wbarbus 31.03.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam Jaka powinna być szczelina pomiędzy ościeżnicą okna a murem w otworze okiennym (ta w którą wstrzykuje się piankę montażową). Jakie wymiary powinno mieć okno jeśli otwór okienny jest 150 x 150. Pozdrawiam WB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 31.03.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Około 15 mm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 to jest dziura na okno "typowe" wysokość 1435 mm x szerokość 1465 mm chyba takie są te typowości... czyli z boku po mniej więcej 1,5 cm luzu /tak w teorii bo w praktyce to nie mierzy murarz otworu suwmiarkąi pion też nie będzie idealny do milimetra..../z dołu jeszcze wlezie parapet wewnętrzny - 3 cm grubości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 05.04.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 miedzy teoria a praktyką jest różnica,ja mam okna typowe a otwory o te 2-3 cm były za małe glif sie tak schodził, montazysta po pomiarze zamówił standardowe jak przyszło do monatżu to wyciął stare okna nie uszkadzają wogóle muru gdzie było trzeba topodkuł po ~1cm i gitara. Do srodka kotwy poanka po wyschnięciu gipsik i wszystko jest dobrze ,jeśli chodzi o otwór to ie musi być idealny w praktyce nigdy nie jest więc centymetrem czy dwoam bym się nie przejmował.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.04.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 luz miedzy ościeżnicą a murem powinien zawierać się miedzy 10 a 30 mmDotyczy to boków i górydol to zupełnie inna bajka i zależy od listwy podparapetowej (jest czy nie) istotne jest by był STABILNIE opary na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 13.07.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 jeśli ma się taka możliwość to najlepiej przypilnować fachowców zeby dobrze wypełnili tą szczeline pianką u mnie było w porządku ale spotkałem się z przypadkami kiedy wiało dookoła okna bo ktoś pinkę oszczędzał.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARF 13.07.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 jeśli ma się taka możliwość to najlepiej przypilnować fachowców zeby dobrze wypełnili tą szczeline pianką u mnie było w porządku ale spotkałem się z przypadkami kiedy wiało dookoła okna bo ktoś pinkę oszczędzał. pzdr. święta prawda - ja tak mialem - parapet wiecznie zimny a zimą to dokładałem do ogrzewania - brak pianki na oko to 60-70 % - no i są przypadki odkształcenia ramy okna ( skrzydło okienne z trudem się zamyka i nie pomaga żadna regulacja - u teściów jedno okno uchyla się bez problemu ale otwarcie wymaga już siły, po delikatnej reg okno się ładnie otwiera ale uchylenie nie jest możliwe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts