ka_em 30.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Czy wiecie jaki jest przybliżony koszt budowy domu o pow. 180m2 w stanie surowym zamkniętym? Dom niepodpiwniczony, 2 stanowiskowy garaż, projekt "dom w orchideach" Archonu. Oczywiście chodzi mi o uogólniony koszt bo zdaje sobie sprawę, ze zalezy to od dachówki i okien (my chcey dachówe ceramiczną i okna drewniane). Czytałam,że przyjmuje sie teraz koszt m2 na 2000 zł (stan deweloperski)- czy ta cena jest realna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.03.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Czy wiecie jaki jest przybliżony koszt budowy domu o pow. 180m2 w stanie surowym zamkniętym? Dom niepodpiwniczony, 2 stanowiskowy garaż, projekt "dom w orchideach" Archonu. Oczywiście chodzi mi o uogólniony koszt bo zdaje sobie sprawę, ze zalezy to od dachówki i okien (my chcey dachówe ceramiczną i okna drewniane). Czytałam,że przyjmuje sie teraz koszt m2 na 2000 zł (stan deweloperski)- czy ta cena jest realna?A co my wróżki. Jak zobaczysz na forum pytań takich jest tysiące a możliwych odpowiedzi miliony. To zależy nie tylko od dachówki i okien ale od wszystkiego zaczynając od fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 30.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Ja bym przyjęła więcej, tzn. 3000zł za m2, bo zawsze człowiek coś udoskonala w czasie budowy, coś dodaje, czego nie było w projekcie albo daje lepsze i droższe materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.04.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 też bym przyjął 3k/m2 .... i zapewne da się taniej, ale taki właśnie chciałbym mieć budżet zaczynając budowę,nie wliczam w tym kosztu ogrodzenia (boki + front), kostki brukowej/granitowej, trawnika, nasadzeń, ewent. oświetlenia zewn. czyli kolejnych nawet parudziesięciu tysięcy złotych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.04.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Też tak bym założyła - jesli inwestor nie zasuwa sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts