jo-aska 30.03.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 (edytowane) Zapraszam wszystkich do komentowania mojego dziennika w DZIENNIKU BUDOWY. ten wątek zamykam .. Wszystkie dotyychczasowe komentarze przeniosłam jak umiałam do dziennika Edytowane 4 Listopada 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.03.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Pierwsza się melduję i życzę powodzenia w spełnianiu swojego marzenia Piękny domek będziecie mieć, gratulacje !!!! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 30.03.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dziekuję i zapraszam do sprawdzania naszych zmagań z polską biurokracją A domek i tak powstanie i tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 20.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witaj Lisowska. Macie piękna działke. Znam dość dobrze okolice Zagnańska ( moje rodzinne strony ). Z każdej strony jest tam pięknie. No i to powietrze Będę zaglądać do Waszego dziennika i trzymać kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.04.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 cześć to ja wpadłam z rewizytą, bardzo fajny projekt wybraliście, bardzo mi się podobał jak szukałam projektu dla nas, a działeczka też miodzio, zwłaszcza część rekreacyjna nad strumykiem, marzyło mi się tak ale nie wyszło, cóż pozdrawiam i wytrwałości życzę, i oczywiście będę zaglądać do scyzoryków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 15.05.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 co tam u Was? buduje się?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 lisowska weź sie za rozmowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 16.05.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Przepraszam za nieobecność!!juz odpisuje.Niestety narazie sie borykamy z papierologią z tego co mi sie wydaje to najbardziej realny poczatek naszej budowy to wiosna 2010, chyba ze sie zdazy cud i damy rade jeszce tej jesieni cos zrobić.Jak narazie to mamy mały problemik z wyrownaniem naszej działki, okazuje się że jak nie bylo ziemi to był problem, ale jak juz jest to problem jest inny - nie mozemy znalkezc sprzetu ktory nam ta ziemie rozgarnie, jak narazie był pan Spycharkowiec troszke porobił i niestety zaczął sie "topić" no i chyba trzeba bedzie sie uzbroić w cierpliwość i czekać do lata aż ziemia wyschnie.Tak że jak tylko ozgarniemy te chałdy ziemi zalegające na działce umieszczę zdjęcie juz gotowej dzialeczki czekającej z utesknieniem na postawienie na niej domku!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.06.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 tak sobie wpadłam z wizytą i oniemiałam jak zobaczyłam ostatnie fotki Waszych nadwodnych sąsiadów, cudo poprostu jak przeczytałam zapisy waszego planu zagospodarowania to zastanawiam się czy nie budujesz się czasem w gminie Pawłów , dokładnie to samo tam napisali, może to zbieg okoliczności i zapisy wynikające z położenia działki w otulinie parków krajobrazowych? w naszym starostwie takie dachy jak Wasz są traktowane jako czterospadowe, ale w takim razie jak sąsiad postawił swój dom? jego dach jest albo kopertowy, albo pulpitowy z przewagą na pierwszy, no chyba że zaczął przed wejściem planów w życie chyba najbezpieczniej zapytać w starostwie lub projektantów miejscowych, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 09.06.2009 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Z tego co wiem, to sąsiad musiał pisaćo specjalna zgodę na wybudowanie takiego dachu. Szczegółów nie znam wiem tylko że miał z tym problemy.Dla zaspokojenia sumienia skontaktowaliśmy sie z biurem projektowym które, poinformowało nas że dla nich nie ma problemu na etapie adaptacji napisać zę jest to czterospadowy dach - bo taki przecież jest.Więc chyba ten problem będziemymiec za soba. Jednakże i tak uważam że to jakieś nieporozumienie w tym planie zagospodarowania, bo jedno wyklucza drugie.No sasiedztwo bobrów to faktycznie ciekawostka, z jednej strony sie cieszymy bo spacerki w tamte rejony to naprawde frajda, tylko że z drugiej strony rzeczka prawie całkowicie porzestała płynąć za sprawą tamy, więc to już mi się troszkę mniej podoba. No i boję sie zalania większych terenów i zrobienia sie zalewiska na łąkach.No ale zobaczymy, czy utrzymają się nasze boberki.Nasz domek będzie stał w gminie Zagnańsk k. Kielc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.07.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Okolica piękna. Nawiasem mówiąc, nie ma tam jakiej działki do sprzedania? Prawie 10 tys poszło, ale działka nie jest podobna do tej :zastanej". Lepiej zrobić od początku dobrze, niz potem poprawiac. Wiem cos o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 25.07.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ależ owszem działki na sprzedaż będą za jakieś poł roku z tego co słyszałam:) No różnica jest duża mamy działkę dłuższą u góry o jakieś 15m, jakiś basenik akurat się upchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samfiradło 30.07.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witaj, bardzo ladnie się Twoja działka prezentuje:)Dzieło bobrów jest świetne, łaszę się o jakieś foty przyrodnicze-plizz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 03.08.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 no,no...trochę ton się u Was przewaliło liczyliście ile tego było? ale efekt wart zachodu, a jak się zazieleni, chałupka urośnie, obsadzi to roślinkami będzie miodzio, a w tej dolnej części aż się prosi jakaś ławeczka w gęstwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 22.08.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 No troszkę tego bylo doliczyliśmy się jakieś 100 wywrotek po 16-18m3 ile ton nie wiem, ale duuuuuużo!.Fakt efekt jest super,Góra idealna na domek i cacy trawniczek z jakimiś krzewami ,a gół to istne szalęnstwo będzie:) bo wyszło super miejsce dla synka na "plac zabaw" domek na grzewie, huśtawka na ogromniastym dębie, boisko plaża przy rzeczce miejsce na ognisko z prawdziwego zdarzenia planów i pomysłów całe sterty.Tylko to czekanie na zakończen ie spraw papierkowych - spadkowych nas wykańcza bo wydłuża się w nieskończoność, padliśmy ofiarami partacza geodety ktory trzymał dokumenty 7 miesięcy mówiąc że już kończy dokumentację, a po przyciśnięciu go okazało się że nie zrobił NIC!!!!., Więc teraz nowy geodeta i kilka miesięcy w plecy, aż mnie szlag trafia.Zdjęcia przyrodnicze jak tylko wynajdę coś ciekawego to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 27.08.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 widzę, że grono entuzjastów czekoladowej ściany z kornikami rośnie aż się prosi pod nią wanliowa szafka lub karmelowy fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.09.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 dzień dobry, a gdzież to Gawrony odleciały? cisza jak makiem zasiał, czyżby może już na sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 11.09.2009 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nie odlecialy tylko nie mają co pisać, dokumentacja do podzialu dzialki i sprawy spadkowej u nowego geodety wiec, jakies 6-8 miesiecy mamy czekania potem sad, no i mam nadzieje ze sie w roku zamkniemy.Z tych nudow i w sumie rozpaczy ze nic na dzialce nie mozemy zrobic, zaprojektowalam sobie ogród.Nastepnym razem wkleje szkic i poprosze o jakies sugestie, komentarze porady - czas jest wiec i zmian tez pewnie duzo bedzie ale cos robic musze bo mnie trafia ze niby sie mamy budowac tylko ze narazie nie wiadomo kiedy to sie zacznie, ...... jak dla mnie to moglbo by i dziś.Juz sama nie wiem co sobie jeszcze zaprojektowac i wymyslec, chyba zajme sie znajdowaniem ciekawych inspiracji,, takich jak np. ta sciana czekoladowa.Oj budowo budowo przybywaj ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 22.09.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 z tą nową elewacją to ja Ciebie wogóle nie poznałam powiem Ci że całkiem interesujący kolor, ciekawe jak to by się w naturze prezentowało, bo to jednak dość ciemny kolor, mnie się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 28.09.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 im dłużej patrzę na Twoją elewację tym bardziej nęci mnie zastosowanie czerwonego drzewa na licówkę w moim projekcie, pomysł mi kiełkuje i ciekawe co z tego wyjdzie ostro kibicuję Waszej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts