Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika pumki_gumki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to witam sąsiadów z tej samej wyspy ihhihi my też w Irlandii niedaleko Ennis mieszkamy :lol: :lol: :lol:

z tym że mysmy wyjechali na obczyznę aby zarobic na nasz domek :wink: :p :p bedę zaglądała do waszego dzienniczka na pewno bo zapowiada sie ciekawie wiec dużo pisz i wklejaj co tam u was sie dzieje :p :p no i zapraszam do siebie :wink:

mysle, ze jak sie ma tate rolnika, ktory ma spory areal, to mozna sobie bez problemu pozwolic na wiekszy kawalek ziemi. Wiadomo, na 1,5 ha sie nie pokusimy, bo kto by to kosil?! :) ale mysle, ze dzialka juz powyzej 3000 w naszym rejonie daje duzo swobody. Sama wychowalam sie w duzym domu, gdzie wprawdzie mam sasiadow, ale jest nimi firma, wiec nikt mi w okna nie zaglada i to samo chcialabym miec u siebie: zadnych wscibskich spojrzen!

Teraz mieszkamy w duplexie: dwupoziomowym mieszkaniu. Niby wiecej swobody, a i tak nie dosc, ze ja musze zachowywac sie ciszej, niz bym chciala :), to slysze bez przerwy moich zacnych sasiadow i to zarowno tych z bokow, co mam, jak i tych pode mna (i to nawet na pietrze ich slysze), tv wlaczone, rozmowy ciut glosniejsze, nawet jak pierdza, za przeproszeniem. Niby nowe budownictwo, a takie beznadziejne, ze szkoda gadac...

zaskocze Cie - nasza dzialka jest jeszcze wieksza ma 4500 lub 5000 m Przyjdzie czas, bedziemy musieli policzyc dokladniej :)

ihhiih to duży kawał ogródka bedziecie mieć super ,ale najgorsze to będzie koszenie :x ale za to dzieciaki jak bedą mogły dowoli sie wybiegac bo miejsca bedzie odgroma hihiih :lol: :lol: :lol: :lol:

w dodatku zero sąsaidów dookoła ,u mnie jak widziałas tam gdzie nasza działeczka to niema jeszcze nikogo na naszej górce natomiast poniżej to już duuuuuuuuużo domków wszędzie :wink: :p

no to rewelacyjnie!

Walsnie nasza dzialka tez ma 1,5 ha, ale planujemy jednak sprzedaz pozostalej czesci. Coz, jakos sobie poradze z natretnymi spojrzeniami :)

Gdzies kieyds widzialam na tym forum, ze ktos napisal, ze jego sasiad ma podobny dom do C188. Nie wiem tylko, jak to znalezc, tym bardziej, ze wyszukiwarka tutaj nie jest jakas super...

No i nie wiem, czy ta osoba zgodzilaby sie zrobic zdjecie sasiadowi, a zgodzie sasiada, to nawet nie wspomne...

no nie wiem czy ktos buduje taki domek jak wasz ,powiem że jeszcze sie nie spotkałam na forum żeby ktoś budował ten domek ,ale moze jest ktoś bo ja w sumie tez tutaj jestem od niedawna więc może znajdzie się osoba która buduje taki wałsnie domek może spróbuj jeszcze raz napisać w wyszukiwarce ,może się znajdzie jakiś :wink: :p