Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WICHROWY KOMENTARZNIK.

inez5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech,... życie tak pędzi i znów Święta.... ! ....i .... już po Świętach ...

Dziękuję Wam dziewczyny za pamięc serdeczną i ciepłe słowa, mimo iż sporadycznie tu ostatnio zaglądam.

Ja również chcialabym Wam w tym świątecznym okresie życzyc,

by przyszły rok

obfitowal w Waszym życiu w słoneczne chwile,

zaś wszelkie cienie

stawały się jedynie krótkotrwalym wytchnieniem

na drodze do realizacji Waszych marzeń.

http://lh5.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/SzjksgHqWDI/AAAAAAAADDA/MzbKl64neaI/xmas_tree_livingetc.jpg

[/code]

Witaj Inez :)

Juz poswiatecznie, ale jeszcze przednoworocznie - wszelkiego dobra jakie moze wynagrodzic Ci te trudy i nieziemskie historie budowy Waszego domu! oby przyniósł Ci je, ten przychodzący Nowy Rok! Wierzę że to co nas nie zabije to nas wzmocni, Ty, wydaje się należysz do tych niepokonanych :wink: a zatem pozazdrościć siły w jaką wzrastasz, dzieki temu przez co przeszłaś! :D

Czasem zaglądam do Twojego dziennika i dziś w końcu zobaczyłam Wielki Powrót :wink: Cieszy!

My jestesmy na etapie dachu, przed nami wybor elektrykow i tynkarzy i calej tej kawalkady kolejnych fachowców! Czy mozesz dac namiary na tych ktorych juz polecasz w dzienniku, tynkarzy i elektrykow? I jeszcze jedno pytanie, czy ktos robił Wam projekt elektryczny przed złożeniem wniosku o PnB (bo masz projekt indywidualny jak my), czy tez robiliscie go pozniej z elektrykami? Jesli wolisz, odpowiedz moze byc na priv'a. Z góry dziekuje!

Pat&Pio, jak miło ,że wpadłas! Szczególnie żeś moja Krajanka, jak widzę :D

Dziękuję za życzenia, ja Tobię również życzę, byś wszystkie kolejne ekipy, które pojawią sie na Twojej budowie , żegnała tylko szerokim uśmiechem ! :D

Pytasz o namiary na tynkarzy i elektryków- bardzo chetnie podeślę na priv.

A co do projektu instal.elektr.- nie mieliśmy takowego i póki co, nie mamy. Jeśli będzie niezbedny, nasz elektryk nie odmówi pomocy, w co nie wątpię (jak pisałam polecam go z pełną odpowiedzialnoscią ).

Instalacje rozpisalam w zeszycie- pokój po pokoju, korytarz, garaz, oświetlenie ogrodu, furtki, brama, taras, wszelkie "czasówki" itd.

Potem omówilam dokladnie wszystko z elektrykiem i zostawiłam mu rozpiskę. Potem była rundka po domu z projektem i rysowanie co i gdzie...

A potem, wszystko zapomniałam :oops: :lol:

Ale nie nasz elektryk, który pamiętal (pamięta do dzis) i dopytywal sie o inne rozwiązania, na które ja reagowałam- "racja! zapomniałam o tym!" :lol:

A teraz , gdy potrzeba podjeżdża, by cos podłączyc, odłaczyc, sprawdzicz czy dziala, czemu sie wyłaczyło itp . Full serwis :D Mimo, iż budowa w toku.

Inez! to mi kamień z serca spadł! :lol: z tym projektem - bo nasz znajomy- elektryk- taka wizje czarna przede mna narysowal, ze najpierw projekt, potem cos tam i jeszcze cos tam...,i dopiero wowczas mozna brac sie za fizyczna robotę, no i pomyslalam ze jeszcze do tego projektu indywidalnego bedziemy doplacac słono - za kolejne projekty, czyli elektryka, hydraulika... A Ty mi takie piekne "rzeczy" mowisz - ze bez projektu! cuuudo! Prosze zatem o te namiary, tez tak sobie pomyslalam, ze jak ludzie nawet maja projekty kupione to mase rzeczy zmieniaja i wtedy co? nowy projekt trza tworzyc, nie! Jak dobrze:) czekam zatem na info.

Tak - jam Krajanka:) piernikowa :wink: budujemy sie tez na wsi, za Kolbudami:)

Twoj dom podziwiam od poczatku, przede wszystkim dlatego ze jest piekny, nowy-stary, ceglasty (a ja kocham cegłe) no i jest realizacja Waszych marzeń:) Nasz dom powoli zaczyna byc realizacją naszych... kompromisów (finansowych), ale poki co wszystko w granicach przyzwoitosci- cobym jeszcze cieszyc mogla sie jego widokiem :wink:

Pat&Pio, mam nadzieję, że podesłane ekipy was nie zawiodą :wink:

DOM_SZCZESLIWY,marjucha witajcie i dziekuję za słowa zachwytu, to jest to, co tygrysy (na budowie) lubią najbardziej :wink: :lol:

marjucha ja również pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! :D Ps. kiedys nawet do Ciebie zaglądałam ukradkiem- fajnie piszesz i fajnego masz psa :wink:

... a ja dopiero dzisiaj odkryłam twój dziennik i jestem pod wielkim wrażeniem. Choć styl twojego domu odbiega od mojego, to z pewnością będę zaglądać na plac budowy. A że mam niezbyt daleko, bo mieszkam w Tczewie, to możesz spodziewać się częstych wizyt :wink: :D

Pozdrawiam,

Ala

P.S.

Szczęśliwego Nowego Roku !!!

Alunek witaj- witaj! :D

I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!

Miło Cię powitac w moich ceglanych progach :wink:

Zapraszam częściej, choc pewnie moje dylematy są już dla Ciebie mało interesujące, gdyż Ty już mieszkasz w pieknym , przytulnym domku i nawet masz KWIATKI!!!!! I oczko wodne - i w ogóle! :D

Moje kwiatki to pewnie zakwitną dopiero na pierwszy mecz Euro na Letnicy :lol:

A "oczko wodne" w postaci Bani, uraduje nas swoja obecnością w terminie... trudnym do przewidzenia :wink: ...ale już zaplanowanym :lol:

Inez -twoje dylematy kiedyś też były moimi dylematami. Fakt trochę czasu juź mineło... 3 lata na swoim i o pewnych sprawach się zapomina, ale... ale teraz są inne dylematy i niedokończone sprawy. Chętnie będę ci kibicować w twoich zmaganiach budowlanych. Bardzo intrygują mnie twoje pomysły na wykończenie wnętrza. Jestem pewna ,że będą oryginalne a jednocześnie bardzo przytulne :wink: