skrzypp 30.03.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam , co mozna zrobić, moj sąsiad wyprowadził z rynnien wode pod same moje ogrodzenie , cała woda wchodzi na moją działke, jakie procedury i jakie czynnosci moge zrobić by zmusić go do zmiany odprowadzania wody deszczowej. dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.03.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam , co mozna zrobić, moj sąsiad wyprowadził z rynnien wode pod same moje ogrodzenie , cała woda wchodzi na moją działke, jakie procedury i jakie czynnosci moge zrobić by zmusić go do zmiany odprowadzania wody deszczowej. dziękuje Obawiam się, że jeśli odprowadza ją na swoją działkę to jedyne co możesz zrobić to wystawić swoje rury w stronę jego domu oczywiście też na swojej działce. A tak wogóle to ogrodzenie to raczej macie wspólne, chyba, że wyprowadził rury pod ogrodzenie frontowe. Jeśli działkę masz niżej to może podmurówka załatwi problem? Zacząć powinieneś jednak od rozmowy z sąsiadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 30.03.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jeżeli odprowadza na swoją działkę, to możesz mu podskoczyć, najlepiej siądźcie, obalcie ze dwa Smirnoffy i jakoś rozwiążecie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 30.03.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A CO TO OZNACZE ZE NA SWOJĄ DZIAŁKE, JAK TA RYNNA KONCZY SIĘ JAKIEŚ 15 CM OD MOJEGO OGRODZENIA TO JEST JUZ JEGO DZIAŁKA ?? , ALE WODA ZAPIERDZILE NA MOJA DZIĄLKE [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 I po co krzyczeć?? Rozmawiałeś z sąsiadem, że Ci ta zapierniczająca woda przeszkadza?? Poszukaj na forum - coś podobnego było na temat odprowadzania deszczówki. Chyba coś powinieneś znaleźć na temat zalewania sąsiednich działek. Ale nie gwarantuję, że będzie pasować do Twojego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 30.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A CO TO OZNACZE ZE NA SWOJĄ DZIAŁKE, JAK TA RYNNA KONCZY SIĘ JAKIEŚ 15 CM OD MOJEGO OGRODZENIA TO JEST JUZ JEGO DZIAŁKA ?? , ALE WODA ZAPIERDZILE NA MOJA DZIĄLKE [/u] Z takim nastawieniem jak Twoje, to szybko tego problemu nie rozwiążecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 05.04.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 mój były szef miał podobny problem woda z działki jego sąsiada zalewała jego posesję próbował pertraktacji ale jego sąsiad mioal to gdzieś więc zrobił bardzo porządna podmurówkę od tej pory ma spokuj a złośliwy sąsiad jescze troche i bedzie musiał kupiuć kajak, ale polecłabym się dogadać.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts