Gość Pepeg z Gumy 24.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Marecki nie łyka, bo artyści ino przechylajo . nie przechylajo ino degustują nie degustują ino degustujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.04.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Marecki nie łyka, bo artyści ino przechylajo . nie przechylajo ino degustują nie degustują ino degustujo dobra, ... niech ci już bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 marecki .... ja zamierzałam ... nawet w lodówce se stoi .... ale już mi sie gały zamykaja ...se przełoże alkoholizowanie na jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 24.04.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 marecki .... ja zamierzałam ... nawet w lodówce se stoi .... ale już mi sie gały zamykaja ...se przełoże alkoholizowanie na jutro Popełniasz solidny błąd. Twój kościół Ci tego nie wybaczy. Chyba ,że zmieni zdanie... tefuuuu! stanowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.04.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 marecki .... ja zamierzałam ... nawet w lodówce se stoi .... ale już mi sie gały zamykaja ...se przełoże alkoholizowanie na jutro Popełniasz solidny błąd. Twój kościół Ci tego nie wybaczy. Chyba ,że zmieni zdanie to ide sie powiesić....do zobaczenia jutro (emo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.04.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 No właśnie : kiedy kościół uzna wreszcie , że antykoncepcja ( szeroko rozumiana - np HTZ ) jest formą leczenia ?? Jak wytłumaczyć kościołowi, że nastolatka musi brać hormony , które teoretycznie są antykoncepcyjne teraz, żeby za parę lat mogła mieć dzieci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.04.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 No właśnie : kiedy kościół uzna wreszcie , że antykoncepcja ( szeroko rozumiana - np HTZ ) jest formą leczenia ?? Jak wytłumaczyć kościołowi, że nastolatka musi brać hormony , które teoretycznie są antykoncepcyjne teraz, żeby za parę lat mogła mieć dzieci ? słuchaj ...jak myslę o tym to od razu przypomina mi się inna wiara (nie pamietam jaka ) która zabrania przetaczania krwi ..... noż jassssssna cholera - czy skazalibyście swoje dziecko na śmierć bo religia tak każe? to jest fair? czy małżeństwo które bardzo sie kocha, którym brakuje tylko dziecka , gdzie jedynym sposobem na posiadanie potomka jest in vitro musi zostać skazane na potępienie lub brak dziecka? przez zasady kleru kobieta nigdy nie poczuje maleństwa w brzuchu - jak się rozwija, jak kopie ..... to jest fair? przecież to jest k.... medeycyna a nie pakt z diabłem no i właśnie to o czym pisze ziaba ..... antykoncepcja ..... chyba tylko dlatego zakazują żeby rodzić mnogo dzieci które notabene w przyszłości wzmocnią finansowo tą sektę i żeby rodzice nie mieli zbyt wiele czasu na myślenie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 25.04.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ziabo, and Daggi - kochane, jeśli w Boga nie wierzyta, to możeta żyć jak chceta. A Kościelne wskazówki są dla tych, którzy wierzą, że one nie od kościoła pochodzą. Więc bez sensu to gadanie. Bierzcie te hormony, a potem leczcie się jak chcecie. Tylko po kiiego to narzekanie na tych, co mają inne poglądy. Albo wymaganie, żeby człowiek zmieniał poglądy tylko dlatego, że zaczyna być politykiem? No sory. Jakby mnie do polityki wzięli też bym przeciw inwitro była. Bo poglądy się ma, a nie miewa. Tylko pani minister Kopacz potrafi swoje zostawić przed drzwiami ministerstwa. Trzeba więc a) zlikwidować papieża (to już było) b) namówić wszystkich katolików, żeby przestali papieża słuchać (próby trwają od reformacji) c) poprosić ich przynajmniej, żeby zrezygnowali z udziału w polityce (no to sie prawie udało) d) albo uznać, że skoro kościół od ludzi pochodzi, to wcześniej czy później się rozpadnie, a może jednak nie od ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 25.04.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Tylko pani minister Kopacz potrafi swoje zostawić przed drzwiami ministerstwa. I słusznie, w końcu nie żyjemy (przynajmniej oficjalnie) w państwie wyznaniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 25.04.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A ja słyszałam to tym, że katolik który zachowuje się w ten sposób skazuje się na ekskomunikę z mocy prawa kanonicznego. Zaintertesowanych odsyłam do dyskusji na forum frondy. http://forum.fronda.pl/ I radzę głosować wyłącznie na Senyszyn i Środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 25.04.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A ja słyszałam to tym, że katolik który zachowuje się w ten sposób skazuje się na ekskomunikę z mocy prawa kanonicznego. Tym lepiej dla tego polityka. Bo polityk nie powinien mieć poglądów. Tylko wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 . Bieżcie te hormony. Zupełnie jak w tej pieśni : "Bieżcie wszyscy do stajenki..." I radzę głosować wyłącznie na Senyszyn i Środę. Na Senyszyn nie zagłosuję , ale na Sobecką ...z przyjemnością. Ależ rady dobre daje Wielebna Siostra Badija? Jak sam dobrodziej w zakrystii owczarni swojej, na kogo ma oddać głos sprawiedliwy. Widzę , że też egzaltuje się już, jak nie przymierzając, łach praski. Ilość mordek oraz jakość śmiechu podobna. Gdzież ten akademicki ton się jeno podział? No i ta ironia i wyższość w głosie. Zaprawdę powiadam wam: mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 25.04.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Bo polityk nie powinien mieć poglądów. Tylko wiedzę. Każdy polityk ma poglądy, które sprzedaje jako wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.04.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ziabo, and Daggi - kochane, jeśli w Boga nie wierzyta, to możeta żyć jak chceta. A Kościelne wskazówki są dla tych, którzy wierzą, że one nie od kościoła pochodzą. Więc bez sensu to gadanie. Bierzcie te hormony, a potem leczcie się jak chcecie. przepraszam, w ktorym rozdziale Pisma jest o hormonach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 25.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jest Pismo plus tradycja, głosem tradycji jest Papież - proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.04.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 niby proste. w każdym razie staram sie zrozumiec.czy chodzi o to, że Papież tradycyjnie nie bierze hormonów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jest Pismo plus tradycja, głosem tradycji jest Papież - proste? To niezwykle ciekawe podejście do zagadnienia tradycji. Proponuję, czym prędzej ustanowić Wielki Order Forumowicza House'a im. Luka Skywalkera Dwóch wielkich pogromców forumowej głupoty, niech im Pan błogosławi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.04.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jest Pismo plus tradycja, głosem tradycji jest Papież - proste? No skoro tak, to dlaczego nie kontynuować tradycji wprowadzonej głosem Papieża Grzegorza IX, czy też klasyka w tym zakresie - Papieża Pawła IV. Czyżby pojęcie w „tradycji” w tym znaczeniu było wybiórcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 25.04.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Dawno temu od konfesjonału zostałam odegnana ( odegnana w dosłownym tego słowa znaczeniu z paluchem wskazującym na drzwi ), gdzie smark taki darł na mnie pyszczydło, iż albo jestem katoliczką i stosuję się do katolickiego stylu życia ( ) albo ..tam są drzwi. Nie można być trochę katoliczką, jak nie można być trochę w ciąży..wiadomoż. A czemuż ? A temuż, że jako kobiełka w wieku rozpłodowym przyznałam się ( durna pipa) szczerze odpowiedzieć na zadane pytanie - że używam antykoncepcjonalnych środków niedozwolonych wedle prawa kościelnego. Nie zdążyłam powiedzieć, że one - te hormony - mi życie ratują i kościół nie zarobi na moim pogrzebie dzięki nim jeszcze ( mniemam ) długo. Może o to chodzi ??? Hiciorem dla mnie jest wypowiedź w tv jakiegoś małolata w sutannie, gdzie miał skomentować polecenie kurii, by w każdej parafii kobiety były namawiane z ambony na badania cytologiczne . Szczyl czerwony jak burak wił się przed kamerą i piszczał.." no jak ja mam to powiedzieć? no jak ? przecież to takie intymne ..." Jasne, niech baby durne dupska okadzają ,do ginekologa nie chodzą, bo to wstyd..wstyd jak beret. Sie zdenerwowałam kurde tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.04.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 ziaba - sie nie newruj ,szkoda nerw ja też zostałam odegnana bo raczyłam uratować życie swojei swojego dziecka rozwodząc się z agresywnym alkoholikiem ganiającym mnie z nożem ale co tam - niech im będzie że grzech nad grzechy popłełniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts