Malobert 31.03.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Jak powinien być wykonany styk ścian działowych BK z połacią GK. Czy bloczki powinny wchodzić w strefę ocieplenia połaci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.03.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ocieplasz i dopiero potem dobudowujesz ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 31.03.2009 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 najpierw stawiam ścianę, potem ocieplę, chciałem się dowiedzieć w którym miejscu ta ścianka ma mieć swój koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 31.03.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 najpierw stawiam ścianę, potem ocieplę, chciałem się dowiedzieć w którym miejscu ta ścianka ma mieć swój koniec A tak na logikę: jeśli ścianka będzie wchodziła w strefę ocieplenia to oznacza, że tam 6tego ocieplenia nie będzie. Coś jeszcze trzeba dodawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 31.03.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 OK, masz rację zbigu, ale co gdy domuruję za mało, wystarczy tam potem wełną utkać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.03.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 płyta gk ma się stykać ze ścianą, ma do niej dochodzić więc ściana powinna wchodzić minimalnie w płaszczyznę połaci. Przytnij bloczek/pustak tak, żeby był nieco za duży. Będziesz do ściany mocował stelaż pod płytę gk? jeśli tak to zostaw dokładnie tyle ile potrzeba na mocowanie plus grubość płyty. jeśli nie będzei tam listwy stelaża - odpowiednio mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.04.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 OK, masz rację zbigu, ale co gdy domuruję za mało, wystarczy tam potem wełną utkać ? Jeśli ścianka nie będzie chwiejna to ja nie widzę problemu aby tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.04.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja ścianki mam do dolnej wysokości krokwi. Najpierw w miejscu gdzie murowałem ściankę miedzy krokwie ułożyłem wełnę i do niej domurowałem ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.04.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja ścianki mam do dolnej wysokości krokwi. Najpierw w miejscu gdzie murowałem ściankę miedzy krokwie ułożyłem wełnę i do niej domurowałem ściankę. A za ścianką między krokwie już nie dawałeś wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.04.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja ścianki mam do dolnej wysokości krokwi. Najpierw w miejscu gdzie murowałem ściankę miedzy krokwie ułożyłem wełnę i do niej domurowałem ściankę. A za ścianką między krokwie już nie dawałeś wełny? Zbigmor jeszcze raz spokojnie przeczytaj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.04.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja ścianki mam do dolnej wysokości krokwi. Najpierw w miejscu gdzie murowałem ściankę miedzy krokwie ułożyłem wełnę i do niej domurowałem ściankę. A za ścianką między krokwie już nie dawałeś wełny? Zbigmor jeszcze raz spokojnie przeczytaj !!! No czytam spokojnie i widzę co widzę. Rozumiem, że za ścianką między krokwiami też włożyłeś wełnę. Nie ma co się unosić tylko czytać co się pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Zbigmor wcale się nie unoszę. Ale to Ty chyba musisz wolniej czytać co ktoś pisze a nie ja.Dobrze że zrozumiałeś że pomiędzy krokwiami mam wełnę, tylko że ja to jasno wcześniej napisałem. Pozdrawiam.l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.04.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Zbigmor wcale się nie unoszę. Ale to Ty chyba musisz wolniej czytać co ktoś pisze a nie ja. Dobrze że zrozumiałeś że pomiędzy krokwiami mam wełnę, tylko że ja to jasno wcześniej napisałem. Pozdrawiam.l Dla mnie jak ktoś daje trzy wykrzykniki to raczej spokojny nie jest. A co do sedna to ty napisałeś cyt.:"w miejscu gdzie murowałem ściankę miedzy krokwie ułożyłem wełnę ". Dla mnie w miejscu gdzie murowałem to w miejscu gdzie murowałem, a nie poza nim dlatego zadałem pytanie bez żadnej złośliwości. Brzmiało ono cyt.:"A za ścianką między krokwie już nie dawałeś wełny?". Zwykle staram się nie domyślać co autor miał na myśli. Jeśli poczułeś się urażony to przykro mi z tego powodu i nie będę już tego drążył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts