jo-aska 21.01.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Wstępnie: płytki na salon , hol i korytarz - płytki Xenon z seri Milo Krem Lappato format: 59,7x59,7http://ceramikagres.pl/var/cache/img/808x582//resources/image/2013_kolekcje_milo/xenon/xkrem.pngstąd:http://ceramikagres.pl lub Sandstone z seri Milo Krem Lappato format 59,7x59,7http://ceramikagres.pl/var/cache/img/808x582//resources/image/2013_kolekcje_milo/sandstone/plytki/kremxl.pngstąd:http://ceramikagres.pl do kuchni wybrałam Sandstone Antracyt Lapp. 59,7x59,7http://ceramikagres.pl/var/cache/img/808x582//resources/image/2013_kolekcje_milo/sandstone/plytki/antracyt60x60.png Pokoje i dodatki w łazience:jak na razie wybrałam płytki Paradyża z serii My Way - NOCE NATURALE http://lazienkinatopie.pl/1560-1144-large/noce-naturale-satyna-198x1198.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 21.01.2014 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Wnętrze będzie raczej eklektyczne, nie chce się zdecydować na jakiś konkretny styl bo podobają mi się różne lubię nowoczesne rozwiązania, podobają mi się lofty, w niektórych miejscach widziałabym u siebie trochę glamour, trochę staroci tez nie zawadzi ...... zobaczymy co wyjdzie z tego misz maszu Jedno jest pewne lubimy z Mężem przytulne , nietuzinkowe wnętrza. Niebawem postaram się wkleić projekt kuchni i poproszę o komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.01.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Uwielbiam takie domki!Sama mam podobny i wybudowany w Twoich okolicach Będę podglądać dalej,bo zanosi się na piękny domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 21.01.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Sprzęty wybrałaś piękne,płytki do salonu jak dla mnie opcja nr 2:yes:Do kuchni ładne ,ale dla mnie ciut za ciemne:yes:Ja też planuję szarość w kuchni i wiatrołapie,na dzień dzisiejszy na 1-szym miejscu są affrony grafit pół poler:D Pokaż plan kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 21.01.2014 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Sprzęty wybrałaś piękne,płytki do salonu jak dla mnie opcja nr 2:yes:Do kuchni ładne ,ale dla mnie ciut za ciemne:yes:Ja też planuję szarość w kuchni i wiatrołapie,na dzień dzisiejszy na 1-szym miejscu są affrony grafit pół poler:D Pokaż plan kuchni:) Aniu ja tez planowałam affrony bo one podobają mi się najbardziej, ale w zeszłym roku znalazłam jakiś wątek i strasznie dziewczyny były z nich niezadowolone, że się brudzą , że brud wchodzi w te nierówności, ostatnio znowu szukałam tego wątku ale jakoś nie mogę odnaleźć, bo jeśli zmieniła się opinia o affronach to ja biorę beż do salonu a szare do kuchni a jak na razie w zastępstwie pozostaje Sandstone z serii Milo. A sprzęt... mi się podoba, podobno się sprawdza:) ale nie ma nic za darmo, żeby taki sprzęt kupić kuchnie muszę zrobić po najmniejszych kosztach , czyli plan jest taki , projektuje kuchnie ( w sumie to juz prawie skończyłam), wybieram wszystkie okucia (to też już prawie zrobione), potem wybieram się do hurtowni płyt meblowych, zlecam pocięcie i oklejenie formatek i frontów a resztę skręcam sama (no prawie, bo pewnie pomoże mi M). Edytowane 21 Stycznia 2014 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 21.01.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Uwielbiam takie domki!Sama mam podobny i wybudowany w Twoich okolicach Będę podglądać dalej,bo zanosi się na piękny domek! Witaj Zapraszam do podglądania, jak możesz to wstaw jakieś zdjęcie Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.01.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) zastanów się czy koniecznie chcesz lodówkę z kostkarką..u nas to było na tapecie jakieś dwa lata temu - jak kupowaliśmy lodówkę side-by-side.. kostkarka taka własnie zajmuje dwie albo trzy półeczki na drzwiach i jedną na górze zamrażarki przez co jej pojemność jest sporo mniejsza od takich bez kostkarek, do tego musisz pamiętać żeby dać podejście do wody.. u nas stanęło na tym że żona wybrała w końcu model bez kostkarki i tych drzwiczek.. nie pamiętam dokładnie ale z 80-100 litrów większa pojemność przy tych samych wymiarach lodówki.. a w takiej co kupiliśmy lest kostkarka ale taka w co się wodę wlewa i kostki wylatują do szufladki..lodówka też samsunga..zmywarka 60 cm? aha - bardzo fajne okapy mają w Kielcach na u. Kolberga z tyłu za ZUSem czy urzedem pracy (w lewo za UP trzeba do końca na takie duże podwórze gdzie parę firm jest) - producent okapów - firma toflesz (mają stronę w internecie).. ceny niskie, zrobione porządnie tu na miejscu a nie w Chinach, jak robiłem kuchnię w mieszkaniu to okap zrobili mi taki jak chciałem na wymiar a cena była jak za badziew marketowy, nic się nie urwało działa bez problemów.. co do płytek mamy affron biege w biurze i faktycznie - ciężko to wyszorować (jasne i szare).. a kuchnię robię tak samo, sprzęty już mam.. przyzwoicie płyty na Zagnańskiej w Strefie płyt robią, okucia bluma - internet albo checińska nad domgosem.. blat pod kątem utną na Olszewskiego w meblopłycie Edytowane 21 Stycznia 2014 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 21.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Forumowa Arnika ma affrony w beżu na całym dole ;)Wysłałam jej dzisiaj właśnie pytanie jak jej sie użytkują ,zobaczymy co napisze;) Użytkuje je już ponad 3 lata:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 21.01.2014 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 zastanów się czy koniecznie chcesz lodówkę z kostkarką.. u nas to było na tapecie jakieś dwa lata temu - jak kupowaliśmy lodówkę side-by-side.. kostkarka taka własnie zajmuje dwie albo trzy półeczki na drzwiach i jedną na górze zamrażarki przez co jej pojemność jest sporo mniejsza od takich bez kostkarek, do tego musisz pamiętać żeby dać podejście do wody.. u nas stanęło na tym że żona wybrała w końcu model bez kostkarki i tych drzwiczek.. nie pamiętam dokładnie ale z 80-100 litrów większa pojemność przy tych samych wymiarach lodówki.. a w takiej co kupiliśmy lest kostkarka ale taka w co się wodę wlewa i kostki wylatują do szufladki..lodówka też samsunga.. zmywarka 60 cm? aha - bardzo fajne okapy mają w Kielcach na u. Kolberga z tyłu za ZUSem czy urzedem pracy (w lewo za UP trzeba do końca na takie duże podwórze gdzie parę firm jest) - producent okapów - firma toflesz (mają stronę w internecie).. ceny niskie, zrobione porządnie tu na miejscu a nie w Chinach, jak robiłem kuchnię w mieszkaniu to okap zrobili mi taki jak chciałem na wymiar a cena była jak za badziew marketowy, nic się nie urwało działa bez problemów.. co do płytek mamy affron biege w biurze i faktycznie - ciężko to wyszorować (jasne i szare).. a kuchnię robię tak samo, sprzęty już mam.. przyzwoicie płyty na Zagnańskiej w Strefie płyt robią, okucia bluma - internet albo checińska nad domgosem.. blat pod kątem utną na Olszewskiego w meblopłycie Artur lodówka przemyślana, wiem że się zmniejsza pojemność zamrażalnika, ale i tak jest dość duży więc jak na nasze potrzeby wystarczy , a kostkarka się przydaje (ma mój brat i na spotkaniach rodzinnych szczególnie latem kostkarka jest oblegana) Zmywarka 60 cm, miejsce w kuchni mam , a mycia naczyń nie znoszę więc ma być duża i często używana za namiary na fachowców od okapów dziękuje, na pewno się tam wybiorę bo najbardziej pasowałby mi taki na wymiar. Płyty planuję zamówić właśnie na Zagnańskiej (chociaż myślałam tez o Olszewskiego) a okucia kupię w niecie mam już upatrzone na akcesoria meblowe , i ceny mają konkurencyjne i wybór spory:) Dzięki za info co do affronów, właśnie gdzieś wyczytałam że w użytkowaniu nie są najfajniejsze i można sie przy nich narobić.. a ja nie jestem z tych co jeżdźą na ścierce codziennie żeby mi podłoga lśniła dlatego mimo że są cudne skreśliłam je z listy zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 21.01.2014 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Forumowa Arnika ma affrony w beżu na całym dole ;)Wysłałam jej dzisiaj właśnie pytanie jak jej sie użytkują ,zobaczymy co napisze;) Użytkuje je już ponad 3 lata:rolleyes: Aniu no ciekawa jestem.... czy powrócą affrony na moją listę?? dzisiaj jak na razie znalazłam to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174712-Parady%C5%BC-wszystkie-serie-aran%C5%BCacje-inspiracje-itd/page111 w opiniach forumowiczek i niestety jak dla mnie są zbyt niepewne żeby układać nimi 100m2 w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 21.01.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Opinia faktycznie mało optymistyczna:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 21.01.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Dostałam od Arniki opinię o affronach,i jest w pełni zadowolona z ich użytkowania:lol2:Czasem musi pochylić się nad fugami jasnobeżowymi,ale to szczegół,każde jasne płytki mają jasną fugę:yes:Dlatego ja planuję grafit i fuga będzie dokładnie taka sama i problemu nie będzie:no:Jeszcze biorę pod uwagę płytki fanal strato hiszpańskie-bardzo ładne,tylko nie mam o nich żadnej opinii:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.01.2014 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Dostałam od Arniki opinię o affronach,i jest w pełni zadowolona z ich użytkowania:lol2:Czasem musi pochylić się nad fugami jasnobeżowymi,ale to szczegół,każde jasne płytki mają jasną fugę:yes:Dlatego ja planuję grafit i fuga będzie dokładnie taka sama i problemu nie będzie:no:Jeszcze biorę pod uwagę płytki fanal strato hiszpańskie-bardzo ładne,tylko nie mam o nich żadnej opinii:no: No i bądź tu mądra..... ja myslalam o beżu w salonie i holu a graficie w kuchni i wiatrołapie ,,,,, boję sie trochę tego szorowania ..... musze sobie zrobic porównanie w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.01.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 No dobra to czas na planowanie tak będzie mniej więcej wyglądać ustawienie "części dziennej" Jak widać nad planowaniem szaf dopiero pracuję A tak będzie wyglądąła kuchnia ... no mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 22.01.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 u nas w firmie jest w biurze.. ale wiadomo że to ciężko porównać, w biurze jest słabo bo wiadomo, chodzi się w butach, klienci itp. w domu wiadomo że bardziej czysto jest.. te afrony można chyba też praktycznie bez fugi położyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.01.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 u nas w firmie jest w biurze.. ale wiadomo że to ciężko porównać, w biurze jest słabo bo wiadomo, chodzi się w butach, klienci itp. w domu wiadomo że bardziej czysto jest.. te afrony można chyba też praktycznie bez fugi położyć.. hmm no i mam zagwozdkę , bo juz te affrony skreśliłam z listy a tu.... nie wiem muszę je jeszcze raz "pomacać". a bezfugowo mi się bardzo podoba tylko trochę bym sie bała na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 22.01.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 hmm no i mam zagwozdkę , bo juz te affrony skreśliłam z listy a tu.... nie wiem muszę je jeszcze raz "pomacać". a bezfugowo mi się bardzo podoba tylko trochę bym sie bała na podłogówce. Trzeba kupić rektyfikowane i fuga może być minimalna,niektórzy własnie bezfugowo kładą na ogrzewanie podłogowe i po 3 latach grzania nic się nie dzieje :yes:Tylko na klej elastyczny:pJa chyba zdecyduje się na te affrony, wyczaiłam w 2 gatunku 65,5x65,5 grafitowe po 49zł:lol2:Arnika też ma w 2 gat. i różnicy nie widzi:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.01.2014 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 ja w zeszłym roku oglądałam affrony 2gi gat. i były idealne....tylko te opinie ...... no nic musze jeszcze o tym pomyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 22.01.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 No dobra to czas na planowanie tak będzie mniej więcej wyglądać ustawienie "części dziennej" Jak widać nad planowaniem szaf dopiero pracuję A tak będzie wyglądąła kuchnia ... no mniej więcej Rozkład kuchni dla mnie ok,może odległość między płytą a zlewozmywakiem mogłaby być nieco większa:yes:ale u mnie też 60cm max będzie:mad:Układ u mnie podobny tylko bez tej wysokiej zabudowy.Ja mam kuchnię osobno nie połączona z salonem i na tej ścianie gdzie u Ciebie zabudowa u mnie będzie stolik i 3 krzesła:yes:Drugi stół w salonie na większe imprezy:yes:Blat tez będę miec długi pod oknem całe 2,8m:lol2:Może wieczorkiem wrzucę jakieś wizki mojej kuchni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.01.2014 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Aniu, też cały czas myślę o odstępie między zlewozmywakiem a płytą, ale od strony płyty będzie okap zlewozmywakowy (czy jak się toto zwie) a między samą płytą a tym czymś będzie 40 cm myślę że to wystarczy w końcu po prawej strony płyty mam blat lekko podwyższony, a po lewej dobry dostęp do wody...... w bloku mialam kuchenkę przy samym zlewie i było ok, więc tu i tak bedzie luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts