przemo33 31.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam Mam takie pytanko, a mianowicie, mam miec dom czesciowo podpiwniczony i w projekcie sa schody zelbetonowe do piwnicy i na pietro tez. Czy mozna sobie zmienic zeby schody na pietro byly podwieszane drewniane (ażurowe) ? Czy ktos z szanownych forumowiczow moze ma taka wersje do piwnicy murowane a na gore drewniane azurowe? Chetnie bym zobaczyl na zdjeciach jak to wyglada. Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 31.03.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 tyś inwestor i możesz w swoim domku co chcesz,oczywiscie pod czujnym okiem kierownika siostra ma taką wersje jak ty chcesz , nie widzę różnicy , z tym że schody do piwnicy ma z takich płytek na schody z noskami a do góry drewniane samonośne różnica jest taka że te drewniane kosztowały 12tys zł a mnie obłożenie schodów betonowych z piwnicy na poddasze , szerokie biegi (125cm)drzewo dąb , wszystko przednóżki , stopnie , boki wszystko drewno, balustrady z piwnicy do samego poddasza kosztują mnie 16tys zł a siostra 12 tyś bez balustrad , bieg 95cm różnica duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazek_78 31.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam! Podpinam się pod temat, bo też mam w domku taką opcję, choć wolałabym mieć również betonowe schody na poddasze. U mnie zabiegowe są do piwnicy, na górę planuję drewniane na stelażu metalowym, ale dwubiegowe. Może klatkę schodową (mam otwartą z obu stron) zabuduję ściankami z luksferów? Szukam inspiracji )) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 31.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Pytanie typu....czy mogę sobie kupić samochód ??? odp. jak masz kase i kaprys to możesz. W końcu to Wy budujecie dla siebie i na długie lata. Jeżeli były schody betonowe to myśle,ze nie będzie problemu na zmiane na inny rodzaj schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.04.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam PonownieWszystko ok, tylko chetnie bym zobaczyl jak takie rozwiazanie wyglada w praktyce. Jekies foto etc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.04.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 tyś inwestor i możesz w swoim domku co chcesz,oczywiscie pod czujnym okiem kierownika siostra ma taką wersje jak ty chcesz , nie widzę różnicy , z tym że schody do piwnicy ma z takich płytek na schody z noskami a do góry drewniane samonośne różnica jest taka że te drewniane kosztowały 12tys zł a mnie obłożenie schodów betonowych z piwnicy na poddasze , szerokie biegi (125cm)drzewo dąb , wszystko przednóżki , stopnie , boki wszystko drewno, balustrady z piwnicy do samego poddasza kosztują mnie 16tys zł a siostra 12 tyś bez balustrad , bieg 95cm różnica duża U mnie schody debowe ( 14 stopni, zabieg 1x1 m , porecze do podestu pólpiętra + 1,0 m na górze, 2 króle ) z montażem "na surowo" bez lakierowania. Cena brutto 5000 zł , chyba tanio Lakier za 120zł /5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts