Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie Lisów - Asi i Rafała

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no super inspiracje mebelkowe :)

a ta bieliźniarka to na obrusy czy jak? bo skoro na korytarzu :-P

drzwi bardzo ładnie się prezentują - to wikęd? możesz mi podać szerokość samej szybki????

Bieliźniarka ma być na przeciwko Wc i ma być na ręczniki i pościel ;).... na obrusy jeszcze nie wymyśliłam nic .... zresztą nie mam obrusów .....ha ha :D:-P a zanim nabędę to pewnie coś wymyśle :)

Tak to wikęd a szybka ma może z 5-6 cm szerokości reszta to inox.

Edytowane przez jo-aska

tutaj moze być problem ze ktos sie ubrudzi jak by sie oparł, przynajmniej moja cegła sie trochę sypie i brudzi :cool:

to ta przy kozie pewnie nie bedzie musiała byc impregnowana bo nikt sie o nią nie oprze :-)

zrobie próbę zaimpregnuje jedna płytke jak mi się bedzie podobała po impregnacji to zaimpregnuje wszystkie a jak nie to .... cóż na tej ścianie koło wiatrołapu i kuchni ma stac moja konsola więc może się uniknie opierania ...

Asieńko dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu takie postępy:):)Masz słuszną rację,że dom ma się podobać Wam i tego trzeba się trzymać.Gratuluję Wam obojgu dużej kreatywności i wielu pomysłów,na pewno efekt końcowy będzie super:yes:

Aniu u Ciebie to dopiero postępy widać, u nas narazie to sie tak trochę ślimaczy.... moja połowa zbiera się juz od tygodnia do płytkowania a to trzeba coś doszlifować jeszcze, a to gruntować a to otwory na dzrwi przyszykować żeby sie potem nie sypało .. i tak się odwleka :) ale mam nadzieję że dziś lub jutro w końcu się zacznie układanie :)

będę naciskac bo ja od poniedziałku mam miec urlop i chcę plytki układać na ścianie więc podłoga musi być!:)

byłam dzisiaj popatrzec na tapety i .... przeszła mi ochota na tapete w sypialni .... za duży wybór ....

chyba zrobie tapicerowaną ścianę za łóżkiem .... tylko tu sie pojawia drugi problem wybór materiału.......

Tapeta na ścianie za łóżkiem jest passe bym powiedziała ;-) może zrób coś na zasadzie tapicerowanych paneli

104089.jpg

kasetony.jpg

lozko-panel.jpg

Robisz wtedy jak duże sobie chcesz i ile ich chcesz - sprawa dowolna, no i łatwo je zdemontować albo nawet obić inna tkaniną jak Ci się znudzi ;-)

Dobra, jedziemy z kuchnią ;-) zdjęcia robiłam telefonem, więc nie są powalającej jakości, ale może wystarczą.

IMG_20140812_152211~2.jpg

IMG_20140812_152243.jpg

IMG_20140812_152334.jpg

IMG_20140812_152957~2.jpg

IMG_20140812_152604~2.jpg

Blat jest w kolorze grafitowym, ale jakość do bani, rysuje się łatwo i wszystko na nim widać, kiedyś sobie go zmienię, z powodów finansowych nie mogłam sobie teraz pozwolić na porządny blat, np. z corianu :-D

Edytowane przez jazzy

Cegła wg mnie warta zachodu wydaje mi się że trafiłam z nią w dychę, kolor taki jak chciałam i w ogóle zachwycona nią jestem :)

To świetnie, że udało Ci się tak trafić :-) a nie wolalabys położyć cegły na całej ścianie? Np. tej z TV? :-D albo na tej miedzy wiatrolapem a kuchnią, ale na całości, czyli ten fragment nad drzwiami też i ten dalszy kawałek :-D

Tapeta na ścianie za łóżkiem jest passe bym powiedziała ;-) może zrób coś na zasadzie tapicerowanych paneli

[ATTACH=CONFIG]274562[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]274563[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]274564[/ATTACH]

Robisz wtedy jak duże sobie chcesz i ile ich chcesz - sprawa dowolna, no i łatwo je zdemontować albo nawet obić inna tkaniną jak Ci się znudzi ;-)

No włąsnie dlatego rozmyślam nad tapicerowaną ścianą mogą też być panele tapicerowane, one dają chyba większą swobodę aranżacji ... muszę tylko popatrzeć za tkaniną na takie panele ..... nie wiedziałam że tapeta jest już ....... niemodna .... co nie oznacza że jak ne trafię na coś co mi się spodoba to nie zrobię tapety :)

Dobra, jedziemy z kuchnią ;-) zdjęcia robiłam telefonem, więc nie są powalającej jakości, ale może wystarczą.

[ATTACH=CONFIG]274584[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]274585[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]274586[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]274587[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]274588[/ATTACH]

Blat jest w kolorze grafitowym, ale jakość do bani, rysuje się łatwo i wszystko na nim widać, kiedyś sobie go zmienię, z powodów finansowych nie mogłam sobie teraz pozwolić na porządny blat, np. z corianu :-D

jazzy piękne te fornty drewniane ... co to za płyta?? kolor chyba dębowy...

a biel faktycznie nie jest taka rażąca tylko stonowana ... podoba mnie się :)

To świetnie, że udało Ci się tak trafić :-) a nie wolalabys położyć cegły na całej ścianie? Np. tej z TV? :-D albo na tej miedzy wiatrolapem a kuchnią, ale na całości, czyli ten fragment nad drzwiami też i ten dalszy kawałek :-D

Nie ściana TV ma być jasna i biala żeby w miarę możliwości można było włączyć np. rzutnik ..

ale nad wiatrołapową to owszem myślałam myślałam .... ale jakoś tak mi odwagi nie wystarczyło ... co nie oznacza że tak się nie skończy z tą ścianą koło wiatrołapu ... wszystko wyjdzie w praniu ....

a mam zgodę mojej lepszej połowy na domówienie cegły na klatkę schodową to będę miała z czego podbierać :) ... jak by co oczywiście ....

..... nie wiedziałam że tapeta jest już ....... niemodna .... co nie oznacza że jak ne trafię na coś co mi się spodoba to nie zrobię tapety :)

Spoko Asia, przecież nie robimy swoich wnętrz do katalogów z najnowszymi trendami, tylko dla naszej własnej satysfakcji. I oczywiście nie zabraniam Ci tapety hihi, zwłaszcza że zdarzają się naprawdę piękne. B-) Tak tylko probowalam zasugerować inne rozwiązanie. A w ogóle jak masz w telewizorni kanał domo+ to obejrzyj w tym tygodniu odcinek ''Home staging-mieszkania do sprzedania''. Tam zrobili cudna sypialnię właśnie z takimi panelami :-) cud miód :-D

Kochana Domo + to ja mam non stop kolor włączone .... bo a nóż widelec coś ciekawego pokażą:) tak że na pewno obejrzę ...a nawiasem mówiąc to czasami na prawdę ciekawe rozwiązania ta Marysia z tego programu proponuje warto podpatrzeć

...... czy nie zauważyłyście że zazwyczaj Ona proponuje bardzo jasne pomieszczenia bez kolorowych ścian??? kolory to tylko dodatki .... i to mnie się podoba:) bo łatwo zmienić kolor ....