Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aktualizować wpisy po postawieniu domu - księga wieczysta?

Recommended Posts

ujawnienie działki właściwie tylko dla banku, koszt mapy 400, inne ok 200 zł. Chcesz ujawniaj. Dogadałem się z bankiem, ze jak im zdjecia nie wystarczą to się odezwą. Sześć stów mam na co wydać. Podobno kiedyś można było tylko na protokół odbioru domu. Tak jest u mnie.

A dokładnie do koszt mapy w geodezji 130 zł i koszt zgłoszenia w wydzaile ksiąg wieczystych 30 zł = 160 zł, przerabiałem 2 tyg temu.

przerabiane w poniedziałek - mapa to ta sama z inwetaryzacji geodezyjnej budynku, złożona za radą geodetki, która tę inwentaryzację wykonała do urzędu, pobrany w poniedziałek za 18zł wypis z rejestru gruntów już z uwzglęnionym budynkiem, złożony w sądzie wniosek o wpis do KW za 30 zł

nie rozumiem, czemu płaciliście za mapę? jaką mapę? my dostaliśmy od geodetki od razu 2szt. jedną do PINBU, drugą do złożenia do rejestru, cena jedna za wykonanie inwentaryzacji

przerabiane w poniedziałek - mapa to ta sama z inwetaryzacji geodezyjnej budynku, złożona za radą geodetki, która tę inwentaryzację wykonała do urzędu, pobrany w poniedziałek za 18zł wypis z rejestru gruntów już z uwzglęnionym budynkiem, złożony w sądzie wniosek o wpis do KW za 30 zł

nie rozumiem, czemu płaciliście za mapę? jaką mapę? my dostaliśmy od geodetki od razu 2szt. jedną do PINBU, drugą do złożenia do rejestru, cena jedna za wykonanie inwentaryzacji

U mnie w sądzie niezbędna była mapa z geodezji w formie szkicu budynku na tle dużego powiększenia działki (nie pamiętam nazwy), nie chodzi o mapkę powykonawczą od geodety.