Aga - Żona Facia 01.04.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja też mieszkam w woj. kuj.-pom. Fajne widoczki sa na waszą działkę. Trzymam kciuki za realizację marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 01.04.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Zazdroszcze Ci postawionego juz domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyszkov 05.04.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Oto c188 stawiany w Grudziądzu. Projekt od razu mnie urzekł. Bardzo podoba mi się bryła budynku, przeszklenia, rozkład oraz powierzchnia pomieszczeń. Zrezygnowałem jedynie z wiatrołapu, a tak wszystko pozostawione bez zmian. Można również wykorzystać duże poddasze. Czyli jakbyśmy mieli 2 piętra Wymiary stolarki okiennej typowo pod aluminium. Jednak cena ciepłego aluminium jest na tyle kolosalna (zwłaszcza przy tych przeszkleniach), że zdecydowałem się na pcv. Domek drogi w realizacji. Wiele podciągów, kolosalne wymiary więźby (nie każdy tartak poradzi sobie z belką długą na 16m), dużo okien , dwuceowniki, itd. Sam projekt, pomimo tego, że murator przysłał poprawki do niego, zawiera masę błędów, sprzecznych oraz niekompletnych informacji. Wg. zestawienia materiału zamówiłem porotherm 30. Po wszystkim okazało się, że zostało... 7 palet do zwrotu. Domek mimo wszystko na dużą działkę. http://img4.imageshack.us/img4/365/dsc0649p.th.jpg http://img10.imageshack.us/img10/1898/dsc0651y.th.jpg http://img25.imageshack.us/img25/9854/dsc0652dov.th.jpg http://img4.imageshack.us/img4/2571/dsc0654.th.jpg http://img4.imageshack.us/img4/1092/dsc0655t.th.jpg http://img8.imageshack.us/img8/5984/dsc0660.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 05.04.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 To mnie utwierdzilo w przekonaniu, ze moj wybor projektu jest trafny. Dom jest piekny, a ja juz mam nawet koncepcje na zagospodarowanie dzialki wokol niego W zasadzie nic poza bledami mnie nie przeraza, no moze lekko koszty, ale co tam, zyje sie raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.04.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://img16.imageshack.us/img16/6207/dsme12w11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 11.04.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 He, he, no wlasnie - Wesolych Swiat Wam wszystkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 12.08.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam, macie przepięknie usytuowaną działkę!!! Trzymam kcikuki za wybór dobrego projektu. Cieszę się, że KRZYŚ też Wam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 zaskocze Cie - nasza dzialka jest jeszcze wieksza ma 4500 lub 5000 m Przyjdzie czas, bedziemy musieli policzyc dokladniej puk puk coś w dzienniku się nic nie dzieje ??? ps. czy cały czas na wiesci ode mnie czekasz ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 12.08.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ano ruszylo sie i to wczoraj... Warunki zabudowy jakie otrzymalismy o malo nie zwalily mnie z nog! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.08.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ano ruszylo sie i to wczoraj... Warunki zabudowy jakie otrzymalismy o malo nie zwalily mnie z nog! aż tak źle ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 13.08.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie jest moze za ciekawie, ale czuje, ze damy rade. Najgorsze jest ograniczenie powierzchni zabudowy, bo co to jest 180m? porzadny garaz z obszernym pomieszczeniem gospodarczym poszedl w niepamiec... Nasz teren jest uznawany jako siedlisko, to zdziebko male to siedlisko bedzie, w sumie norka, ale moze ladnie nazwe to zakatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 180 m2 ? a chcieliście parterówkę?to wtedy nieciekawie ale jeśli z poddaszem - toż to 180 m2 jest olbrzymi teren do zabudowy tak mnie się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 13.08.2009 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 wolalabym parterowke, ale musze miec poddasze, wiec teraz procz projektu Krzys rozwazam takze Sielanke z Horyzontu, ktora na razie zrobie tylko na dole, a potem ewentualnie kiedys wyrzuce dzieci do gory i zawladne calym parterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.08.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Sielankę bardzo dużo tu osób buduje polecam a projekt Krzyś jest duży? muszę zerknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.08.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Krzyś też pasuje oj te 180 m2 naprawdę Was raczej nie blokuje życzę miłego i spokojnego wyboru projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 13.08.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Krzysia moze zablokowac ten glupi zapis o wysokosci sciany frontowej do max.4m, bo tam od ziemi w jednym miejscu jest 4,30, no ale to musze sie tego jeszcze dowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 13.08.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Nam z Horyzotu podobał się jeszcze Rodzynek. Braliście go pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumka_gumka 28.08.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 W ogole nie widzialam, ze tutaj ktos cos napisal Chyba powiadomienia do mnie nie dochodza.... Rodzynka nie bralismy pod uwage z tego wzgledu, iz nie ma wyodrebnionej jadalni i ciezko mi ja sobie bylo tam jakos wyobrazic. Juz kupilismy Sielanke. Zaznaczylam pierwsze zmiany na niej. Zobaczymy, czy sie przyjma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 28.08.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 W ogole nie widzialam, ze tutaj ktos cos napisal Chyba powiadomienia do mnie nie dochodza.... Rodzynka nie bralismy pod uwage z tego wzgledu, iz nie ma wyodrebnionej jadalni i ciezko mi ja sobie bylo tam jakos wyobrazic. Juz kupilismy Sielanke. Zaznaczylam pierwsze zmiany na niej. Zobaczymy, czy sie przyjma Oj, ładna ta Sielanka, domek. Trochę inny charakter niż Krzyś, ale taki ciepły (to pierwsze słowo jakie mi się nasunęło jak zobaczyłam). Sporo pomieszczeń na parterze! Trzymam kciuki za papierologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 23.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam, szukałam na forum wątków na temat domu pod mahoniowcem i od linka do linka trafiłam tutaj. Piękna działka widzę i też w kuj.-pom. można wiedzieć jaka to okolica? My budujemy w Zielonce. Będę śledziła postępy, szczególnie że jesteśmy na podobnym etapie (a nasz syn o miesiąc starszy ). Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts