Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie Lisów - Asi i Rafała

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj

Piękny dom! Gratuluję. Ślicznie wygląda ta dachówka. Ona jest matowa?

Jak czytam Twoj dzeinnik to jakbym czytała o swoich perypetiach z działką - sąd, pomyłki itp.

I tez nawoziliśmy ziemię. Pozdrawiam i kibicuję.:yes:

lemonka77 Dziękuję :)

Dachówka faktycznie wygląda super...

to jest antracytowa angoba matowa ...

tak na prawdę to przydałoby jej się mycie :) ale jak dla mnie deszcz może popadac dopiero na wiosne i to też w umiarkowanych ilościach :)

• 2 weeks później...

Aniu, a no dziej się dzieje :)

zrobiliśmy trochę zakupów pod koniec roku,

kupiłam do łazienek na dole kibelki bidet i umywalke + baterie ... więc łazienki już prawie gotowe ;)

kupiliśmy styro na podłogę... już dostarczyli ...100 paczek :D

kupiliśmy też wełnę na poddasze... też już jest ... teściu wtaszczył na poddasze....:)

zamonotwaliśmy prowizorycznie kozunie :)

IMG_20131231_144507.jpg

pierwszy dymek prawie nie widoczny ;)

IMG_20131229_145552.jpg

no i mamy studnie!!!!!

takiej akcji to jeszcze u nas na działce nie było :)

ciężarówek 2 szt + przyczepy + przyczepa kempingowa i cudo z wiertnnicą na gąsiennicach :)

ale brygada super ... miała być woda i jest - kryształowa :)

tak chłopaki pracowali:

IMG_20140109_164530.jpg

a o świcie brygada znowu działała :)

IMG_20140110_074404.jpg

IMG_20140110_074515.jpg

Teraz mamy na działce wszechobecne błoto!!!!!!! jest tragicznie... a droga to już drogi nie przypomina ..... muszę do gminy napisać że mi droga zaginęła :) i sie utopiła!!

Edytowane przez jo-aska

A ja myślałam,że u Ciebie jakiś wymuszony przestój a tu się tyle dzieje:yes:Super ja też kocham jak coś się dzieje,ta adrenalinka:lol2:

Jakie styro kupiłaś na podłogę i po ile?:)

Ana, dzieje się dzieje :) i ja to baaaaardzo lubię :)

a stryro to genderka dach-podloga 0,038 - cytuję małżonka "chyba 171 zl/m3" :)

Niestety prac wewnątrz budynku juz tak bardzo nie widać:) ale ciesze się że zima pozwoliła nam na tak dużo.

To wspaniale, że studnia już wykopana. Błotko przyschnie:rolleyes: kiedyś tam.

Fajna ta zima, dużo da się na budowie zrobić.

Oj błotko jest straszne no i ja bym wolała żeby podeschło już teraz, a nie kiedyś tam :)

Oj zima jest idealna jak dla mnie..... oby się nic w tym temacie nie zmieniło :)

Ana, dzieje się dzieje :) i ja to baaaaardzo lubię :)

a stryro to genderka dach-podloga 0,038 - cytuję małżonka "chyba 171 zl/m3" :)

Niestety prac wewnątrz budynku juz tak bardzo nie widać:) ale ciesze się że zima pozwoliła nam na tak dużo.

Ja też myślałam o genderce,u nas chyba nie ma ,skąd zamawialiście?

Ja jeszcze w sprawie okien,pokojowe 1,5x1,5 to masz na tylnej elewacji?:rolleyes: bo ja zaraz idę zamawiać okna i nadal nie wiem:jakie sick:

Tak są na tylnej elewacji i nie wyobrażam tam sobie na środku słupka bo z okien by zostało niewiele..

IMG_20140111_131657.jpg

otwór był przygotowany na okno 1500 x 1500 ale przecież okno jest w ramie 8 cm + sama szyba tez w ramie dodatkowe jakieś 8 cm więc sama szyba jest o 32 cm mniejsza, a sam słupek tez ma przecież jakieś 16 cm .... ja bym nie dzieliła okien 1500.

otwierane większe niż 1500 to już musza być dzielone :) nie da się bez dzielenia.

edit: na zdjęciu jeszcze była nie zdjęta taśma więc nie widać dobrze szerokości ramy okiennej

Edytowane przez jo-aska

Witam!

Ja u Ciebie pierwszy raz!! Bardzo ładny domek powstaje.

Skoro już niebawem hydraulika będzie to już z górki będziecie mieć.

W jakiej miejscowości budujecie domek?

Pozdrawiam:bye:

Mari przegapiłam Twój wpis :)

No ja mam nadzieję że już będzie z górki, niech tylko się zrobią wylewki i tynki .

A domek budujemy w Zagnańsku.

Ponieważ ja na budowie nie za bardzo mam co robić ... Małżonek przejął tam stery i się okablowywuje a lada moment będzie hydraulikował domek :) to ja przeszłam do etapu kolejnego czyli wybory płytek, AGD i planowanie wnętrz - chociaż to juz miałam przemyślane na etapie projektowania naszego Zeta :)

Bo długim namyśle wybrałam AGD.... dobór sprzętu robiłam wg opnii znalezionych w necie, opinii znajomych posiadających podobne sprzęty no i nie ukrywam że wizualnie też musiały mi się podobać:

1. Lodówka - Samsung RSH7UNBP - http://www.oleole.pl/foto/9/276590812/72cf886089d0ecd411c8ee66f4061845/samsung-rsh7unbp,276590812_3.jpg

2. Piekarnik - Samsung FQ 215G001 - http://m1.agitomedia.pl/image/265x310/91ed861293bfcd045721cfe62822c296/piekarniki/samsung-fq-215g001.1756428.2.jpg

3. Indukcja - Samsung NZ64F3NM1AB - http://www.oleole.pl/foto/3/4062059277/7d5cf478768ceebf318a315b1ce25ef6/samsung-nz64f3nm1ab,4062059277_3.jpg

4. Okap - CIARKO SL T - http://www.twojeokapy.pl/photo/product_big/3/6/b/1_36baea9bd0a8.jpg

5. Zmywarka do zabudowy - Samsung DW-BG570B - http://www.oleole.pl/foto/3/1996757886/2a4664e81e1180231139218c18f3c8f/samsung-dw-bg570b,1996757886_3.jpg