Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odległość bydynku od linii napowietrznej NN 0,4kV

Recommended Posts

A co dla ciebie jest NN? Bo w energetyce, to sieć najwyzszych napięć i dla nich sa strefy ochronne, w których budować nie można.

Nie wymądrzaj się nadto. Masz w temacie podane o co mi chodzi. Może (raczej) masz rację co to NN, ale powszechnie ten skrót jest to znany jako niskie napięcie. Gdybym miał taką fachową wiedzę jak Ty to najpewniej tego tematu bym nie zapodał

Nie wymądrzaj się nadto. Masz w temacie podane o co mi chodzi. Może (raczej) masz rację co to NN, ale powszechnie ten skrót jest to znany jako niskie napięcie. Gdybym miał taką fachową wiedzę jak Ty to najpewniej tego tematu bym nie zapodał

No i masz. Ja z sercem na tacy, a on mi takie teksty... wstydź się!

Poza tym ten skrót (NN) powszechnie jest znany jako najwyższe napięcia, a niskie napięcie oznacza się jako nn. Wiec skoro nie masz wiedzy fachowej jak ja, to sie nie wymądrzaj.

Chciałem się upewnić o co ci chodzi, ale skoroś taki mądry, to se sam szukaj.

No i masz. Ja z sercem na tacy, a on mi takie teksty... wstydź się!

Poza tym ten skrót (NN) powszechnie jest znany jako najwyższe napięcia, a niskie napięcie oznacza się jako nn. Wiec skoro nie masz wiedzy fachowej jak ja, to sie nie wymądrzaj.

Chciałem się upewnić o co ci chodzi, ale skoroś taki mądry, to se sam szukaj.

Po prostu nie znoszę bicia piany. Ten temat ma już czwarty post, a sedna sprawy nie rozwiązał, a powinien mieć max 3 posty czyli: moje pytanie, odpowiedź kogoś zorientowanego i moje podziękowanie(zawsze warto być miły). Na tym kończę dywagacje na temat kto, kogo, za co. Następny mój post w tym temacie to będą tylko i wyłącznie podziękowanie za odpowiedź (jeśli taką otrzymam.)

Po prostu nie znoszę bicia piany. Ten temat ma już czwarty post, a sedna sprawy nie rozwiązał, a powinien mieć max 3 posty czyli: moje pytanie, odpowiedź kogoś zorientowanego i moje podziękowanie(zawsze warto być miły).

Ale się uśmiałem :p

A najlepsze jest "... zawsze warto być miły ..." w zestawieniu z

"... Nie wymądrzaj się nadto. ..." :roll:

Kurna - nikt tu nie ma obowiązku pomagać. Każdy dzieli się wiedzą z "dobroci serca". Chcesz mieć informację ?

Odzywa się do ciebie specjalista ? To nawet jak ci nie pasuje jego styl wypowiedzi to bądź dalej "MIŁY".

Kurna generał jakiś czy coś .... wojskiem zalatuje ...

Tak jest panie generale - tylko 3 posty.

Tia...

odpowiadaj ściśle na pytanie: ile kosztuje samochód na placu?

ani nie wiadomo jaki plac, ani gdzie on jest, ani jaki samochód... i czy to w ogóle nie chodzi czasem o dorożkę... albo tramwaj...

a ŁON tylko się dziwi, że wszyscy na baczność przed nim nie stają... i stawia jeszcze warunki...

:D Nie, no, ubaw po pachy i za darmochę :D Chociaż mówiłem, że nie będę się odzywał bez sensu to nie wytrzymałem :D A i powód do kolejnych 5 postów trzeba dać bo by Retrofoodowi średnia dzienna postów poleciałaby na łeb, na szyję. Nobla Wam się należy. Stworzyliście istne perpetuum mobile. Szukając odpowiedzi na moje pytanie wymiękłem przy 5 stronie (głównie przez ilość odpowiedzi nie na temat) więc założyłem nowy temat czyli: Niefachowiec zadaje pytanie, fachowiec pyta się czy 0,4kv to Najwyższe Napięcia, niefachowiec ciętym językiem go skarci, fachowiec się obraża i powstaje pyskówka. Ktoś kto w przyszłości będzie szukał odpowiedzi na podobny problem założy nowy temat (nie będzie śledził ponad 2 tysięcy postów), fachowiec zada pytanie, ten mu odpowie mniej lub bardziej grzecznie, fachowiec znów napisze 5 innych postów nie związanych z tematem, Ktoś kto znowu będzie potrzebował podobnej rady założy nowy temat (nie będzie przeszukiwał tym razem 3 tysięcy postów) itd.....To dlatego uważam, że tematy powinny być jak najkrótsze.

Panowie! Jeśli podniecacie się tym kto komu język pokaże to na portal typu pudelek, pomponik itp powinniście zajrzeć. Taki film sobie wkręcacie że jeszcze scenariusz do jakiegoś nowego Klanu powstanie :D. (wojsko, samochody na parkingu, dobreee). Pytanie chyba dokładnie opisywało o co chodzi. Co innego gdybyś się zapytał czy przewody izolowane czy gołe druty- to może mieć znaczenie-ja się nie znam, ale 0,4kv to najwyższe napięcia? Może, jak napisałem ja się nie znam :D

Kolego Stanisławie! Szanuję Twoją wiedzę bo ją niewątpliwie masz. Ale wiedza to tylko informacje. Potrzebna jeszcze inteligencja, która pozwoli Ci zrozumieć laika jeśli wypowie się nie tak jak powinien (dom przy drutach, o,4kv -to chyba nie są najwyższe napięcia?) A oprócz wiedzy i inteligencji trochę kultury i jesteś wzorem cnót. Ja nikogo nigdy nie obrażałem i tego nie zrobię. A i więcej postów niż te przysłowieowe trzy nie powinno się tu znaleźć. Dlaczego? Odpowiedź masz w moim podpisie poniżej

Ps. Tę informację zdobyłem w trzy minuty dzwoniąc do elektrowni. A myślałem że na forum da się szybciej, jednak się pomyliłem.No cóż. Nie myli siętylko ten kto nic nie robi

Podpowiedziałem ci żebys se sam poszukał? Podpowiedziałem. I właściwie podpowiedziałem, bo sam się chwalisz, żeś za moment znalazł własciwa odpowiedź. A ty znowu nie podziękowałeś.

Wiedziałem od początku z kim mam do czynienia. Z pogromcą idiotów, czyli swoich.

Na początek słowo podziękowania dla "Beton 44" Generalnie z tego co się dowiedziałem z Z.E. to;" Panie, tak aby zwarcia o dach nie było, no i żeby się kto drutów z jakiego balkonu, tarasu czy co tam pan będziesz miał nie dotknął"

to j z innej mańki - jak przeniosłeś temat do innego wątku?

zdaje sie że pierwsze zapytanie było w innym czyli "prawie wszystko ....

Rzeczywiście jest ten wątek w innym miejscu, ale to może admin przeniósł. Poza tym widzę że i post kolegi Retrofooda nieco inny (poprzedni zawierał pytanie typu kto taki "kompost" (bardziej dosadnie) na forum wpuścił (lub coś w tym stylu). Albo sam poprawił, albo też admin tu się napracował.

myślałem że 400 KV, a przecież takie napięcie 400V wchodzi do domu więc jaka odległość ?

No właśnie. W warunkach zabudowy babeczka wpisała mi:

"Zachować wymaganą przepisami odległość budynku od przebiegającej przez teren działki napowietrznej linii energetycznej o,4kv"

Więc też trochę zbaraniałem :o