madzia.a 31.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Remont niedawno został zakończony Przyznam, że odetchnęłam z ulgą, ponieważ jako osobie o kiepskim guście, urządzenie tego mieszkania przysporzyło wiele trudności. Nie wszystko niestety wyszło jak chciałam, ale chyba nie jest tak żle? Czekam na wasze opinie- na krytyke również! http://screeny.pl/109243 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 31.03.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Uważam że możesz być z siebie dumna Kawał dobrej roboty Jedno co bym wymieniała to kaloryfery,ale mam na ich punkcie świra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 31.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Cenę to sama możesz chyba podać Do oceny to podaj co było zrobione. Dobrze byłoby również podać zdjęcia bez mebli. Ja akurat maniakiem grzejników nie jestem, ale też uważam, że te na zdjęciach urody nie dodają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patusia 31.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 madzia.a bardzo mi się podoba. Jakoś tak przytulnie i ciepło u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 31.03.2009 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Do oceny to podaj co było zrobione. Dobrze byłoby również podać zdjęcia bez mebli. Ale mnie nie chodzi o ocene metamorfozy mieszkania, tylko o ocene obecnego "wystroju" mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 31.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Do oceny to podaj co było zrobione. Dobrze byłoby również podać zdjęcia bez mebli. Ale mnie nie chodzi o ocene metamorfozy mieszkania, tylko o ocene obecnego "wystroju" mieszkania. Jak ci zależy na peanach to napiszę, że może być. Jeśli zależy na subiektywnej opinii to mi osobiście nie podobają się kolory na ścianach, wymienione grzejniki i te rury doprowadzające do nich wodę. Na pocieszenie powiem, że jestem męszczyzną, a jak powszechnie wiadomo nie znamy się na kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 31.03.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Na pocieszenie powiem, że jestem męszczyzną, a jak powszechnie wiadomo nie znamy się na kolorach. Zbigmor błagam! ja rozumiem, że na kolorach możesz się nie znać... ale napisz chociaż, że MĘŻCZYZNĄ jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 31.03.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Madziu! fajnie i przytulnie! ogólne wrażenie bardzo dobre! nie czepiajcie się kaloryferów, skoro to jest remont ogólnie odświeżający, a nie totalnie generalny. Podoba mi się kolorystyka dużego pokoju, świetnie pasują te meble! Poza tym nie przesadziłaś z dodatkami, pierdółkami itp i jest wrażenie przestrzeni. I zegar w przedpokoju razem z ramkami extra! (i nie mówię tego, tylko dlatego, że zegar mam taki sam ) a drzwi calvadosowe pasują do całości idealnie! ciemne byłyby za ciemne Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 31.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Na pocieszenie powiem, że jestem męszczyzną, a jak powszechnie wiadomo nie znamy się na kolorach. Zbigmor błagam! ja rozumiem, że na kolorach możesz się nie znać... ale napisz chociaż, że MĘŻCZYZNĄ jesteś! Przez dłuższą chwilę dochodziłem o co chodzi i doszedłem. A najciekawsze, że sam czasami zwracam uwagę na ortografię innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 31.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Moim zdaniem ogolnie niezle sobie poradzilas, pamietam te posty - co do tych pomaranczowych drzwi, pomozcie z kolorami, jakie panele itp.Jednak powiesilas i te ramki i ten zegar, a na forum gazety tak po Tobie za to jechali!Ogolnie Cie tam nie lubia chyba m.in. za mnozenie watkow, pokazesz skonczone mieszkanie tam? Moim zdaniem niezle poradzilas sobie z zestawieniem kolorow drzwi i mebli, z pomieszczen ktore pokazalas salon wyglada najlepiej. Ale wygladalby lepiej, gdyby do tych cieplych mebli i drzwi na scianie byl dla kontrastu zimny kolor, np jasny szary? Albo taki jak w przedpokoju? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 31.03.2009 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Madziu! fajnie i przytulnie! ogólne wrażenie bardzo dobre! nie czepiajcie się kaloryferów, skoro to jest remont ogólnie odświeżający, a nie totalnie generalny. Podoba mi się kolorystyka dużego pokoju, świetnie pasują te meble! Poza tym nie przesadziłaś z dodatkami, pierdółkami itp i jest wrażenie przestrzeni. I zegar w przedpokoju razem z ramkami extra! (i nie mówię tego, tylko dlatego, że zegar mam taki sam ) a drzwi calvadosowe pasują do całości idealnie! ciemne byłyby za ciemne Brawo! Dzięki Besta! Sama wiesz ile kosztowało mnie nerwów urządzenie tego mieszkania. Nie mówiąc już o tych drzwiach, na widok których nawet teraz mi słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 31.03.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Moim zdaniem ogolnie niezle sobie poradzilas, pamietam te posty - co do tych pomaranczowych drzwi, pomozcie z kolorami, jakie panele itp. Jednak powiesilas i te ramki i ten zegar, a na forum gazety tak po Tobie za to jechali! Ogolnie Cie tam nie lubia chyba m.in. za mnozenie watkow, pokazesz skonczone mieszkanie tam? Moim zdaniem niezle poradzilas sobie z zestawieniem kolorow drzwi i mebli, z pomieszczen ktore pokazalas salon wyglada najlepiej. Ale wygladalby lepiej, gdyby do tych cieplych mebli i drzwi na scianie byl dla kontrastu zimny kolor, np jasny szary? Albo taki jak w przedpokoju? Pozdrawiam Tak, tak... Wybór tych wszystkich rzeczy był dla mnie istnym koszmarem, bo tak łatwo spaskudzić mieszkanie... A poza tym odkryłam że jestem daltonistką jeśli chodzi o odcienie kolorów. Nie wiem, czy pokaże swoje mieszkanie na gazecie. Odnosze wrażenie, że nie otrzymam tam obiektywnych komentarzy, licze się z krytyką, bo wiiem, że popełniałm wiele błędów urządzając to mieszkanie, chociaż naprawde bardzo się starałam. A tam pewnie usłysze, ze bezndziejne meble, bo nie są z prawdziwego drewna, kiczowaty wypoczynek, a kolor ścian robi z pokoju jajecznice Jestem pewna, że dziewczyny chórem napiszą, ze pokój jest beznadziejny, ze powinnam wszystko wyrzucić i zacząć od nowa. Zdradze wam jeszcze swój sekret. Ze względu na ograniczone środki finansowe, nie robiliśmy gładzi w mieszkaniu, tylko pozostalismy przy tapetach. Staraliśmy się wybrac takie tapety, które jak najbardziej imitują gładkie, pomalowane sciany. Niestety wybór kolorów gładkich tapet jest bardzo niewielki. Dlatego jest tak a nie inaczej. Jesli chodzi o szary kolor do pokoju dziennego, to wiem, że taki by pasował, ale zważając na mój "daltonizm" odcieniowy, wolałam nie ryzykować, bo pewnie źle dobrałabym odcień i byłoby jeszcze gorzej. Acha, w pokoju dziennym przybędzie jeszcze akwarium 240 l. Szafka jest jeszcze nie kończona, ale jak tylko będzie na miejscu, to zrobie fotke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 31.03.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Moim zdaniem ogolnie niezle sobie poradzilas, pamietam te posty - co do tych pomaranczowych drzwi, pomozcie z kolorami, jakie panele itp. Jednak powiesilas i te ramki i ten zegar, a na forum gazety tak po Tobie za to jechali! Ogolnie Cie tam nie lubia chyba m.in. za mnozenie watkow, pokazesz skonczone mieszkanie tam? Moim zdaniem niezle poradzilas sobie z zestawieniem kolorow drzwi i mebli, z pomieszczen ktore pokazalas salon wyglada najlepiej. Ale wygladalby lepiej, gdyby do tych cieplych mebli i drzwi na scianie byl dla kontrastu zimny kolor, np jasny szary? Albo taki jak w przedpokoju? Pozdrawiam Tak, tak... Wybór tych wszystkich rzeczy był dla mnie istnym koszmarem, bo tak łatwo spaskudzić mieszkanie... A poza tym odkryłam że jestem daltonistką jeśli chodzi o odcienie kolorów. Nie wiem, czy pokaże swoje mieszkanie na gazecie. Odnosze wrażenie, że nie otrzymam tam obiektywnych komentarzy, licze się z krytyką, bo wiiem, że popełniałm wiele błędów urządzając to mieszkanie, chociaż naprawde bardzo się starałam. A tam pewnie usłysze, ze bezndziejne meble, bo nie są z prawdziwego drewna, kiczowaty wypoczynek, a kolor ścian robi z pokoju jajecznice Jestem pewna, że dziewczyny chórem napiszą, ze pokój jest beznadziejny, ze powinnam wszystko wyrzucić i zacząć od nowa. Zdradze wam jeszcze swój sekret. Ze względu na ograniczone środki finansowe, nie robiliśmy gładzi w mieszkaniu, tylko pozostalismy przy tapetach. Staraliśmy się wybrac takie tapety, które jak najbardziej imitują gładkie, pomalowane sciany. Niestety wybór kolorów gładkich tapet jest bardzo niewielki. Dlatego jest tak a nie inaczej. Jesli chodzi o szary kolor do pokoju dziennego, to wiem, że taki by pasował, ale zważając na mój "daltonizm" odcieniowy, wolałam nie ryzykować, bo pewnie źle dobrałabym odcień i byłoby jeszcze gorzej. Acha, w pokoju dziennym przybędzie jeszcze akwarium 240 l. Szafka jest jeszcze nie kończona, ale jak tylko będzie na miejscu, to zrobie fotke! Generalnie w innym przypadku napisałbym kilka nieprzyjemnych słów. W tym jednak konkretnym jak najbardziej popieram. Remontujesz dlka siebie, a nie dla innych. Jeśli już koniecznie chcesz usłyszeć opinię na temat swoich możliwości i wyborów to lepiej tam, gdzie cię pochwalą. Krytyka jest dobra jeśli do czegoś prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 31.03.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Generalnie w innym przypadku napisałbym kilka nieprzyjemnych słów. W tym jednak konkretnym jak najbardziej popieram. Remontujesz dlka siebie, a nie dla innych. Jeśli już koniecznie chcesz usłyszeć opinię na temat swoich możliwości i wyborów to lepiej tam, gdzie cię pochwalą. Krytyka jest dobra jeśli do czegoś prowadzi. Ale mi absolutnie nie chodzi o jakies pochwały itp. Ja zdaje sobie sprawe, że mój gust jest raczej wątpliwy. Chętnie usłysze krytyke. Mało tego, jestem przygotowana nawet na bardzo ostrą krytyke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 31.03.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mi się podoba. Drzwi bardzo ładne, mebelki w kuchni również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.03.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Moim zdaniem wyszło bardzo przytulnie, a chyba o to chodzi Ps. Mam taki sam zegar do powieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 31.03.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 madzia a, prosisz o opinię to ją zapodaję. Nie znam historii Twoich zmagań, oceniam to co widzę. Dobrze jest . Stworzyłaś wnętrze, które jest dobrą bazą na teraz i do dalszych działań. Takie członowe kaloryfery bardzo lubię, świetnie, że je odrestaurowałaś. Szpecą tylko te dwie rury poziome doprowadzające. Jakaś zasłona ? Płyta gipsowa ? Nie lubię tylko ścian tak pomalowanych ( niebieski i zielony ) To , jak dla mnie -urozmaicanie dla urozmaicania czyli sztuka dla sztuki . Ma uzasadnienie, gdy chcemy innym albo kontrastowym kolorem coś wyeksponować. Najlepiej nadają się do tego np osobno stojące ściany. Zegar i ramki - no cóż, galanteria Ogólnie - ludzie, którzy myślą, że mają gust, popełniają więcej błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 31.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Moim zdanie bardzo fajnie - tak ciepło, domowo i ....normalnie. Ja nie mam ani polotu, ani zdolności, ani środków, ani aspiracji chyba na jakieś super odjazdowe wnętrze - to Twoje pasuje do moich wyobrażeń. Tylko może nie wieszaj tego zegarka, który w przedpokoju oparty o ściane stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Jedyne co mi sie nie podoba to te skarpety suszące sie na kaloryferze. (no i niestety same kaloryfery duzo ujmują wnatrzu) reszta - ok , bardzo ładnie dobrane kolory i ogólne wrazenie przytulnosci mam jeszcze zastrzeżenia do tego pomarańczowego obrazka wiszacego samotnie na scianie w salonie. IMHO - za nisko wisi i stanowczo za mały jak do tej sciany . Powiesiłabym wiecej (np. 3? tego samego rozmiaru i tej samej kolorystyce ) lub jeśli jeden i bez towarzystwa to stanowczo wiekszy format ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 31.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Zielonooka, spotykam się z tym IMHO od czasu do czasu i jako zielona - nie wiem, o co chodzi. Wyjaśnisz ? "Powiesiłabym wiecej (np. 3? tego samego rozmiaru i tej samej kolorystyce ) lub jeśli jeden i bez towarzystwa to stanowczo wiekszy format !" Jeden w większym formacie, ok.Trzy tego samego rozmiaru wiesza się , aranżując boksy meblowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts