AGP 08.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Pisać, pisać, zawsze się coś znajdzie. Bardzo fajną macie działeczkę. A rzeczka - urocza Urzekło mnie również Wasze ptaszysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 10.10.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 no,no fajny ten Z94, tylko czy jak zrobicie poddasze uż to nie wyjdzie ogromny? chyba, że na razie parter, a poddasze alternatywnie, albo metraż Wam nie straszny mnie się podoba, zwłaszcza od ogrodu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 21.10.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 hej Lisica gawrony odleciały czy co? co z tym Zetem, oglądaliście czy nie? ujawnij no się dziewczyna, tęsknimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 24.10.2009 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Hej, ostatnio mnie tu nie było bo jak to w życiu bywa zawsze sie coś musi spie......,no nic troche zdrówko zaszwankowało.A co do Zeta to zszedł niestety na drugi plan i jeszcze ni byliśmy go zobaczyć,ale jak sie uporam ze zdrówkiem to napewno pojedziemy bo kurcze strasznie mi utkwił w głowie i naprawde mi się podoba.I faktycznie początkowo robilibyśmy tylko parter zreszta cały czas mamy takie założenie (z Gawronem tez) najpierw parter a z czasem poddasze dla dzieciaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.11.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a jak tak to dużo, dużżżżżo zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 02.11.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a jak tak to dużo, dużżżżżo zdrówka życzę Ależ dziękuję przyda się bo niestety powiedzenie "żeby chorować to trzeba mieć zdrowie" jak w morde strzelił trafne jest! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.12.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://lh5.ggpht.com/_qAvdwl7BULY/Sy5WL2gr1vI/AAAAAAAABAg/tKv9A__8V9A/s640/agpy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 19.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Lisy śpicie? snem zimowym? wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 19.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.05.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Życzę powodzenia w dalszych zmaganiach papierowych Mam nadzieję, że w tym roku uda się wszystko pozałatwiać i ruszycie w przyszłym roku z budową. Pisałaś u mnie o dachówce i powiem ci, że BAAARDZOOOO ją polecam. Śnieg się na niej nie trzyma i wbrew pozorom nie jest dużo droższa od takiej normalnej. Ta różnica jest niewielka szczególnie przy dachach kopertowych, ponieważ najdroższe są dachówki brzegowe. Ja mam dachówkę ceramiczną Braas Turmalin - antracytowa http://www.dachguru.de/cms/images/stories/Produkte/Tondachziegel/Turmalin.jpg Polecam również dachówkę ceramiczną Nelskamp Nibra G - jest tańsza od Braasa, a bardzo podobna http://dachprojekt.home.pl/zdjecia/g101-1.jpg Jest jeszcze Creaton Domino, ale w nim nie ma takiego czarnego koloru jak u mnie A z dachówek betonowych Tegalit, ale jak z kolorystyką u nich, to też nie wiem Edytowane 21 Maja 2010 przez lidszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 30.07.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Lidszu Dziekuje za informacje o dachówkach.Piękne sa te płaskie dachówki i cudnie wyglądaja na dachach!Muszę tylko mojego osobistego przekonac że warto wydac te "przysłowiowe parę złotych więcej i mieć coś co się podoba" My papierologicznie utknęliśmy z lekka,ale już zaczęliśmy patrzeć na te sprawy z humorem,no cóż Polskie sądownictwo i urzędologia baaaaardzo dużo czasu potzebują.Poczekamy bo innego wujścia nie mamy,a w działce jesteśmy zakochani i innej już nie chcemy. Z ciekawostek to nasze boberki przeniosły sobie zaporę tuż obok naszej działki,Jak się uda to zrobię zdjęcie, bo jak narazie to tam trawa po same uszy!Mamy jednak nadzieje z osobistym że sobie stamtad pójdą (odpłyną)bo nie uśmiecha nam się mieć całą dolną część działki zalaną wodą- przecież to miały być TERENY REKREACYJNE!!!!!! Na chwilę obecną pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.07.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 nie ma za co a na czym utknęły sprawy papierowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 02.08.2010 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Aja, Ta papierologia,Żeby to ująć w jak najkrótszym zdaniu to utknęliśmy w sądach przy ustalaniu spadkobierców,za dużo osób w tym część nieżyjących - no i ustalenie prawa do spadku w sądzie zajęło już 9 m-cy (wnioski o sprawy+sprawy + uprawomocnienie wyroków-oczekiwanie na wyroki)czekamy na jeszcze jeden wyrok i znowu możemy ruszać z geodetą i podziałem.Ale my juz czekamy cierpliwie, bo nasze miejscer na tej ziemi jest warte tego czekania.Tak że, to jest nauczka że sprawy spadkowe trzeba załatwiać za życia, bo potem dzieci mają tylko same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 16.09.2010 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 jeju jeju mój dziennik wpadł w odchlań wszystkich dzienników ,..... dawno nie pisałam bo nie ma za wiele zmian, jedyne co się zmieniło to to że narazie z sądami załatwione, teraz wykazać się musi geodeta. Tak czy inaczej w grudniu kupujemy projekt! to będzie taka namiastka mojego domku, narazie na papierze. A narazie upraktyczniam nasze mieszkanko, mam zamiar odnowić stary narożnik, bo zaczyna nam brakować miejsca w domu a naroznik praktyczny jest, bo i posiedziec mozna i przespac sie i sporo rzeczy schowac do srodka. Jak ladnie wyjdzie to bedzie sie nadawal na tymczasowke do nowego domku, bo napewno pieniedzy na nowe meble nam nie starczy! A poniewaz odnawianie jest modne to sie pobawie w tapicera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 13.01.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 witam przeczytałam Twój dziennik i tak jakbym o sobie czytała... szczególnie chodzi o wybór projektu.Dwa lata wybieralam ,2 razy juz prawie kupiłam,jezdziłam oglądałam na żywo,ALE NIE MOGŁAM SIE ZDECYDOWAĆ,ZAWSZE BYŁO JAKIEŚ ALE... i w końcu ciach któregoś dnia poraz miliardowy oglądałam projekty: pojawiła się zielona równina z muratora - az mi serce zadygotało,nasz wymarzony-bez własciwie żadnych zmian,pokazałam mężowi; maż : to jest nasz dom po tygodniu projekt leżał juz na naszym stole i tak to na wiosnę ruszam z budową M32..Choć jak przypomne sobie wybieranie projekktu,to...cieszę się,że juz MAM TO ZA SOBĄ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 13.01.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dokładnie jak teraz przegladam dziennik, to mam wrażenie że czytam o kims innym, inne pomysły inne projekty niz teraz ten wybrany. Ale Z94 to strzał w 10 - jak strzała amora - poprostu ideał, chociaż zmiany prezentowane aktualnie są dość spore wynikły one zupełnie niedawno, więc jak sobie pomyślę ze gdyby budowa ruszyła w zeszłym roku miałabym zupełnie inny dom nie koniecznie gorszy, ale inny. Teraz dopieszczamy Zeta eliminujemy wszystko to co niepotrzebne i drogie, bo chcemy inwestować w nowoczesność, czyli rekuperacja + gruntowy wymiennik ciepła w całym domu podłogówka (poddasze też) instalacja z 3 źródłami ciepła (piec gazowy kondensacyjny, kominek z płaszczem i solary z buforem ciepła) dlatego chcemy obniżyć maksymalnie koszty budowy żeby móc zainwestować w instalacje. Stąd pomysł na likwidacje komina od pieca gazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 21.06.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, przyszłam z rewizytą.....będę zaglądać i poczytywać. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za wizualkę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.06.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam sie ponownie bo długiej przerwie, niestety z budową jeszcze nie ruszyliśmy, ale wygląda na to że jesień tego roku jest pewna na 99,99999% projekt się nie zmienił, został Z94, jest wprost idealny dla nas, z poddaszem zobaczymy, myśłę że na razie skończymy dół a poddasze zostanie do prac późniejszych, nie będzie nam na razie potrrzebne. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.10.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 witaj... podnosicie ściankę kolankową i zwiększacie kąt dachu, żeby zmieścić na górze wszystko co na rzucie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 04.10.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Dzień dobry wszystkim:) Bardzo podoba mi Wasza euforia i radość po otrzymaniu Pozwolenia. Pamiętam jak ja otrzymałem ten święty dokument to aż łzy mi stanęły w oczach. Nowe miejsce na ziemi,ukochana osoba z boku, pierwszy pies. Każdy ma jakieś emocje, które mu wtedy towarzyszą. Wytrwałości życzę i dobrych ekip. To się przyda na pewno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts