Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapytanie o schody

Recommended Posts

Witam

Mam takie pytanko, a mianowicie,

mam miec dom czesciowo podpiwniczony i w projekcie sa schody zelbetonowe do piwnicy i na pietro tez.

Czy mozna sobie zmienic zeby schody na pietro byly podwieszane drewniane (ażurowe) ?

Czy ktos z szanownych forumowiczow moze ma taka wersje do piwnicy murowane a na gore drewniane azurowe?

Chetnie bym zobaczyl na zdjeciach jak to wyglada. :)

Pozdrawiam

Przemek

tyś inwestor i możesz w swoim domku co chcesz,oczywiscie pod czujnym okiem kierownika

siostra ma taką wersje jak ty chcesz , nie widzę różnicy , z tym że schody do piwnicy ma z takich płytek na schody z noskami a do góry drewniane samonośne

różnica jest taka że te drewniane kosztowały 12tys zł a mnie obłożenie schodów betonowych z piwnicy na poddasze , szerokie biegi (125cm)drzewo dąb , wszystko przednóżki , stopnie , boki wszystko drewno, balustrady z piwnicy do samego poddasza kosztują mnie 16tys zł

a siostra 12 tyś bez balustrad , bieg 95cm

różnica duża

Witam!

Podpinam się pod temat, bo też mam w domku taką opcję, choć wolałabym mieć również betonowe schody na poddasze. U mnie zabiegowe są do piwnicy, na górę planuję drewniane na stelażu metalowym, ale dwubiegowe. Może klatkę schodową (mam otwartą z obu stron) zabuduję ściankami z luksferów?

Szukam inspiracji :)))

Pozdrawiam!

tyś inwestor i możesz w swoim domku co chcesz,oczywiscie pod czujnym okiem kierownika

siostra ma taką wersje jak ty chcesz , nie widzę różnicy , z tym że schody do piwnicy ma z takich płytek na schody z noskami a do góry drewniane samonośne

różnica jest taka że te drewniane kosztowały 12tys zł a mnie obłożenie schodów betonowych z piwnicy na poddasze , szerokie biegi (125cm)drzewo dąb , wszystko przednóżki , stopnie , boki wszystko drewno, balustrady z piwnicy do samego poddasza kosztują mnie 16tys zł

a siostra 12 tyś bez balustrad , bieg 95cm

różnica duża

U mnie schody debowe ( 14 stopni, zabieg 1x1 m , porecze do podestu pólpiętra + 1,0 m na górze, 2 króle ) z montażem "na surowo" bez lakierowania.

Cena brutto 5000 zł , chyba tanio :) :)

Lakier za 120zł :D :D :D /5l