bartosz11 30.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam Kupiłem działkę. Złożyłem wniosek o wydanie warunków tech. przyłączenia do sieci energetycznej. Czas oczekiwania - rok. Czy w międzyczasie mogę cokolwiek zrobić? Czy kupować projekt i robić adaptację? Cokolwiek innego? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 30.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ile????????????? u mnie warunki wydali w 2 tygodnie a jest powiedziane ze maja miesiac anie rok moze chodzi ci o WZ - warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz11 30.03.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ile????????????? u mnie warunki wydali w 2 tygodnie a jest powiedziane ze maja miesiac anie rok moze chodzi ci o WZ - warunki zabudowy tak, tak - 14 dni w Słupsku = rok. Firma ENERGA. Przygotowany jestem na wizytę u rzecznika praw wiadomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek220 31.03.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Ale w czym problem ? Mozesz kupić np. agregat prądotwórczy i mieć ENERGE w d...e. Ja tak zrobiłem i póki co będę miał przyłącze jakoś po wakacjach (mają pół roku na wykonanie przyłącza od momentu uzyskania pozwolenia na wybudowanie jego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 31.03.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Niemożliwe żeby tyle czasu wydawali warunki - jest to chyba określone w prawie energetycznym. Realizacja umowy przyłaczeniowej - to juz inna sprawa. Projekt umowy jaki przedstawiono mojej firmie (przyłacze 1MW) po zsumowaniu terminów wyszło nam ponad 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 01.04.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam Kupiłem działkę. Złożyłem wniosek o wydanie warunków tech. przyłączenia do sieci energetycznej. Czas oczekiwania - rok. Czy w międzyczasie mogę cokolwiek zrobić? Czy kupować projekt i robić adaptację? Cokolwiek innego? Pozdro Rok czekać na warunki?my dostaliśmy po dwóch tygodniach.Może Ci chodzi o umowę przyłączeniową że trzeba rok czekać na podłączenie już prądu.My w umowie mieliśmy napisane ,że mają czas na podłączenie do 15/12/2009(wniosek składany w styczniu był),a jeżli chcemy mieć wcześniej prąd budowlany to składaliśmy jeszcze jeden wniosek i tam się wspisuje w nim datę rozpoczęcia budowy i wtedy podłączają wcześniej-ale prąd budowlay tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts