ponury63 05.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Cześć Grazynko...moge w Twoim imieniu zaofiarować 3 witraże z psami lub kotami(zaczynam nowa kolekcję) na coś w rodzaju aukcji z której dochód bedzie przeznaczony na to nieszczęsne ogrodzenie.Niestety nie wiem jak dołączyć tu zdjęcia, ale jeśli ktos byłby zainteresowany taka forma wspomożenie Grazyny to prześle mu zdjecia interesujacych go ras(mam ich około 50) Mam nadzieje ,ze znajdzie sie kilka osób ktore zadeklaruja wiecej niz 100 zł. za sztukę ...Całuski-A możesz mi zdjecia wysłac wstawię jesli Administrator nie widzi przeciwskazań Witam Może mi Admin nie zmyje głowy Deklaracja Andrzeja jest na 3 witraże, zdjęć jest 9.. rozumiem, że poglądowe, ale nie wiem, czy jest sens robić klasyczną aukcję ? Skoro nie ma klasycznych przedmiotów aukcji, a jej powodzenie zależy od ulubionej rasy licytujących ? Może zamiast tego zrobić tak: osoby które chciałyby mieć taki witraż oraz w ten sposób wspomóc Grażynę, wpłacają maksymalną kwotę jaką mogą (większą od 100 zł), a Andrzej przeznacza na ogrodzenie 3 najwyższe z wpłaconych od Forumowiczów kwot Nie jestem pewien, czy trzeba robić oddzielny wątek z aukcją; ale można podlinkować ten temat w innym miejscu (na jakiś czas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.04.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ogladalam zdjecia z wczorajszego trzesienia ziemi we Wloszech i jednak psy ratownicze sa niezastapione - istnieje obawa , ze sporo jest tam osob rannych, zasypanych pod gruzami. Powinnas Grazyna dostac jakas pomoc od gminy czy z Unii jesli szkolisz psy. Gdzie ta pomoc unijna sie podziewa - jak naprawde trzeba to jej nie ma albo nie dociera do potrzebujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.04.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ech...... Kazda gmina powinna miec takie psy i 24 godziny pod telefonem .....w razie katastrofy lub zywiolu.... No jak patrze na to co stalo sie we Wloszech...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Grazyna sprobuj zalozyc watek na ten temat w psychologu i Hyde tam wiecej ludzi bywa i czyta....... napisz, ze taka pomoc potrzebna. Widzialam psy ratownicze wczoraj w akcji w nocy we Wloszech, zanim byli w stanie sciagnac ciezki sprzet z Rzymu - takie w typie szpica i , sredniej wielkosci , ale bialo -czarne , z dluzszym wlosem - umaszczenie takie jak australijskie pasterskie - nie wiesz co to za rasa ? czy po prostu kundelki ? Wlazily w kazde szczeliny pod gruzy w poszukiwaniu ludzi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Wydaje mi sie, ze zaloz nowy watek....napisz..."kochani - bardzo potrzebuje waszej pomocy ....." w trzech zdaniach napisz o co chodzi.....mozesz wskazac tez ten watek.......ja cos przesle jak zalece do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.04.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ach no i ze mnie tez gapa...sa jeszcze grupy budujace - zaloz watek we wroclawskiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.04.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Ach no i ze mnie tez gapa...sa jeszcze grupy budujace - zaloz watek we w r o c l a w s ki e j . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.04.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 hm Wrocławskiej? czy to jest na tym forum? no na tym http://forum.muratordom.pl/grupa-wroclawska,t798-35400.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 07.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Grażyna1966 ale mam takie pytanko:) Majac tyle psow i pewnie kilka miotów masz pieniazki z krycia? ze szczeniat? Ile lab kosztuje u ciebie w hodowli 1000 zł 1500 zł ? Pytam tak z ciekawosci znasz ta hodowlę ?? a wiesz czym się ona różni od fabryki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 spokojnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 przepraszam, może źle odczytałam intencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 08.04.2009 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 malka znam te hodowle , w srodowisku wszyscy sie znaja:) srodowisku labów, niestety nie siedze we flatach i cavalierach ale http://www.blueofblues.fc.pl/nowosci-2008.htm znam i wiekszac zna dlatego pytam jaka kasa za krycie ? ile za szczeniaka? i zastanawia mnie fakt jak jest podpisana umowa wynajmu i czy ktos kto daje kase na ogrodzenie widział te umowe i czy sie nie okaze ze za rok znowu trzeba szukac nowych ogrodzen do innego domu:) po tym poście i po tym co dostałam na priv - śmię twierdzić, że moje przypuszczenia były słuszne - to niezdrowe co robisz. Konkurencja Cie boli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PATTI 08.04.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 STENIU!!!! Chyba nie w tym srodowisku labów siedzisz co trzeba.Bo ja tez jestem z labów i nie tylko i znam ta hodowle. Grazyna jest wspaniałym człowiekiem i gdyby chciała ludzi naciagac to nie brała by udziału w ratownictwie pomagajac ludziom.Nie Twoja sprawa jak podpisana jest umowa najmu .Wazne ze sa ludzie którzy jej ufaja i wiedza że dziewczyna uczciwa jest. Jak u mie wydarzyła sie tragedia to była pierwsza osoba która przyszła z pomoca dla mojego dziecka wiec trzymaj swoje opinie dla siebie i znajdź sobie inne forum. Domyslam sie z kim mamy do czynienia jesli chodzi o Steniu. Masz racje MALKA ,konkurencja boli! Ps.A co z licytacją?Są jeszcze witraze do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 08.04.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Łatwo można zdyskredytować kogoś, czyz nie? A jeśli "pracuje się " w tej samej branży - to tylko z korzyscią dla siebie. Nie wiem co ma na celu zniechęcanie ludzi do pomocy, obawa,że ktoś moze mieć łatwiej, lepiej ?? nie pojmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 08.04.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a moze uwazaja ze sa bardziej potrzebujacy? ze sa instytucje zajmujace sie psami ktorym bardziej kasy potrzeba? To Ty pomagaj tym "którym kasa jest bardziej potrabna" -ok ? przeca to i tak wasza kasa i zrobicie z nia co chcecie mozecie nawet spalic no nie? i to są pierwsze rozsądne słowa, które napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-fe-ctin 09.04.2009 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ja nie z konkurencji i nie z tych, Którym cudza krzywda obojętna.Kilkakrotnie dałem się nabrać na "niech mi ktoś pomoże"Przeczytałem dokładnie cały wątek i mam wątpliwości.Znalazłem na Twojej stronie www następujące informacje:labradorymasz trzy Reproduktory (lub dwa- nie rozumiem co z tym w Krakowie) i 4 suki(trzy hodowlane, czwarta pewnie niebawem)wszystkie psy z bardzo utytłowane. flatyimprtowany ze szwecji pies (pewnie drogo?) oraz uroczą sukę hodowlaną kavalier suka hodowlana Zajmujesz się dystrybucją karmy Jeździsz po całej europie Nie piszę tego po to żeby Ci w portfel zaglądać, ale na "klepanie biedy" mi to nie wygląda Jeżeli rzeczywiście pracujesz z psami i jakkolwiek je, jak twierdzisz szkolisz to sorry , ale dołączenie do stada Twoich psów jeszcze jednego to dla Ciebie buła z masłem -tak więc dla mnie to ściema. Pomysł na umieszczanie psów kontenerach, kojcach,czy budach, psów które jak twierdzisz do tej pory mieszkały z Tobą "w domku" to, oględnie mówiąc- nie w porządku. Co z sukami, które beda lada moment rodzić?Nie wierzę żebyś zamierzała tą opcję zrealizować. Natomiast jest dla mnie jasne, że nie możesz w tej odezwie przyznać, że ewentualnie zdobyte pieniądze zamierzasz przeznaczyć na inny cel. Podejrzewam, że prędzej wyremontujesz pana Dziadka dom i dostosujesz do prowadzenia tam Twojej hodowli. Tylko kto dałby Ci kasę wiedząc, że funduje dom dla psów! Dlatego pewnie wybrałaś forum ludzi, którzy nie szczególnie orientują się w realiach prowadzenia hodowli. No i jeśli dobrze rozumiem, masz przecież mieszkanie. Nie możesz tam z psami mieszkać, ale możesz je sprzedać i zainwestować w remont swoje własne pieniądze. ps.Jeżeli rzeczywiście uczestniczysz wraz psami w ratowaniu ludzi, to za to duży szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts