Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie Lisów - Asi i Rafała

Recommended Posts

Wstępnie:

płytki na salon , hol i korytarz - płytki Xenon z seri Milo Krem Lappato format: 59,7x59,7

http://ceramikagres.pl/var/cache/img/808x582//resources/image/2013_kolekcje_milo/xenon/xkrem.png

stąd:http://ceramikagres.pl

lub Sandstone z seri Milo Krem Lappato format 59,7x59,7

http://ceramikagres.pl/var/cache/img/808x582//resources/image/2013_kolekcje_milo/sandstone/plytki/kremxl.png

stąd:http://ceramikagres.pl

do kuchni wybrałam Sandstone Antracyt Lapp. 59,7x59,7

http://ceramikagres.pl/var/cache/img/808x582//resources/image/2013_kolekcje_milo/sandstone/plytki/antracyt60x60.png

Pokoje i dodatki w łazience:

jak na razie wybrałam płytki Paradyża z serii My Way - NOCE NATURALE

http://lazienkinatopie.pl/1560-1144-large/noce-naturale-satyna-198x1198.jpg

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wnętrze będzie raczej eklektyczne, nie chce się zdecydować na jakiś konkretny styl bo podobają mi się różne lubię nowoczesne rozwiązania, podobają mi się lofty, w niektórych miejscach widziałabym u siebie trochę glamour, trochę staroci tez nie zawadzi ...... zobaczymy co wyjdzie z tego misz maszu :)

Jedno jest pewne lubimy z Mężem przytulne , nietuzinkowe wnętrza.

Niebawem postaram się wkleić projekt kuchni i poproszę o komentarze :)

Sprzęty wybrałaś piękne,płytki do salonu jak dla mnie opcja nr 2:yes:Do kuchni ładne ,ale dla mnie ciut za ciemne:yes:Ja też planuję szarość w kuchni i wiatrołapie,na dzień dzisiejszy na 1-szym miejscu są affrony grafit pół poler:D Pokaż plan kuchni:)

Aniu ja tez planowałam affrony bo one podobają mi się najbardziej, ale w zeszłym roku znalazłam jakiś wątek i strasznie dziewczyny były z nich niezadowolone, że się brudzą , że brud wchodzi w te nierówności,

ostatnio znowu szukałam tego wątku ale jakoś nie mogę odnaleźć, bo jeśli zmieniła się opinia o affronach to ja biorę beż do salonu a szare do kuchni :) a jak na razie w zastępstwie pozostaje Sandstone z serii Milo.

A sprzęt... mi się podoba, podobno się sprawdza:) ale nie ma nic za darmo, żeby taki sprzęt kupić kuchnie muszę zrobić po najmniejszych kosztach , czyli plan jest taki , projektuje kuchnie ( w sumie to juz prawie skończyłam), wybieram wszystkie okucia (to też już prawie zrobione), potem wybieram się do hurtowni płyt meblowych, zlecam pocięcie i oklejenie formatek i frontów a resztę skręcam sama (no prawie, bo pewnie pomoże mi M).

Edytowane przez jo-aska

zastanów się czy koniecznie chcesz lodówkę z kostkarką..

u nas to było na tapecie jakieś dwa lata temu - jak kupowaliśmy lodówkę side-by-side.. kostkarka taka własnie zajmuje dwie albo trzy półeczki na drzwiach i jedną na górze zamrażarki przez co jej pojemność jest sporo mniejsza od takich bez kostkarek, do tego musisz pamiętać żeby dać podejście do wody.. u nas stanęło na tym że żona wybrała w końcu model bez kostkarki i tych drzwiczek.. nie pamiętam dokładnie ale z 80-100 litrów większa pojemność przy tych samych wymiarach lodówki.. a w takiej co kupiliśmy lest kostkarka ale taka w co się wodę wlewa i kostki wylatują do szufladki..lodówka też samsunga..

zmywarka 60 cm?

aha - bardzo fajne okapy mają w Kielcach na u. Kolberga z tyłu za ZUSem czy urzedem pracy (w lewo za UP trzeba do końca na takie duże podwórze gdzie parę firm jest) - producent okapów - firma toflesz (mają stronę w internecie).. ceny niskie, zrobione porządnie tu na miejscu a nie w Chinach, jak robiłem kuchnię w mieszkaniu to okap zrobili mi taki jak chciałem na wymiar a cena była jak za badziew marketowy, nic się nie urwało działa bez problemów..

co do płytek mamy affron biege w biurze i faktycznie - ciężko to wyszorować (jasne i szare)..

a kuchnię robię tak samo, sprzęty już mam.. przyzwoicie płyty na Zagnańskiej w Strefie płyt robią, okucia bluma - internet albo checińska nad domgosem.. blat pod kątem utną na Olszewskiego w meblopłycie

Edytowane przez _artur_

zastanów się czy koniecznie chcesz lodówkę z kostkarką..

u nas to było na tapecie jakieś dwa lata temu - jak kupowaliśmy lodówkę side-by-side.. kostkarka taka własnie zajmuje dwie albo trzy półeczki na drzwiach i jedną na górze zamrażarki przez co jej pojemność jest sporo mniejsza od takich bez kostkarek, do tego musisz pamiętać żeby dać podejście do wody.. u nas stanęło na tym że żona wybrała w końcu model bez kostkarki i tych drzwiczek.. nie pamiętam dokładnie ale z 80-100 litrów większa pojemność przy tych samych wymiarach lodówki.. a w takiej co kupiliśmy lest kostkarka ale taka w co się wodę wlewa i kostki wylatują do szufladki..lodówka też samsunga..

zmywarka 60 cm?

aha - bardzo fajne okapy mają w Kielcach na u. Kolberga z tyłu za ZUSem czy urzedem pracy (w lewo za UP trzeba do końca na takie duże podwórze gdzie parę firm jest) - producent okapów - firma toflesz (mają stronę w internecie).. ceny niskie, zrobione porządnie tu na miejscu a nie w Chinach, jak robiłem kuchnię w mieszkaniu to okap zrobili mi taki jak chciałem na wymiar a cena była jak za badziew marketowy, nic się nie urwało działa bez problemów..

co do płytek mamy affron biege w biurze i faktycznie - ciężko to wyszorować (jasne i szare)..

a kuchnię robię tak samo, sprzęty już mam.. przyzwoicie płyty na Zagnańskiej w Strefie płyt robią, okucia bluma - internet albo checińska nad domgosem.. blat pod kątem utną na Olszewskiego w meblopłycie

Artur lodówka przemyślana, wiem że się zmniejsza pojemność zamrażalnika, ale i tak jest dość duży więc jak na nasze potrzeby wystarczy , a kostkarka się przydaje (ma mój brat i na spotkaniach rodzinnych szczególnie latem kostkarka jest oblegana)

Zmywarka 60 cm, miejsce w kuchni mam , a mycia naczyń nie znoszę więc ma być duża i często używana :)

za namiary na fachowców od okapów dziękuje, na pewno się tam wybiorę bo najbardziej pasowałby mi taki na wymiar.

Płyty planuję zamówić właśnie na Zagnańskiej (chociaż myślałam tez o Olszewskiego) a okucia kupię w niecie mam już upatrzone na akcesoria meblowe , i ceny mają konkurencyjne i wybór spory:)

Dzięki za info co do affronów, właśnie gdzieś wyczytałam że w użytkowaniu nie są najfajniejsze i można sie przy nich narobić.. a ja nie jestem z tych co jeżdźą na ścierce codziennie żeby mi podłoga lśniła :)

dlatego mimo że są cudne skreśliłam je z listy zakupów.

Forumowa Arnika ma affrony w beżu na całym dole ;)Wysłałam jej dzisiaj właśnie pytanie jak jej sie użytkują ,zobaczymy co napisze;) Użytkuje je już ponad 3 lata:rolleyes:

Aniu no ciekawa jestem.... czy powrócą affrony na moją listę??

dzisiaj jak na razie znalazłam to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174712-Parady%C5%BC-wszystkie-serie-aran%C5%BCacje-inspiracje-itd/page111 w opiniach forumowiczek i niestety jak dla mnie są zbyt niepewne żeby układać nimi 100m2 w domu.

Dostałam od Arniki opinię o affronach,i jest w pełni zadowolona z ich użytkowania:lol2:Czasem musi pochylić się nad fugami jasnobeżowymi,ale to szczegół,każde jasne płytki mają jasną fugę:yes:Dlatego ja planuję grafit i fuga będzie dokładnie taka sama i problemu nie będzie:no:Jeszcze biorę pod uwagę płytki fanal strato hiszpańskie-bardzo ładne,tylko nie mam o nich żadnej opinii:no:

Dostałam od Arniki opinię o affronach,i jest w pełni zadowolona z ich użytkowania:lol2:Czasem musi pochylić się nad fugami jasnobeżowymi,ale to szczegół,każde jasne płytki mają jasną fugę:yes:Dlatego ja planuję grafit i fuga będzie dokładnie taka sama i problemu nie będzie:no:Jeszcze biorę pod uwagę płytki fanal strato hiszpańskie-bardzo ładne,tylko nie mam o nich żadnej opinii:no:

No i bądź tu mądra..... ja myslalam o beżu w salonie i holu a graficie w kuchni i wiatrołapie ,,,,, boję sie trochę tego szorowania ..... musze sobie zrobic porównanie w sklepie.

u nas w firmie jest w biurze.. ale wiadomo że to ciężko porównać, w biurze jest słabo bo wiadomo, chodzi się w butach, klienci itp. w domu wiadomo że bardziej czysto jest.. te afrony można chyba też praktycznie bez fugi położyć..

hmm no i mam zagwozdkę , bo juz te affrony skreśliłam z listy a tu.... nie wiem muszę je jeszcze raz "pomacać". a bezfugowo mi się bardzo podoba tylko trochę bym sie bała na podłogówce.

hmm no i mam zagwozdkę , bo juz te affrony skreśliłam z listy a tu.... nie wiem muszę je jeszcze raz "pomacać". a bezfugowo mi się bardzo podoba tylko trochę bym sie bała na podłogówce.

Trzeba kupić rektyfikowane i fuga może być minimalna,niektórzy własnie bezfugowo kładą na ogrzewanie podłogowe i po 3 latach grzania nic się nie dzieje :yes:Tylko na klej elastyczny:pJa chyba zdecyduje się na te affrony, wyczaiłam w 2 gatunku 65,5x65,5 grafitowe po 49zł:lol2:Arnika też ma w 2 gat. i różnicy nie widzi:no:

No dobra to czas na planowanie :)

tak będzie mniej więcej wyglądać ustawienie "części dziennej" ca%25C5%2582osc.jpg

Jak widać nad planowaniem szaf dopiero pracuję :)

A tak będzie wyglądąła kuchnia ... no mniej więcej ;)

kuchnia.jpg

kuchnia2.jpg

Rozkład kuchni dla mnie ok,może odległość między płytą a zlewozmywakiem mogłaby być nieco większa:yes:ale u mnie też 60cm max będzie:mad:Układ u mnie podobny tylko bez tej wysokiej zabudowy.Ja mam kuchnię osobno nie połączona z salonem i na tej ścianie gdzie u Ciebie zabudowa u mnie będzie stolik i 3 krzesła:yes:Drugi stół w salonie na większe imprezy:yes:Blat tez będę miec długi pod oknem całe 2,8m:lol2:Może wieczorkiem wrzucę jakieś wizki mojej kuchni:D

Aniu, też cały czas myślę o odstępie między zlewozmywakiem a płytą, ale od strony płyty będzie okap zlewozmywakowy (czy jak się toto zwie) a między samą płytą a tym czymś będzie 40 cm myślę że to wystarczy w końcu po prawej strony płyty mam blat lekko podwyższony, a po lewej dobry dostęp do wody...... w bloku mialam kuchenkę przy samym zlewie i było ok, więc tu i tak bedzie luksus :)