Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WICHROWY KOMENTARZNIK.

inez5

Recommended Posts

Grazi, jak ja cię dobrze rozumiem :lol:

U nas momentami było podobnie, tylko ze raczej ja miałam organiczny wstręt przed jechaniem na budowę, bo wiedziałam,ze sie znów zagotuję i będę musiała w tym stanie wrócic do domu. A potem kolejne noce zarwane z nerwów,że znów COŚ :evil:

Najgorzej jest, gdy kierbud sie nie zna na robocie i ty masz tego świadomosc, a on pozwala sobie na drwiny i chamskie odzywki do ciebie- inwestora, przy WYKONAWCACH :o :evil: I..... nie mozna go wywalic, bo nie ma chętnych by pociągnąc końcówke budowy.

Spotkania z takim typem w roli kierbuda na własnej budowie, który do tego ciągle grozi ,ze odejdzie to to jest dopiero horror :evil: :evil: :evil:

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzisiaj skończyli ostatni - założony net i dokończone listwy i bateria w łazience.. uf!

czeka mnie jeszcze dokończenie tarasów i elewacji (jak pogoda się poprawi) i.. montaż rolet! Jakoś dzisiaj zaczął mi ich brak przeszkadzać, jak obcy ludzie chodzili wokół domu przez parę godzin... :roll:

Sure, pogoda to sie raczej "pogorszy" na bardziej zimową w najbliższym czasie, więc pewnie tak jak ja czekasz z drewnem na wiosnę?

A czego ci obcy ludzie szukali wokol twego domu? :o

Ale rolety to jest fajna sprawa - ja pewnie też szybciutko bedę okna zasłaniac, bo ździebko wstydliwa jestem :oops:

to ci goście od netu się kręcili wkoło domu - praktycznie z każdej strony. Montowali antenę na dachu i resztę osprzętu. Co prawda jakos nachalnei w okna nie zagladali, ale sam fakt bycia na wystawie mnie zmęczył.

U mnei drewno jest "rozgrzebane", to znaczy 1 taras częściowo zrobiony (deski są), jeden ma tylko legary w śniegu, a podbitka w garażu nie dokonczona.. ..w sumie drewno mróz powinno wytrzymać, ale wykonawcy niekoniecznie? :roll:

Grazi trzymam kciuki.

Trochę mnie wystraszylas tą gwarancją -my tez mamy Shiedlla i robiła nam komin ekipa murarzy , a nie zadna autoryzowana. Czy to znaczy,że nie mamy nań gwarancji? :o

Beauty, u nas też tylko jeden komin od kominka,a reszta to kominki kibelkowe- w dachówkach, których póki co nie mamy, bo i hydrauliki nie mamy.

Dostałam z Schiedla taki list

"Po pierwsze jeżeli chodzi o gwarancję to faktycznie jest tak że wystarczy

tylko dowód zakupu, a pozatym to każdy doradca pozna komin Schiedla na

budowie. Tylko jest małe ale komin musi byc postawiony zgodnie ze sztuką

budowlaną i nie może być ingerencji osób trzecich wtedy obowiązuje gwarancja.

Po drugie to my jako firma posiadamy swój serwis technichny który zajmuje

się takimi sprawami i zmienia wysokości wklejek.

W razie chęci uzyskania dokładniejszych informacji proszę o kontakt

telefoniczny."

Edytowane przez grazi

Po trzecie i po czwarte- mało profesjonalny mail od firmy :-? Ale najważniejsze,ze gwarancja na podstawie dowodu zakupu. Nasz komin wyglada na porządnie postawiony, choc.... coś cieknie z niego, niestety.

Pytanie teraz jest czy cieknie bo coś nie tak z murarką, czy z obróbką komina? :-? Dekarz ma wiosną wspiąc sie na dach i to sprawdzic.

Takie odkrycia oceniam "in plus" długiej budowy. Gdybysmy juz ocieplili dach i zamontowali sufity, a potem by nam je zalało to dopiero bysmy kwiczeli równo.

A tak przyszły wichury, mrozy i wielkie deszcze i... wyszło szydło z worka. Woda sie leje po całym kominie, zalewa ścianę działową i tworzy bajora na podłodze. Odkrycia dokonano przed zainstalowaniem okien i zamierzamy sie za to zabrac zaraz przy pierwszych roztopach.

Dostałam z Schiedla taki list

"Po pierwsze jeżeli chodzi o gwarancję to faktycznie jest tak że wystarczy

tylko dowód zakupu, a pozatym to każdy doradca pozna komin Schiedla na

budowie. Tylko jest małe ale komin musi byc postawiony zgodnie ze sztuką

budowlaną i nie może być ingeęcji osób trzecich wtedy obowiązuje gwarancja.

Po drugie to my jako firma posiadamy swój serwis technichny który zajmóje

się takimi sprawami i zmienia wysokości wklejek.

W razie chęci uzyskania dokładniejszych informacji proszę o kontakt

telefoniczny."

To co Ty chcesz zrobić z kominem? :roll: