Bobiki dwa 01.04.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam, rozglądam się za żwirem na budowę. Granulacja 0,2. Dlatego mam pytanko dla zorientowanych: ile w tej chwili kosztuje tona? Dodam również, że interesują nas żwirownie lub składy zajmujące się jego dystrybucją w okolicach Warszawy/Radzymina/Wołomina. Jakie miejsca polecacie? Pozdrawiam, jeden z Bobików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.04.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Granulacja 0,2 Jesteś pewien co szukasz???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 01.04.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Łapiesz za telefon i dzwonisz do twoich lokalnych nawet nie żwirowni a bardziej do firm transportowych które zajmują się transportem kruszywa. Cena te w bardzo dużym stopniu zależą od warunków lokalnych. Pomijam granulację 0,2 bo nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrynski 01.04.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Granulacja 0,2 Jes teś pewien co szukasz???????? ,,co w tym dziwnego,odsiewka do murowania .tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 01.04.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Granulacja 0,2 Jes teś pewien co szukasz???????? ,,co w tym dziwnego,odsiewka do murowania .tynku 0,2 (0-2)?, toż to nie żwir tylko piasek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiki dwa 01.04.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Szef od ekipy powiedział: żwir, granulacja 0,2 do fundamentów i stropu. Myślę, że wiedział co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiki dwa 01.04.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Łapiesz za telefon i dzwonisz do twoich lokalnych nawet nie żwirowni a bardziej do firm transportowych które zajmują się transportem kruszywa. Cena te w bardzo dużym stopniu zależą od warunków lokalnych. Pomijam granulację 0,2 bo nie wiem o co chodzi Że łapię za telefon to wiem, ale dziwi mnie że jeden skład podaje cenę 2200 a inny ponad 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.04.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Łapiesz za telefon i dzwonisz do twoich lokalnych nawet nie żwirowni a bardziej do firm transportowych które zajmują się transportem kruszywa. Cena te w bardzo dużym stopniu zależą od warunków lokalnych. Pomijam granulację 0,2 bo nie wiem o co chodzi Że łapię za telefon to wiem, ale dziwi mnie że jeden skład podaje cenę 2200 a inny ponad 3000. Pogoń jednego i drugiego. Nie wiedzą co czynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 01.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Łapiesz za telefon i dzwonisz do twoich lokalnych nawet nie żwirowni a bardziej do firm transportowych które zajmują się transportem kruszywa. Cena te w bardzo dużym stopniu zależą od warunków lokalnych. Pomijam granulację 0,2 bo nie wiem o co chodzi Że łapię za telefon to wiem, ale dziwi mnie że jeden skład podaje cenę 2200 a inny ponad 3000. Za co? Za tonę? Pisałem że ceny są różne lokalnie ale bez przesady. Nie pamiętam już teraz dokładnie, ale ja za piasek do murowania płaciłem chyba coś około 600-700zł za czteroosiową wywrotkę 20 ton. Cena brutto już z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.04.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 http://www.piaskopsc.republika.pl/p-cennik.htm http://www.hydrokrusz.pl/cennik.htm Powiem szczerze że nie opyla się zamawiać mniejszej wywrotki niż pakowności 26 ton - bo transport drożej wychodzi niż towar A te 26 tony to taka "kupka" piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.04.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Za co? Za tonę? Pisałem że ceny są różne lokalnie ale bez przesady. Nie pamiętam już teraz dokładnie, ale ja za piasek do murowania płaciłem chyba coś około 600-700zł za czteroosiową wywrotkę 20 ton. Cena brutto już z transportem. żwir jest zdecydowanie droższy - no ale 0,2 (piasek) czy nawet 0-2 to nie żwir a raczej pospółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 04.04.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Za co? Za tonę? Pisałem że ceny są różne lokalnie ale bez przesady. Nie pamiętam już teraz dokładnie, ale ja za piasek do murowania płaciłem chyba coś około 600-700zł za czteroosiową wywrotkę 20 ton. Cena brutto już z transportem. żwir jest zdecydowanie droższy - no ale 0,2 (piasek) czy nawet 0-2 to nie żwir a raczej pospółka Żwir płukany jest bardzo drogi ok 50-60 zł/t + transport (w zależności od frakcji), ale pospółka to nic innego jak właśnie żwir o przypadkowej frakcji tylko, że z piaskiem i przez to tańszy. Ja za 25 t., płaciłem 950 zł. Doskonale nadaje się do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 05.04.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 u mnie piasek zasypowy kopany 350 zł za patelnie 25t z transportem( piaskownia 20 km od mojej budowy),żwir kopany pospółka) 15 zł za tone + ok. 100zł za transport( żwirownia 10km od mojej budowy). żwir sortowany płukany to już od 40 zł za tonę w górę. w zeszłym roku było o jakieś 15% drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts