jarkotowa 01.04.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 W niedługim czasie czeka mnie kinderbal w domu. Dziecko 5 lat. Goście mieszani (3-8 lat) bo to głównie znajome dzieci a nie koledzy z przedszkola. Czy macie pomysł na ciekawe zorganizowanie im czasu? Imprezę planuję na jakieś 3h. Najpierw zabawa, potem "biesiada" czyli pochłanianie tortu, a potem znów zabawa. Tyle, że chcę im część czasu zorganizować a pozostała część to ich wspólny czas w pokoju. Wynajęcie pana/pani do zabawiania dzieci nie wchodzi w grę. To urodziny w bloku więc gardenparty też odpada. Czekam na propozycje bo mam pustkę w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 01.04.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 1. rzut kulkami z papieru do celu, np. do pudełka (samo gniecenie gazet w kulki to też świetna zabawa)2. 3-4 osoby przytrzymują w różnych miejscach (rękami i nogami) dość długi kawał gumy w taki sposób by tworzyła coś w rodzaju rozbudowanej pajęczyny, dzieci mają za zadanie przejść rzez pajęczynę tak by jej nie dotkąć i nie obudzić pająka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniha 01.04.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 u nas fajne tez bylo, poutykanie gdzies wszedzie jaj niespodzianek i ich poszukiwanie , ten kto najwiecej znajdzie dostanie nagrode, a jajka same w sobie tez byly nagroda. a i jeszcze zwykle kregle dzieciece i kto zbije najwiecej jak najmiejsza iloscia rzutow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Powodzeniem cieszyły się "komórki do wynajęcia". Niekoniecznie musiały być to krzesełka - wystarczą kartki z gazety. "Pomniki" też się dzieciom podobają (włączasz muzyczkę - dzieci tańczą znaczy szaleją, wyłączasz - mają stanąć nieruchomo, kto się poruszy - odpada). Jeżeli masz duży pokój, to ciuciubabka. Zagadki. U nas bywały głównie dzieci z przedszkola, więc łatwiej było wybierać zagadki dla wszystkich. Bardzo pomocne okazały się różne quizy Granny. Urządzałam to w formie konkursów i były nagrody, więc dzieci chętnie brały w nich udział. Dodatkową atrakcją było losowanie nagród (uwiązałam do nich wstążeczki i dzieci wyciągały za nie nagrody z pudełka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.04.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Swego czasu zebrałem całą dzieciarnię na urodzinach moich dzieciątek i zrobiłem im magiczny wieczór.Zasłony się ruszały,znikały przedmioty,talerze przemieszczały się po stole.A jak się odezwał duch..... Wierzcie mi, pamiętają tą imprezę do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts