maciek01 30.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Wrzucam tu ankietę / sondę tylko pozornie niezwiązaną z budownictwem, bo... Startujemy z remontem naszej SMS, który ma się zakończyć jej adaptacją na budynek mieszkalny z pokojami dla gości. Poznanie waszych wymagań, oczekiwań i gustów pomoże nam w zaplanowaniu liczby, wielkości, standardu i charakteru pomieszczeń. Odpowiedzi mogą być na priva, jeśli ktoś nie chce się ujawniać. Założenia:Łazienka w każdym pokoju / „apartamencie”TV sat w pokojachPomosty dla wędkarzy i gościGrill / wędzarniaOgniskoWiataPlac zabaw dla dzieci 1. Preferowany rodzaj pokoi• 2- osobowe• 3-4 – osobowe• „apartament” 4 – osobowy (2 pokoje)2. Aneks kuchenny w pokoju – tak / nie3. Wyżywienie• poza obiektem• wspólna kuchnia i jadalnia dla gości (posiłki we własnym zakresie)• aneks w pokoju• oferowane przez gospodarzya. śniadanie tak / nieb. obiadokolacja tak / nie4. Dodatki płatnea. rowery tak / nieb. quady tak / niec. łódki tak / nied. kajaki tak / niee. rowery wodne tak / nie5. Maksymalna cena za wybrany nocleg w sezonie od osoby• do 29 zł• 30 – 39 zł• 40- 49 zł• 50 zł i więcej6. Maksymalna cena za posiłek w sezonie od osoby • Śniadaniea. Do 9 złb. 10 – 19 złc. 20 zł i więcej• Obiadokolacjaa. Do 19 złb. 20 – 29 złc. 30 zł i więcej7. Opłata za zwierzętaa. Do 5 zł / doba / szt.b. 6-9 zł / doba / szt.c. 10 zł / doba / szt. i więcej8. Sprzątaniea. własneb. zamówione za opłatąc. wliczone w cenę9. Inne oczekiwania Za wszystkie odpowiedzi dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.03.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Nie odpowiem, własnie dziś zaczęło się przerabianie obory na pokoje gościnne. Prace posuwają się szybko. Serce rośnie jak na to patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benta 30.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Mogę przyjechać ze swoim psem? Jak dla mnie ważna kwestia. I nie tylko dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benta 31.03.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Gapa jestem, przeoczyłam pkt.7. Nie było pytania, jadę do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 01.04.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 co oznacza SMS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.04.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 co oznacza SMS? http://x.screeny.pl/ga7032/69c37d4057c2520f10930811/109308.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 01.04.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 co oznacza SMS? http://x.screeny.pl/ga7032/69c37d4057c2520f10930811/109308.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 01.04.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nie było pytania, jadę do Was. Tylko upewnij się wcześniej czy przyjmujemy już gości, bo zdjęcia przedstawiają stan aktualny. Rozpoczęcie sezonu to (optymistycznie) wiosna 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Jako agrogospodyni od dobrych kilku sezonów z ciekawością będę śledzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 02.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Pewnie moje oczekiwania nie sa standardowe ......pokoje - czesc 2 osobowych a czesc 4 osobowych - wszak dzieci dalej sie rodzawyzywienie we własnym zakresie i najelpiej na zasadzie wspolnej kuchni przypadajacej na max 3-4 pokoje (jak 10 pokoi to 2 kuchnie)rowery własne bo łatwo przywiesc a ceny wynajmu nie sa niskiełódki/kajaki/rowery wodne - zalezy od ceny;cena za nocleg to max 30 zl (takie sa ceny kwater w Czechach czy na Wegrzech) wiec czemu w Polsce miałoby byc drozej?opłata za zwierzeta? - bardzo podoba mi sie rozwiazanie z zachodu europy - w sezonie przewanie przyjezdzaja ludzie z małymi dziecmi i wtedy jest zakaz przywozenia zwierzat, zwierzeta można przywozic bezpłatnie poza sezonem (15.06-15.09)sprzatanie własne lub za dodatkowo opłata - sa ludzie ktorzy zapłaca, sa ludzie dla ktorych liczy sie kazde 10 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 02.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 założenia- super 1. pokoje- mix2. aneksy- w kilku pokojach3. wyżywienie do wyboru4. wszystkie dodatki płatne, 5. cena 30-39, w zalezności od długości pobytu rabaty.6. śniadanie do 9 zł, obiadokolacja 20-297. 6-9 zł/doba za zwierze8. sprzatanie własne, przy dłuższych pobytach ew. 1 w tygodniu wliczone w cenę. to moje poglądy, gdybym sama miała przygotowywać taką baze.Jeśli o zwierzęta chodzi, to mało miejsc zwierzęta przyjmuje więc myślę, ze znacznie poszerzy to docelową grupę. życzę powodzenia, a SMS super wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.04.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Założenia: Łazienka w każdym pokoju / „apartamencie” TV sat w pokojach Pomosty dla wędkarzy i gości Grill / wędzarnia Ognisko Wiata Plac zabaw dla dzieci 1. Preferowany rodzaj pokoi • 2- osobowe • 3-4 – osobowe • „apartament” 4 – osobowy (2 pokoje) 2,4 - osobowe = mozliwość dostawki (łóżeczka dla dziecka) 2. Aneks kuchenny w pokoju – tak / nie jeden aneks na 2 pokoje 3. Wyżywienie • poza obiektem • wspólna kuchnia i jadalnia dla gości (posiłki we własnym zakresie) • aneks w pokoju • oferowane przez gospodarzy a. śniadanie tak / nie b. obiadokolacja tak / nie Śniadanie na miejscu, w formie szwedzkiego stołu (innej opcji dla mnie nie ma - z różnych powodów ) 4. Dodatki płatne a. rowery tak / nie b. quady tak / nie c. łódki tak / nie d. kajaki tak / nie e. rowery wodne tak / nie wszystko - płatne dodatkowo 5. Maksymalna cena za wybrany nocleg w sezonie od osoby • do 29 zł • 30 – 39 zł • 40- 49 zł • 50 zł i więcej 40-49 zł to rozsądna cena (dostawka ok 25-30 zł) 6. Maksymalna cena za posiłek w sezonie od osoby • Śniadanie a. Do 9 zł b. 10 – 19 zł c. 20 zł i więcej • Obiadokolacja a. Do 19 zł b. 20 – 29 zł c. 30 zł i więcej średnia cena sniadania to ok 12 zł od osoby dorosłej i 8 zł od dziecka (5-10 lat) obiadokolacja ok 20 zł. 7. Opłata za zwierzęta a. Do 5 zł / doba / szt. b. 6-9 zł / doba / szt. c. 10 zł / doba / szt. i więcej opcja "b"- udokumentowane szczepienia, pies zawsze w kagańcu !!!! 8. Sprzątanie a. własne b. zamówione za opłatą c. wliczone w cenę zamówione za dodatkową opłatą 9. Inne oczekiwania malutka lodóweczka w pokoju, wtedy w aneksie nie musi jej być, a każdy ma swoje jedzonko i napoje pod reką. Podczas kilku maszych wyjazdów zachwycona byłam przygotowanymi przez właścicieli przewodnikami po okolicy, z mapami, opisami ciekawych miejsc - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 02.04.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ja do posiłków się odniosę, dla mnie ważna jest możliwość wykupienia posiłków wegetariańskich, na dodatek zróżnicowanych (czyli: twarożek i dżem zamiennie to trochę za mało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.04.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A skad ta oplata za zwierzeta - bez przesady. Jedzenie dla psa przywozi sie ze soba i raptem pies korzysta z jednej miski wody dziennie - to jest warte 5 zl na dobe ? Zenujace. Tam gdzie nie ma wegetarianskiej kuchni i nie mozna miec ze soba psa bez dodatkowych oplat - nie jezdzi sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.04.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Lumpie, wszystko ok, pod warunkiem, ze właściciel sam sprząta po psie (co niestety u nas jest na wagę złota ) i nie kąpie go przez 40 minut pod prysznicem , co drugi dzień (spotkałam sie z czymś takim - za darmo, to co bedzie se żałował). Wtedy jak najbardziej - może być za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.04.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 To samo mozna napisac o rodzicach malych dzieci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.04.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 To samo mozna napisac o rodzicach malych dzieci..... ale że co , ze małe dzieci sraja po trawnikach a zasadniczo za pobyt dziecka do lat 3 (czasem 4) sie nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.04.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Sikaja po trawnikach, biegaja, rozrzucaja , jedza, a jak jedza to brudza i rodzice po nich nie sprzataja , codziennie sie kapia, placza, choruja na brzuch , nudza sie i wtedy krzycza albo glosno biegaja, a jak nie choruja na brzuch to na cos innego - itd itp - pies przy tym to zupelna idylla. I za psa trzeba placic 5 zl dziennie a za dziecko do lat 3 - nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.04.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 O bardzo przepraszam, ale ja sprzątałam po moim dziecku (o ile nie potrafiło jeszcze tego samo zrobić) i nigdy nie srało po trawnikach. A jeśli komus źle, jak ma zapłacic parę zł za zwierzaka, to albo niech go odda, albo zostawi w domu, albo znajdzie inne miejsce do wypoczynku. Proste. Może w niektórych przypadkach to faktycznie opłata dla opłaty, ale mnie bardziej irytuje tzw. klimatyczne - no za powietrze trza płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.04.2009 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No ok, sprzatasz po swoim dziecku, ale z malymi dziecmi jest jeszcze cala masa innych uciazliwosci i niedogodnosci , ktore wymienilam powyzej.....a z psem - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts