zielonooka 31.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Zielonooka, spotykam się z tym IMHO od czasu do czasu i jako zielona - nie wiem, o co chodzi. Wyjaśnisz ?. IMHO - In My Humble Opinion → moim skromnym zdaniem krócej i łatwiej pisac - tak jak np ROTFL Rolling On The Floor Laughing --> tarzając się po podłodze ze śmiechu , LOL itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 31.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 01.04.2009 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 madzia a, prosisz o opinię to ją zapodaję. Nie znam historii Twoich zmagań, oceniam to co widzę. Dobrze jest . Stworzyłaś wnętrze, które jest dobrą bazą na teraz i do dalszych działań. Takie członowe kaloryfery bardzo lubię, świetnie, że je odrestaurowałaś. Szpecą tylko te dwie rury poziome doprowadzające. Jakaś zasłona ? Płyta gipsowa ? Nie lubię tylko ścian tak pomalowanych ( niebieski i zielony ) To , jak dla mnie -urozmaicanie dla urozmaicania czyli sztuka dla sztuki . Ma uzasadnienie, gdy chcemy innym albo kontrastowym kolorem coś wyeksponować. Najlepiej nadają się do tego np osobno stojące ściany. Zegar i ramki - no cóż, galanteria Ogólnie - ludzie, którzy myślą, że mają gust, popełniają więcej błędów Oj, historia urządzania tego mieszkania czasami była wręcz masakryczna. Jako "daltonistka" odcieni (tak się nazwałam ) miałam ogromny problem z wyborem koloru drzwi, paneli oraz kafelków. Kompletnie nie potrafiłam sobie wyobrazić jaki kolor i jaki odcień będzie pasował do mojego mieszkania. Niestety na jednej z tych trzech rzeczy poniosłam kompletną klęskę i muszę z tym żyć i codziennie na to patrzeć Jeśli chodzi o niebieski i zielony kolor. Przyznaje, ze zawsze podobało mi się to zestawienie. Tyle, że teraz przekonałam się, jak ważne w tym zestawieniu jest wybór odpowiedniego odcienia tych kolorów. A nie dość, że to są tylko tapety to wybór kolorów gładkich tapet, jest naprawde bardzo mały. Chociaż, moim zdaniem, wyszło ciekawie Wcześniej pokój był cały niebieski i wszystko co w nim było, było w kolorze niebieskim lub granatowym i nie wyglądało to zbyt dobrze- można było dostać oczopląsu Ja przyznaje się bez bicia- nie mam za grosz gustu!!! Dlatego od kilku lat namiętnie przeglądam fora wnętrzarskie. Możliwe, ze czegoś się nauczyłam, jednak uważam, żechyba jednak trzeba mieć to "coś", żeby dobrze i gustowanie urządzić mieszkanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 01.04.2009 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Jedyne co mi sie nie podoba to te skarpety suszące sie na kaloryferze. (no i niestety same kaloryfery duzo ujmują wnatrzu) reszta - ok , bardzo ładnie dobrane kolory i ogólne wrazenie przytulnosci mam jeszcze zastrzeżenia do tego pomarańczowego obrazka wiszacego samotnie na scianie w salonie. IMHO - za nisko wisi i stanowczo za mały jak do tej sciany . Powiesiłabym wiecej (np. 3? tego samego rozmiaru i tej samej kolorystyce ) lub jeśli jeden i bez towarzystwa to stanowczo wiekszy format ! Skarpety już poprawione Jeśli chodzi o obrazek- zastanawiałam się czy wieszać go po remoncie. Wiem, ze jest mały i nie jest zbytnio urodziwy. Ale dopóki nie kupie czegoś lepszego, postanowiłam go powiesić. Bo chyba lepiej wygląda ta ściana z tym obrazkiem niż zupełnie pusta? Chociaż prawde mówiąc kompletnie nie mam koncepcji na nowy obraz i strasznie się boje, że kupie coś szpetnego i kiczowatego... Pod tym względem, nie mam do siebie zaufania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 01.04.2009 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Tylko może nie wieszaj tego zegarka, który w przedpokoju oparty o ściane stoi Nie, nie- ten czarny zegar oparty o ściane, stoi ale w kolejce na smietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.04.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Jeszcze lampa w kuchni do wymiany - najprostsza szklana z bialym mlecznym kloszem bedzie ok!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 01.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Na pocieszenie powiem, że jestem męszczyzną, a jak powszechnie wiadomo nie znamy się na kolorach. Zbigmor błagam! ja rozumiem, że na kolorach możesz się nie znać... ale napisz chociaż, że MĘŻCZYZNĄ jesteś! Przez dłuższą chwilę dochodziłem o co chodzi i doszedłem. A najciekawsze, że sam czasami zwracam uwagę na ortografię innych. Luzik! każdemu się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 01.04.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Mi też bardzo się podoba Możesz napisać jakim kolorem jest pomalowana ściana na ostatnim zdjęciu ? ( czy to nie jest przypadkiem "babie lato" z Duluxa ? ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 01.04.2009 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Mi też bardzo się podoba Możesz napisać jakim kolorem jest pomalowana ściana na ostatnim zdjęciu ? ( czy to nie jest przypadkiem "babie lato" z Duluxa ? ) pozdrawiam Przykro mi, ale to są tylko tapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 01.04.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Bardzo ładnie zgasiłaś na przedpokoju , kolor pomarańczowych drzwi ,neutralnymi kolorami.Dodatkowo te kolory ładnie skomponowały się z płytkami na podłodze. Gratuluje również przeprowadzonego remontu , wiem co to znaczy. Natomiast reszta, kolory, meble, to nie moja bajka , po prostu mam inny styl, dlatego nie chcę oceniać. Zmieniłabym żyrandol w kuchni na inny(prostszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 01.04.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 bardzo ładnie, w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.04.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A mi sie ta lampka "falbanka" w kuchni nawet podoba. Tzn. na pewno nie razi. Nie podoba mi sie za to lampa w tym niebiesko-zielonym pokoju Za mała w sensie "objetosci" / wielkosci w stos do całego pokoju i za krótka (nie dobrze wyglada ta goła żarówa wystajaca z niej) Poza tym wyglada na jakas plastikowa i taka ... nie "niefajna w dotyku" Prawde mówiąc wyglada jakbys którąś z tych doniczek z parapetu wzieła i zrobiła w niej lampe (to że kolory takie same - ok - to jest fajne) ale materiał i wielkosc - juz nie :/ No ale - jak widzisz nikomu nie dogodzisz więc sie nie przejmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 03.04.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Najwazniejsze,zeby tobie sie podobalo,bo wlozylas w to duzo wysilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 03.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 05.04.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 A mnie ciekawi, jak było PRZED Lubię w gazetach wnętrzarskich oglądać mieszkania PRZED i PO remoncie Te efekty! Na pewno wykonałaś tu dużo ciężkiej pracy Moje gratulacje! Wiem, co to zmagania z remontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 05.04.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Też kilka miesięcy temu skończyłam remont mieszkania. Kaloryfery - niestety w mieszkaniach jest z nimi problem. Bo może nie wyglądają najlepiej ale niestety nie ma wyjścia. Po pierwsze ogromny koszt wymiany, po drugie bieganie i załatwiania, po 3 kaloryfery żeliwne utrzymują dłużej ciepło. My też chcieliśmy wymienić wszystkie kaloryfery, ale szybko plan się zmienił i nie żałuje. Za duży koszt, za dużo papierków a przede wszystkim zimniej w mieszkaniu. Mieszkamy na 4 pietrze, mieszkanie na winklu, blok nieocieplony. Z perspektywy czasu nie żałuję, bo może nie wygląda to rewelacyjnie ale sprawuje się lepiej Dodam że w łazience wymieliliśmy kaloryfer na nowy i to jest nasze najzimniejsze pomieszczenie... Tapety - ja uważam że nie możesz mówić "tylko tapeta" - jest dużo pięknych tapet i ich zwolenników Meble Largo też pasują do wystroju całego mieszkania - szczególnie fajnie się zgrały z drzwiami. Jedynie ten zielono-niebieski pokoik... Ale jeśli mówisz że wcześniej był cały niebieski, więc może zmiana wyszła dobrze )) Aha, nie rozumiem o co chodzi z tym zegarem i ramkami ale mnie się bardzo podoba!! Chyba cały przedpokój podoba mi się najbardziej Gratulacje, pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 09.04.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 dziewczyny, już niedługo wkleje zdjęcia akwarium mojego męża, która stanęło przy ścienie na której widoczne są drzwi w pokoju dziennym. Bondzo83, powiedz mi co konkretnie ci zgrzyta w tym mniejszym pokoju? Chodzi o zestawienie kolorów, czy może meble? Jesli chodzi o meble, to może troszkę się usprawiedliwe, że jest to niestety taka zbieranina mebli... A nie chciałam zbytnio inwestowac w ten pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 10.04.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Madziu, gratulacje!!! Jakiś czas temu nawet myślałam o Tobie i Twoim remoncie. Wreszcie masz to za sobą i to ze świetnym efektem. Nie będę powtarzać pochwał, które już tutaj padły, tylko po prostu powiem, że mi się podoba : prosto, elegancko, domowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts