ketiso 31.03.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Zgodnie z prawem śmietnik może być położony przy granicy z sąsiadem jeśli u sąsiada też śmietnik tam się znajduje. Jeśli śmietnik u sąsiada się tam jednak nie znajduje to powinien być oddalony od granicy z sąsiadem 2m. Budując swój dom około 5 lat temu dostałem od Wydziału Architektury następującą opcję: jeśli sąsiad zgodzi się na śmietnik przy granicy jego działki to będę mógł go wybudować pomimo ,że u niego go tam nie ma . tak też zrobiłem. Pytanie jest takie czy dzisiaj też tak można i czy jest jakaś konkretna regulacja prawna tego dotycząca?, bo w jednym z urzędów moja znajoma ma problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 31.03.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 To chyba była interpretacja lokalnego urzędu... (że można było za zgodą sąsiada wybudować śmietnik w granicy, bez konieczności budowy drugiego śmietnika)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts