psuja 01.04.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 A ja mam takie pytanie, jak dopisać współmałżonka do księgi wieczystej? Księga jest założona na działkę jeszcze niezabudowaną, czyli jeszcze troche taniej by było, bo bez budynków i własnie jakie są to koszty? Może ktoś coś wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 01.04.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Jak dopisać???Jeżeli działkę nabyliście w trakcie związku małżeńskiego to w KW mąż musiał by być na podstawie aktu notarialnego.Jeżeli działkę dostałaś w formie darowizny lub nabyłaś przed zawarciem związku malżeńskiego, to dopisać męża nie możesz tak sobie.Należy u notariusza rozszerzyć tzw. współwłasność malżeńską. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psuja 02.04.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ba, to, to ja wiem, że musze do notariusza itd, chce się dowiedzieć jakie są orientacyjne koszty i jakie są podstawy wyliczania tych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts