jo-aska 23.10.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 No i mury juz są kuchnia.... i ogromne okno takie chciałam... duże .. widne na caaaałą ścianę kuchnia ma wymiary 3x3 + wnęka na zabudowaną szafę kuchenna. a tu widać wejście na hol z wiatrołapu A to widok na hol... przejście między częśćią dzienną i nocną Teraz szalujemy i zbroimy strop ...a pieniądze płyna jak rwąca rzeka ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 24.10.2013 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Początki szalowania stropu ... już widać "lasek" stemplowy okno tarasowe salon a tu kontorla jakości belek szykowanych na wieniec a tu już część belek gotowych dzisiaj ciąg dalszy...stropowego działania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.11.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Strop zaszalowany, zazbrojony.... niestety mamy parę dni w plecy bo albo desek na szalunki zabrako, albo deszczyk popadał.... ale w końcu dzisiaj wielkie lanie betonu na nasz strop bardzo się cieszę bo to duży krok do przodu... głównie dlatego, że po zakończonym tym etapie, możemy dosatać kolejną porcyjkę manny z banku a to jest nezbędne do kontynuowania dalszej pracy a to kilka fotek naszgo małego lotniska schody nasz Zecik Edytowane 4 Listopada 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.11.2013 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) i relacja na żywo z lania betonu na lotnisko Edytowane 5 Listopada 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.11.2013 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Kolejne decyzje podjęte: - okna zamówione , pomiary otworów porobione - wybór okna Jezierski - pakiet trzyszybowy, profil utra premium, cipeły montaż z taśmami i ciepły parapet, - dachówka ceramiczna wybrana Tondach Marsylka 12, na dniach piszemy umowę i zamawiamy, - okna dachowe Roto -najprawdopodobniej z blokami WD - mimo, że broniłam się przed kominami to jednak zdecydowalismy się na zrobienie kozy w salonie, komin będzie stalowy, ocieplony - czyli jednak 1 komin jest. to są decyzje na najbliższe prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 04.11.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 dzięki za odwiedziny u mnie, wentylacje macie już wybraną? do mnie jutro wyjadą rury i skrzynki rozprężne itp. będziecie coś sami potem robić czy ze względu na tempo ekipami?aha - podpisaliście umowę na przyłącze energetryczne? bo jak nie to... poczekać można nawet 2 lata..btw, fajna okolica.. z ktorej strony kielc budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.11.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 dzięki za odwiedziny u mnie, wentylacje macie już wybraną? do mnie jutro wyjadą rury i skrzynki rozprężne itp. będziecie coś sami potem robić czy ze względu na tempo ekipami?aha - podpisaliście umowę na przyłącze energetryczne? bo jak nie to... poczekać można nawet 2 lata.. btw, fajna okolica.. z ktorej strony kielc budujecie? Artur, wszystkimi instalacjami zamuje sie mój M, na pewno ma wybrane co i jak, ale o szczegóły muszę się jego zapytać ... ewentualnie zmobilizować do wpisu w dziennik , umowę podpisaliśmy w sierpniu z datą realizacji na czerwiec, tak że mam nadzieję że długo czekać nie będziemy, tym bardziej że w granicy z sąsiadem, jest już skrzynka ekektryczna i tak na prawdę potrzeba tylko postawić obok drugą i wpiąć kabelek - oczywiście trochę upraszczając czynności:) Okolica faktycznie piękna.. to okolice Zagnańska ... błoga cisza i cudne widoki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.11.2013 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dzień 20.11.2013 godz. 7 rano dekarze rozpoczęli dach. wczoraj dach prezentował się tak: a na chwilę obecną godz. 13:00 dach wygląda tak lubię nasze ekipy oby tak dalej dzisiaj też miała miejsce dostawa materiału na cały dach: dachówka, akcesoria, okna dachowe, orynnowanie. zdjęć brak ...M nie podesłał jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.11.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 no i dostawa dachówki i całej reszty a tak się prezentuje nasz Zecik .... aż serce mi rośnie jak sie patrzę na tki widoczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 22.11.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Witam,gratuluje szybkich postępów w budowie u mnie dopiero jutro strop wylewamy.Chciałam zapytać o przepusty w stropie na wentylacje jakiej średnicy:) rury macie włożone :)pozdrawiam będziemy was gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 29.11.2013 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ana. Przepraszam że tak późno odpowiadam, Małżonek mówi że chyba fi 160, kawałek rury kanalizacyjnej pocietej na przepusty. Życzę powodzenia i jak widać jak się chce to można Z wiadomości budowlanych, to takie wieści: Kupiliśmy komin do kozy - izolowany dwuścienny z nierdzewki... świeci się jak psu ...wiadomo co..... więc go aktualnie malujemy na czarno jak już będzie gotowy to wstawię fotkę... Ponadto mieliśmy tydzień wolnego od dekarzy - kończą robote u innego klienta. Do nas wracają w poniedziałek i ma się dziać. Deska czołowa [ponieważ ma zostać odkryta - lubię drewniane akcenty wykończeniowe] zamówiona czeka na odbiór , będziemy malować w sobotę kolor będę dopasowywała do koloru okien - winchester - sama nie wiem jak mi wyjdzie dopasowywanie... wzornik koloru mam od dostawcy okien więc czeka mnie dzisiaj wyprawa do marketu i szukanie czegoś podobnego 6-go (mikołajki) montujemy okna!!!!!!!!!! i mam nadzieję że do 10-go będziemy mieli SSZ!!!! No i wtedy ... moi drodzy zaczyna sie droga przez mękę ... instalacje .... do tego etapu robót zostaje oddelegowany na zimę Małżonek Mamy zagwostke czym ocieplać strop... wełna czy styropian ... na razie czytamy i szukamy informacji.... mi sie podoba pomysł ze styropianem ale jest mało informacji od użytkowników czy faktycznie warto .... na razie - im więcej czytam tym mniej wiem aha w planach na ten rok jeszcze jest studnia, i ja bym chciała zrobic jeszcze kanalizację na zew. ale moja druga połowa nie bardzo widzi w tym sens .... to na razie chyba tyle a tu kilka fotek z "poddasza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 29.11.2013 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 No to takie małe podsumowanie: Dotychczasowe koszty (zawierają robociznę, materiał, kierbud - czyli wszystkie koszta poniesione na poszczególne etapy: stan "0" (wykopy, fundamenty, izolacja, ocieplenie fundamentów, chudziak) - 32 000 zł Ściany i ścianki - koszt ścian nośnych, ścian działowych, nadproży, - 17 300 zł Strop - monolit (18 cm) + schody zabiegowe - 30 800 zł Konstrukcja dachu - (więźba), materiał na pokrycie dachówka Tondach Marsylka 12, akcesoria, folia Tyvek solid, orynnowanie (stalowe), okna ROTO (7 szt.), robocizna - 61 400 zł Razem wydane 141.500 zł (no część jeszcze do zapłąty ale, to kwestia dni ) Ponadto stolarka okienna (Okna, pakiet trzyszybowy + ciepły montaż z taśmami, ciepły parapet) - 17 100 zł Czyli razem 158.600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syper 29.11.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ponadto stolarka okienna (Okna, pakiet trzyszybowy + ciepły montaż z taśmami, ciepły parapet) - 17 100 zł Jaką macie stolarkę i ile okien ? Ja za trzyszybówki z ciepłym montażem (taśma rozprężna + ciepłe parapety zapłaciłem 32 000 zł. Okien jest jedenaście + jedno balkonowe i suwanka tarasowa ze sterowaniem w klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 30.11.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Dziękuje za odpowiedź tak właśnie mąż powkładał fi 150 a na czerpnie fi 200 bo też będzie w stropie w podcieniu .Bardzo chciałabym już stawiać krokwie -ale ta kasa :bash:czekamy na sprzedaż mieszkania tzn.przyszli klienci naszego mieszkania czekają na kredyt :pnic to ale w czerwcu domek musi być skończony:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 01.12.2013 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Jaką macie stolarkę i ile okien ? Ja za trzyszybówki z ciepłym montażem (taśma rozprężna + ciepłe parapety zapłaciłem 32 000 zł. Okien jest jedenaście + jedno balkonowe i suwanka tarasowa ze sterowaniem w klamce. u nas są takie okna: 2szt. - 1500 x 1500 - jednopołaciowe otwierane i uchylne (pokoje) 1szt. - 1500 x 900 - jednopołaciowe otwierane i uchylne (łazienka) 2szt. - 900 x 900 - jednopołaciowe otwierane i uchylne (garaż) 1szt. - 1500 x 2000 - fix (kuchnia) 1szt. - 2350 x 1100 - jednopołaciowe otwierane i uchylne (kuchnio jadalnia) 2szt. - 2350 x 1100 - fix (salon) 1szt. 2350 x 3000 - suwanka otwieranie automat (salon) Wyceny mieliśmy różne , również odpowiedźi w stylu brak możliwości wykonania okna (balkonowe otwieranie ponoć za wysokie i za szerokie) Ostatnia wycena zawierała wszystko, i nie wiedzieli problemów z wymiarami, poprostu dopasowali odpowiednio wzmocnione profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 01.12.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Dziękuje za odpowiedź tak właśnie mąż powkładał fi 150 a na czerpnie fi 200 bo też będzie w stropie w podcieniu .Bardzo chciałabym już stawiać krokwie -ale ta kasa :bash:czekamy na sprzedaż mieszkania tzn.przyszli klienci naszego mieszkania czekają na kredyt :pnic to ale w czerwcu domek musi być skończony:wiggle: No niestety budowanie kosztuje szczególnie te początkowe kwoty są ogromne!! tu 10tys tam 30tyś i się płaci nawet kasy w rękach nie trzymając ....a my budyjemy dopiero 2 miesiące a 160tyś poszło jak woda Budujemy z kredytu więc musimy się spieszyć bo nas nie stać na utrzymywanie 2ch domów, pod koniec lata sie poprostu musimy przeprowadzić U nas wentylacja (cała maszyneria) będzie na poddaszu i stamtąd będzie wszystko rozporowadzone. Ana a jaki domek budujecie??? jaki projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syper 01.12.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Zapomniałem zapytać jeszcze o jedno - czy ten koszt stolarki obejmował również rolety zewnętrzne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 02.12.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Zapomniałem zapytać jeszcze o jedno - czy ten koszt stolarki obejmował również rolety zewnętrzne ? Nie, nie montujemy rolet zewnętrznych, to jest cena tylko i wyłącznie okien z montażem bez rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 02.12.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Oj jak ja lubie jak się dzieje u nas na budowie Dzisiaj panowie ekipy murarskiej zdejmują wszystkie szalunki Panowie od ekipy okiennej zakładają ciepłe parapety Tylko dekarze przyjdą dopiero jutro bo kończą coś innego:( No ale nie jest źle , robota idzie do przodu, ze względu na przewidywania pogodowe pod koniec tygodnia (śnieg z deszczem), możliwe że się uda przełożyć montaż okien na jutro!!!!!! jutro też Panowie od dachu mają kontunuować dach... ich najbardziej sie obawiam że nie dadzą rady przed pogodą , ale jak już założą folię łaty to już z górki, no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syper 02.12.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Nie, nie montujemy rolet zewnętrznych, to jest cena tylko i wyłącznie okien z montażem bez rolet. Uffff! A już myślałem, że jakoś kosmicznie przepłaciłem . Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts