Marian_Sielanka 01.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witamy na Forum!!!Kilka słów o nas.Mieszkamy na razie w bloku (ale to już nie długo się zmieni).Kupiliśmy projekt Sielanka, jak każdy z Was przerabiamy po swojemu, zmiany projektu przebiegają powoli, mamy dużo pomysłów m.in. dorabiamy piwnicę na powierzchni 1/2 budynku. Nie które są nie realne co nam uświadamia projektant.Planujemy rozpocząć roboty ziemne z konicem czerwca 2009, a zakończyć stan surowy otwarty październik 2009Koszty:bo to najbardzej nas wszystkich interesuje: 30 tys.zł za roboty murarskie piwnica, ściany stropy, kominy.Niestety musimy znaleźć oddzielnie cieślę do więźby i dachu.W trakcie zmian projektowych zastanawiamy się nad źródłem ogrzewania.Co wy proponujecie forumowicze????My chyba zbiornik z gazem w ziemię, ale chciałbym mieć alternatywę na wypadek, jak Ruski gaz zakręcą.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 01.04.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam kolejngo sielankowicza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_Sielanka 02.04.2009 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jak już wspominałem, jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Ile was kosztowały drobne zmiany z wrysowaniem domu na działce? ja liczę na około 2 tyś zł. Czy wy podobnie płaciliście i jakie są koszty robocizny majstrów? murarz, cieśla, elektryk, co, itd. Muszę jakoś to wszystko dograć, a nie mam bladego pojęcia ile to wychodzi na Sielankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 02.04.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Planista wyniósl dosć drogo jak ktoś tu stwierdził , bo 3 tys. , ale praktycznie on załatwił wszystkie papiery do pozwolenia i tylko wpadął do nas wieczorami po potrzebne podpisy.Jak dla nas super, mąż ma własną działalność i tu musi dopilnować wszystkiego. Także mąż był jedynie na początku po mapkę jedną , a potem on przejął załatwianie.Same zmiany w projekcie to różnie biorą w zależnośći czy sa istotne typu zmiana kąta nachylenia dachu , czy położenia ścian nośnych. Co do robocizny to niestety nic nie powiem , bo część prac robi sam mąż , a ekipe mamy dobrego znajomego i narazie mówi tylko o pisaniu roboczogodzin swoich pracowników. On ma kompleksowe usługi budowlane także wszystko będzie on robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goti23 02.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam szanownego kolegę Odpowiedziałam na Twoje pytania Marianie na swoim dzienniku. Jesli chodzi o ogrzewanie to nam odpowiada bardziej piec opałowy, czyli na węgiel Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 14.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam ponownie i odpowiadam na pytanka:) Nie wiem czy dobrze zrozumiałam , ale chodzi o ściągnięcie ziemi? Zebraliśmy ok. 30 cm. Jeśli chodzi o beton to poszło nam chyba ok 14 kubików , ale to już indywidualan sprawa . Chodzi tu o zmiany w projekcie , bo ze względu na nieciekawy teren podnosimy działkę o ok 80 cm i robiliśmy szersze ławy.A o deskach dopiszę jutro , bo to mąż wie , a juz poległ.I gdybym mogła prosić o kierowanie pytań w komentarzach dziennikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts