Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płeć mózgu

sSiwy12

Recommended Posts

MacMagda, piszesz jakby bycie kobitką było cuś gorsze

hmmm dla mnie bycie kobietą to też żadna ujma, ale ten test jest tak ułożony...

nie zna się na mapie - kobieta

nie ma wyobraźni przestrzennej - kobieta

nie poczyta literatury faktu - kobieta

nie lubi sportu - kobieta

nawet na drzewo nie wlizie...

ot, sierotka maryśka :roll: :wink:

Słusznie prawi! Kobiety powinny trenować włażenie na drzewo!

Potem fajnie na sęka siadają.

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eee tam, nie znam się na mapie ale z twarzy czytam historię życia jednostki. Jak widzę rodzinkę, po 15 minutach wiem, kto rządzi, kto słucha, kto myśli, kto wykonuje polecenia, kto kogo robi w trąbę.

Nie mam wyobraźni przestrzennej, czuję za to barwy, faktury i zapachy,

Nie czytam literatury faktu, wolę wielkie systemy myślowe,

sport po raz ostatni fajny był w wydaniu greckim (IV Wiek przed Chrystusem),

na drzewo wlizę, ale nigdy nie zależało mi żeby wdrapać się jak najwyżej.

Gdzie tu "gorszość"?

Mąż jest innego gatunku, a jak się złoży do kupy te odmienności, to powstaje ekipa :lol: Nie do ruszenia!

Badija

I co mam powiedzieć ... Może dlatego, że mi 6 wychodzi to się dałam wkręcić w meskich świat i wyścigi w ich dziedzinach zamiast się cieszyć, że lepiej wiem dlaczego szef się wściekł i czy mu krawat pasuje?

Mam taki trochę siłowy ("silniejszy wygrywa") pogląd na świat i mechanizm nim rządzące, więc naturalnie mi wychodzi, że w świecie ułożonym przez facetów to jednak oni mają cechy ułatwiające zwycięstwo. Dlatego cenniejsze wydają mi się cechy przypisywane facetom.

Oh gosh ... ale nie jestem przekonana, że mam ochotę być feministką w te święta ...

Najsprawniejszy facet z beznadziejną babą specjalnie niczego nie zwojuje (podobnie na odwrót). Klucz, jak sądzę, tkwi w "działaniu zespołowym". :wink:

No nie wiem ... sfrustrowany facet, któremu się nie układa życie prywatne może przenieść całą swoją energię na zdobywanie świata. Pewnie były takie przypadki w historii (za tą dziedziną akurat nie przepadam) i wcale się nie zdziwię jak było ich więcej niż szcześliwych wielkich małżeństw. Jak człekowi tak dobrze w małżeństwie to po co się szarpać o inne rzeczy?

Retro - a akurat przy dzieciach to już coraz mniejsze działalnie zespołowe ze strony faceta konieczne. No bo oddanie nasienia za kasę to za dużo współdziałania nie wymaga ...

Retro - a akurat przy dzieciach to już coraz mniejsze działalnie zespołowe ze strony faceta konieczne. No bo oddanie nasienia za kasę to za dużo współdziałania nie wymaga ...

ale współdziałanie jest przyjemniejsze...

Pewnie, że przyjmniejsze, jeszcze pozostaje pytanie o optymalny skład zespołu :)

Pewnie, że przyjmniejsze, jeszcze pozostaje pytanie o optymalny skład zespołu :)

Z tym to nawet Benhacker ma problemy... :D