anderson20 31.03.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mam problem, nie wiem czy to tu mozna pisać coś takiego, ale nie znalazłem nigdzie w necie żadnego forum na temat drzwi.Otóż wynajmuję mieszkanie gdzie jest balkon i drzwi do balkonu są firmy Stolbud Grybów drewniane. Przed zimą drzwi się otwierały z takim piskiem, ciężko, jak się zamykały to trzeba było mocno popchnąć i taki chuk zawsze był, tak też ciężko po prostu się zamykały. Była zima no i po zimie drzwi już nie chcą się otworzyć od jakichś 3 miesięcy. Nie wiem, prawdopodobnie przypuszczam, że drewno napęczniało od wody i teraz jak się próbuje otworzyć to jest takie tarcie drzwi o to do czego są domknięte (futryna to się nazywa???), że nie da rady otworzyć, prawie ani drgną, klamka chodzi, ale ciągnąć na siłę to można by ją wyrwać. Przeszedłem przez okno na balkon i z balkonu próbowałem popychać, ale też nie da rady otworzyć. Prawdopodobnie właściciel będzie chciał mnie obciążyć, mimo że to wiadomo nie moja wina, bo po co miałem otwierac drzwi w zimie. W każdym bądź razie co można zrobić by je jakoś otworzyć??? Jest jakiś środek????Poza tym nie polecam nikomu drzwi drewnianych, u mnie w domu mam chyba plastikowe czy metalowe i jest ok, nie ma takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 31.03.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 A ja wynajmuje mieszkanie i mam drzwi balkonowe plastikowe-ktorych w przeciwienstwie do twoich nie da sie dobrze zamknac.. ale nie bedziemy tu dyskutowac o wyzszosci jednych nad drugimi. chcialam ci napisac zebys nie szukal po forach jak otworzyc wypaczone drzwi tylko po prostu zglosil wlascicielowi mieszkania ten problem. nie moze cie obciazyc ze to ze kupil lipne drzwi ktore mu sie wypaczyly, najemca odpowiada tylko za szkody ktore powstaly z jego winy. a bardzo latwo dowiesc ze na na wypaczone drzwi nie miales wplywu..a proby ich otwracia moga faktycznie swpowodowac zniszczenie czy uszkodzenie drzwi i wtedy wynajmujacy ma prawo cie obciazyc za pwostala szkode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.03.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Hmm to raczej właściciel ma dbać o drzwi - a nie mieć pretensję, że rozsypujące się w końcu umarły. Przecież nie będziesz w wynajętym mieszkaniu okien wymieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 05.04.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 to co ten właściciel zamontował to syf totalny ta firma zwykle jest omijana szerokim łukiem zwłaszcza jeśli chodzi o okna i okna balkonowe są ludzie którzy się na skuszą bo tanie jest, a obciążyć Cie nie może dlaczego kloeżanka wcześniej Ci napisała więc bez stresu zgłoś mu susterke i niech coś z tym zrobi płacisz za wynajem na balkon wyjść nie możesz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts