MARTiiii 01.04.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No dobra dom stoi, koniec budowy. I co teraz? Co robić po wybudowaniu domu na działce? Aktualizujecie wpisy w urzędach po wybudowaniu domu na tej działce? Gdzie i jakie? Chodzi głównie o akty własności, księgi... chyba tyle. ??? W sumie nie wiem więc się pytam co wy o tym myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 01.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ujawnienia budynku w księdze wieczystej może zażądać np. bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 01.04.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ujawnienie działki właściwie tylko dla banku, koszt mapy 400, inne ok 200 zł. Chcesz ujawniaj. Dogadałem się z bankiem, ze jak im zdjecia nie wystarczą to się odezwą. Sześć stów mam na co wydać. Podobno kiedyś można było tylko na protokół odbioru domu. Tak jest u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 01.04.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Wydaje mi się że może to mieć znaczenie przy sprzedaży i/lub przy wycenie w przypadku zabrania kawałka nieruchomości. Sam się zastanawiam czy tuptać do sądu czy dać sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 01.04.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 ujawnienie działki właściwie tylko dla banku, koszt mapy 400, inne ok 200 zł. Chcesz ujawniaj. Dogadałem się z bankiem, ze jak im zdjecia nie wystarczą to się odezwą. Sześć stów mam na co wydać. Podobno kiedyś można było tylko na protokół odbioru domu. Tak jest u mnie. A dokładnie do koszt mapy w geodezji 130 zł i koszt zgłoszenia w wydzaile ksiąg wieczystych 30 zł = 160 zł, przerabiałem 2 tyg temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackZaba 02.04.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 przerabiane w poniedziałek - mapa to ta sama z inwetaryzacji geodezyjnej budynku, złożona za radą geodetki, która tę inwentaryzację wykonała do urzędu, pobrany w poniedziałek za 18zł wypis z rejestru gruntów już z uwzglęnionym budynkiem, złożony w sądzie wniosek o wpis do KW za 30 złnie rozumiem, czemu płaciliście za mapę? jaką mapę? my dostaliśmy od geodetki od razu 2szt. jedną do PINBU, drugą do złożenia do rejestru, cena jedna za wykonanie inwentaryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 03.04.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 przerabiane w poniedziałek - mapa to ta sama z inwetaryzacji geodezyjnej budynku, złożona za radą geodetki, która tę inwentaryzację wykonała do urzędu, pobrany w poniedziałek za 18zł wypis z rejestru gruntów już z uwzglęnionym budynkiem, złożony w sądzie wniosek o wpis do KW za 30 zł nie rozumiem, czemu płaciliście za mapę? jaką mapę? my dostaliśmy od geodetki od razu 2szt. jedną do PINBU, drugą do złożenia do rejestru, cena jedna za wykonanie inwentaryzacji U mnie w sądzie niezbędna była mapa z geodezji w formie szkicu budynku na tle dużego powiększenia działki (nie pamiętam nazwy), nie chodzi o mapkę powykonawczą od geodety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts