Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skrzynka z prądem w łazience

jutlandia

Recommended Posts

Szanowni,

mam skrzynkę z licznikiem w łazience, dom już taki kupiłam.

Jakiś czas temu pan z elektrowni powiedział, że mogą mi wydać nakaz w trybie natychmiastowym przeniesienia i to przeniesienia na zewnątrz domu (koszt wg pana "ok 3000 - 4000"). Jutro zapowiedzieli u mnie kontrolę....

Poradźcie! czy faktycznie jest takie prawo, czy muszę się na to zgodzić? :(

byli sprawdzić licznik stąd wiedzieli

może ratują życie - fakt ale ta skrzynka tam od lat a ja nie bardzo mam "na zbyciu" w tym tygodniu 3-4 tyś....

No właśnie - jeżeli ta skrzynka była tam od dawna, to dlaczego wcześniej im nie przeszkadzała ;)

Masz jakąś dokumentację do tego domu? Jakieś plany, odbiorcy czy coś? Może akurat jest zrobione zgodnie z planem i potem odebrane przez energetykę a tylko teraz coś im się odwidziało.

Dodatkowo jeżeli będą chcieli Ci odciąć prąd, żądaj informacji na podstawie jakiego paragrafu i od razu spytaj się kiedy to prawo się zmieniło, że raptem zaczęło im to przeszkadać.

Oj współczuję.

A może kiedyś nie bylo tam łazienki tylko jakiś korytarz i poprzedni właściciel przerabial korytarz na łazienkę i w ten śliczny sposob skomponował sobie a teraz Tobie skrzynkę w łazience. Wg mnie to bardzo dziwne i niebezpieczne mieć skrzynkę w łaziencę. Ja przy zakupie tego mieszkania zrobilambym wielkie oczy i wnikała skąd to się wzieło i próbowała jakoś to zmienić.

Przecież na zdrowy rozum to niebezpieczne mieć skrzynkę w łazience gdzie jest pełno wody, pary wodnej wilgoci itp.