majki 01.04.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Cześć Jaki macie / proponujecie ? Pliz pomóżcie Mnie hydraulik radzi taki : ( nie konkretnie z aledrogo, ale taki ) http://www.allegro.pl/item546830669_zasobnik_wody_acv_smart_160_transport_gratis.html Twierdzi, że "cieplejszy" i wydajniejszy - w sensie wydatek ciepłej wody większy niż z 200l "zwykłego" po wody "użytkowej" ciepłej jest 2/3 zasobnika a nie jak zwykle 1/2 zwykłego ... Głupi jestem już dzięki z góry, pozdrawiam, majki /edit/ Jeszcze znalazłem taki : http://www.allegro.pl/item589590796_zasobnik_ze_stali_nierdzewnej_200l_2_wezowni.html Nadawałby się pod instalację z kotłem węglowym / gazowym a w przyszłości może z solarami ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.04.2009 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No nie mówcie mi, że wode grzejecie na kuchence węglowej Nikt nic nie poradzi jaki kupić ? Albo jaki macie ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja mam Viessmana 200l z nierdzewki i jestem z niego zadowolony jak chcesz kupić dobry to tylko z nierdzewki, nie będziesz musiał się martwić o anody i o to że za 7-10 lat będzie trzeba zmieniać zasobnik na nowy bo przerdzewieje. Nie doradzę Ci jednak który z tych dwóch jest lepszy, ale jak ja bym wybrał to wybrał bym ten drugi 200l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.04.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Zasobnik Viesmann to ACV ale za to o wiele droższy. ACV robi dla Viessmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.04.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Mamy Vaillanta 120 l, w promocji razem z piecem był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.04.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ACV to dobra firma moja ulubiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.04.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja mam Viessmana 200l z nierdzewki i jestem z niego zadowolony jak chcesz kupić dobry to tylko z nierdzewki, nie będziesz musiał się martwić o anody i o to że za 7-10 lat będzie trzeba zmieniać zasobnik na nowy bo przerdzewieje. Nie doradzę Ci jednak który z tych dwóch jest lepszy, ale jak ja bym wybrał to wybrał bym ten drugi 200l. A możesz napisać jaki dokłądnie model i ... ile dałeś ? dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.04.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ACV to dobra firma moja ulubiona Tylko ta cena ... A zasobnik Junkersa ST 160-1E ? Dobry by był ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ACV to dobra firma moja ulubiona Tylko ta cena ... A zasobnik Junkersa ST 160-1E ? Dobry by był ? pozdrawiam, majki cenę zawsze można obniżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 01.04.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Kupiłem kiedyś bojler z nierdzewki myśląc, że będzie na lata. Po roku przyszło pierwsze rozczarowanie - przecieki przy grzałce. Korowody z firmą kurierską, zima i decyzja: spawamy na miejscu. Będzie szybciej, niestety przepadnie gwarancja. Grzałka wyrzucona, zaspawane fachowo. Spec od spawania w lokalnej firmie powiedział, że długo ten bojler nie pociągnie bo nierdzewka nie lubi zmian temperatury. Według niego nie nadaje się na bojler. Przez rok mu nie wierzyłem, myślałem że sknocił robotę bo znowu pojawiły się przecieki. Podjąłem ponownie próbę ratowania bojlera.Teraz mam z blachy 3mm ocynkowany. Nie chciałem emaliowania (producent oferował). Zobaczę ile wytrzyma. Poprzedni wyrzucony na złom jakieś 4-5 lat temu miał na tabliczce rok produkcji 1957. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja kupiłem bojler używany na Allegro modeli verticell już go zapewne nie produkują. Dałem za niego 1500 zł ale z zewnątrz i w środku wygląda jak nówka. I po tym właśnie wiem że zbiorniki z nierdzewki produkowane przez firme Viessmann sa praktycznie niezniszczalne. Nie wiem jak się to ma do zbiorników nierdzewnych produkowanych przez innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.04.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 ACV to dobra firma moja ulubiona Tylko ta cena ... A zasobnik Junkersa ST 160-1E ? Dobry by był ? pozdrawiam, majki cenę zawsze można obniżyc Hmmm, ja najtaniej znalzłem u siebie za 3900 ... Twoja cena ? Jestem otwarty na propozycje pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.04.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dobra, dzięki za uwagi, kupiony taki : http://www.qik.pl/////%26mid%3D11%26gid%3D46%26prid%3D12821 1600 zł brutto z transportem. Co będzie i jak, zobaczymy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts