostawiam sobie na czas zimowy jak już się przeprowadzimy, teraz robię to co będzie potrzebne na sam początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 też mam i 20x20, bo u mnie będzie mix dwóch rozmiarów no właśnie paradyż i tubądzin mają całkiem sporo różnych wzorków w tych rozmiarach - no najważniejsze że znalazłaś u mnie też podłogi inne płytki, ściany inne kolekcje - czasem nawet 3 różne ważne by pasowało rozmiarem i kolorem i będzie cacunio No właśnie ma pasować przecież nie będzie pisało skąd są płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.06.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Ania no właśnie, płytki do dużej łazienki .... sama nie wiem, czytam że matowe są łatwiejsze w utrzymaniu więc chyba będą raczej matowe/satynowe .... więc myślisz że jak będą matowe to taka politura w połysku nie za bardzo ... a może na zasadzie kontrastów właśnie będzie ok ???????????????????????? ... Ja też mam płytki satynowe na ścianie w łazience a szafka biała w lakierze,więc kontrast nie jest zły.Satynowe są chyba lepsze w utrzymaniu czystości i są bardzo fajne w dotyku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2014 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 O widzisz Ana i to jest cenna informacja ... notuje ...pytki w dużej łazience maja być satynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 11.06.2014 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 No to kilka fotek podłogówki na dole juz skończona na górze się kończy .. i Mąż i podłogówka, bo gorąco na poddaszu jak w piekle Noi centrum dowodzenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.06.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) o żesz., ale tego wyszło.. jaki będziesz mieć piec? po zdjęciu widzę że to salon a rurki co 10cm.. podłogówka była liczona i takie moce wyszły czy ktoś położył na zasadzie "tak będzie dobrze" albo "tak się robi" ? pytam bo przy tym rozstawie to jak wpuścisz gorącą wodę to będzie bardzo ciepla podłoga (czyli będzie za gorąco), pętli masz sporo - czy ich rozmiary (długość) są mniej więcej rowne? na rotametrach nie wszystko sie da wyregulować.. znajomi mają pododnie i trochę narzekają.. mają piec na ekogroszek który grzeje wysokotemperaturowo no i jest właśnie róznie.. jak są pętle różnej długości to jedna szybciej się ochładza druga wolniej i temperatury podłogi są różne Edytowane 11 Czerwca 2014 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts