Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich. Dawno tu nie zaglądałam. Widze ze grono budujących M 42 się powiększa:)

markus.35 o w odpowiedzi na Twoje pytanie:

- zakupiłam już materiał na ściany - Porotherm 25 P + W w ilości 1560 sztuk. mam nadzieję że wystarczy? koszt ponad 9.000 zł/ za szt. 6 zł brutto. Obecnie zastanawiam się nad kupnek Porothermu na ściany działowe, koszt za sztukę 5,10 zł i bloczki fundamentowe 6 zł szt.

Postihal mam prośbę, mogłabym dostać na meila koszty na poszczególnych etapach budowy, podzielone na koszty materiałów i robocizny? mój adres: [email protected]

będę bardzo wdzięczna :D

obecnie składam dokumenty do starostwa o Pnb

mam jeszcze pytanie, dostaliśmy wycenę robocizny, mianowicie za wykopanie fundamentów, wykonanie całych fundamentów, ścian zewnętrznych, wewnętrznych, kominów i tych czterech słupów

firma powiedziała nam 35 tys zł

czy to dobra cena??? bardzo proszę o poradę bo zupełnie nie wiem ile może to kosztować. dałam projekt do wyceny jeszcze jednej firmie i czekam.

Ciągle zastanawiam się nad wykonaniem tych podciągów, budowlaniec zalecił żebym je zrobiła, i zaleca mi położenie dachówki, koszt 26 zł/m2. oczywiście zwiększając parametry więźby.

może ktoś byłby w stanie mi doradzić czy propozycje "mojego budowlańca" są dobre?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.