Szpulka 02.03.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Schiedel np. ma taka specjalną podkładkę, na której można obmurować połówkowym klinkierem fragment komina ponad dachem. Mnie osobiście wydawało to się niepewne (jestem asekurant ) i wybrałam inną metodę. Cały komin postawiłam systemowy a od stropu poddasza dodatkowo obmurowałam go połówkowym klinkierem tak tylko dla ładnego wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 02.03.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Czyli są jakieś możliwości...Tylko, że co poniektórzy straszą, że te klinkiery mogą poodpadać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddkdarek 02.03.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 U siebie również od poddasza obmurowałem Schiedla cegłą w 6-tkę, a od dachu klinkierem (połówką).Bardzo zgrabnie wygląda i nie wiem z jakiego powodu niby klinkier ma odpadać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.03.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 ktos tam straszyl ze jak sie lepi plytki do komina to moga odpadac a nei jak sie obmurowuje cegla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.03.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 a moze taki komin? http://www.przewody-uniwersalne.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 05.06.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 3 pytania w teamcie Schiedla: 1. Do czego służy "Płyta szalunkowa" w systemie Schiedlowskim? 2. Czym "kończy się" komin Schiedla? Rurą dyfuzynją czy czymś takim...? 3. Czy kupowaliście nakrywy betonowe Schiedla, czy jakieś inne? Czy mają one przekrojem odpowiadać tylko "Rondu" czy "Rondu" + kanały wentylacyjne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 16.08.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Odświeżam temat.Poradźcie + skąd wziąć kratki wentylacyjne do Schiedla .Nigdzie nie mogę znaleźć takiej o szerokości 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 17.08.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Odświeżam temat. Poradźcie + skąd wziąć kratki wentylacyjne do Schiedla . Nigdzie nie mogę znaleźć takiej o szerokości 12 cm. Ostatnio widziałem w liroyu 12x27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.08.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 DZieki. A może ktoś kupował przez internet? - do Liroy'a będe miała pewnie ze 120 km . Najlepiej aby kratka była sprawdzona w uzytkowaniu. Znalazłam własnie na Allegro takie przykręcane z zewnątrz- metalowe 15x 15cm -tylko czy z tym przykręcaniem trafię akurat w ścianke poprzeczną pustaka? A czy ktoś wie jakie są przepisowe zalecenia co do przekroju takich kratek?- bo może to będzie za mało ( w kominie to pewnie wyjdzie 12x13 cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.08.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=708848828&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.o własnie takie kratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darecki86 22.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A co myślicie o kominach Plewa? Zastanawiam się nad nimi. Cenowo są lepsi od Schiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.11.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A co myślicie o kominach Plewa? Zastanawiam się nad nimi. Cenowo są lepsi od Schiedla. Nie tylko cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karna 08.03.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Nie tylko cenowo Nie tylko cenowo...co jeszcze? Jakoś jest dobra, wykonanie też...montaż łatwy...a co ze szczegółów? Chyba jednak Plewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weiher 01.11.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Witam wszystkich, Mam wielką prośbę, proszę mi powiedzieć jaką cechę ma mieć rura ceramiczna do RONDO PLUS, a jaką cechę do 'zwykłego" RONDO. Chodzi mi konkretnie o wytłoczkę na rurze 'S - TYPE" do którego komina jest ta rura. Pytam, ponieważ dostawca był łaskaw wymieszać rury w transporcie i teraz nie jest mi sam w stanie odpowiedzieć Przy okazji mam kolejne pytanie. Mam położony pierwszy pustak rondo, do połowy wypełniony betonem, i teraz w jaki sposób położyć pierwszą rurę? Na zaprawie, bez zaprawy? Przecież trzeba to jakoś wyrównać, aby uzyskać pion na rurach... Z góry wielkie dzięki za wyczerpujące informację. Pozdrawiam Wiesław W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts