inez5 04.01.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Grazi, jak ja cię dobrze rozumiem U nas momentami było podobnie, tylko ze raczej ja miałam organiczny wstręt przed jechaniem na budowę, bo wiedziałam,ze sie znów zagotuję i będę musiała w tym stanie wrócic do domu. A potem kolejne noce zarwane z nerwów,że znów COŚ Najgorzej jest, gdy kierbud sie nie zna na robocie i ty masz tego świadomosc, a on pozwala sobie na drwiny i chamskie odzywki do ciebie- inwestora, przy WYKONAWCACH I..... nie mozna go wywalic, bo nie ma chętnych by pociągnąc końcówke budowy. Spotkania z takim typem w roli kierbuda na własnej budowie, który do tego ciągle grozi ,ze odejdzie to to jest dopiero horror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 04.01.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Tak, właśnie tak jest. Czekam na moment bez fachowców w moim domu. Tobie też tego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.01.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Z każdym dniem ten moment się przybliża. To, co wydawalo się niemożliwe, jest coraz bardziej realne. Ja juz od tygodnia mieszkam w swoim domu i nadal czasem nie mogę w to uwierzyć!.. (i tego Wam wszystkim w Nowym Roku życzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.01.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No to wypijmy za szybkie pozegnania fachoffcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 04.01.2010 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Dziewczyny, już jestem! Nie zaczynajcie beze mnie! W TEJ intencji stawiam moje ostatnio ulubione winko http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S0ImX2zBeyI/AAAAAAAADJk/cSIOEqelo5M/4905846960050.jpg I oby jak najszybciej zniknęli za horyzontem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.01.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 dzisiaj skończyli ostatni - założony net i dokończone listwy i bateria w łazience.. uf! czeka mnie jeszcze dokończenie tarasów i elewacji (jak pogoda się poprawi) i.. montaż rolet! Jakoś dzisiaj zaczął mi ich brak przeszkadzać, jak obcy ludzie chodzili wokół domu przez parę godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 05.01.2010 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Sure, pogoda to sie raczej "pogorszy" na bardziej zimową w najbliższym czasie, więc pewnie tak jak ja czekasz z drewnem na wiosnę? A czego ci obcy ludzie szukali wokol twego domu? Ale rolety to jest fajna sprawa - ja pewnie też szybciutko bedę okna zasłaniac, bo ździebko wstydliwa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.01.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 to ci goście od netu się kręcili wkoło domu - praktycznie z każdej strony. Montowali antenę na dachu i resztę osprzętu. Co prawda jakos nachalnei w okna nie zagladali, ale sam fakt bycia na wystawie mnie zmęczył. U mnei drewno jest "rozgrzebane", to znaczy 1 taras częściowo zrobiony (deski są), jeden ma tylko legary w śniegu, a podbitka w garażu nie dokonczona.. ..w sumie drewno mróz powinno wytrzymać, ale wykonawcy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 05.01.2010 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Wykonawcy to zwykle najsłabsze ogniwo w łańcuchu technologicznym budowy To fakt bezdyskusyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.01.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 prawda - w Twoim dzienniku sa tego dowody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 05.01.2010 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 och, jak ja bym chciała już w tym nowym roku przestac kolekcjonowac dowody potwierdzajace moją budowlaną teorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 05.01.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Mój majster właśnie zapomniał, że mam mieć gaz i komin do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.01.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 ja też wiele niepotrzebnych rzeczy w domu, a kominy aż trzy! Ten najbardziej potrzebny, czyli kominkowy, okazał się zbyt wąski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 05.01.2010 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 o rany, grazi i co teraz? Rozbieracie komin? A gdzie był wasz kierbud? NIe ma to jak kierbud, za którego trzeba robotę odwalac Sure, oby to juz było wszystko, co mogłas odkryc po przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 05.01.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Gdzie oni byli, bo niedoróbkę odkrył mąż. teraz nie wiem co to będzie. Wiem, że jak nie chcę stracić gwarancji to przerobic musi ekipa Schiedla. Jutro tam jedzie kierbud. Matko Boska moge tylko powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.01.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 A jeżeli chodzi o kominy ,to u mnie w ogóle nie są potrzebne ,chyba ,że wentylacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 05.01.2010 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Grazi trzymam kciuki. Trochę mnie wystraszylas tą gwarancją -my tez mamy Shiedlla i robiła nam komin ekipa murarzy , a nie zadna autoryzowana. Czy to znaczy,że nie mamy nań gwarancji? Beauty, u nas też tylko jeden komin od kominka,a reszta to kominki kibelkowe- w dachówkach, których póki co nie mamy, bo i hydrauliki nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 05.01.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Dostałam z Schiedla taki list"Po pierwsze jeżeli chodzi o gwarancję to faktycznie jest tak że wystarczytylko dowód zakupu, a pozatym to każdy doradca pozna komin Schiedla nabudowie. Tylko jest małe ale komin musi byc postawiony zgodnie ze sztukąbudowlaną i nie może być ingerencji osób trzecich wtedy obowiązuje gwarancja.Po drugie to my jako firma posiadamy swój serwis technichny który zajmujesię takimi sprawami i zmienia wysokości wklejek.W razie chęci uzyskania dokładniejszych informacji proszę o kontakttelefoniczny." Edytowane 22 Lutego 2012 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 05.01.2010 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Po trzecie i po czwarte- mało profesjonalny mail od firmy Ale najważniejsze,ze gwarancja na podstawie dowodu zakupu. Nasz komin wyglada na porządnie postawiony, choc.... coś cieknie z niego, niestety. Pytanie teraz jest czy cieknie bo coś nie tak z murarką, czy z obróbką komina? Dekarz ma wiosną wspiąc sie na dach i to sprawdzic. Takie odkrycia oceniam "in plus" długiej budowy. Gdybysmy juz ocieplili dach i zamontowali sufity, a potem by nam je zalało to dopiero bysmy kwiczeli równo. A tak przyszły wichury, mrozy i wielkie deszcze i... wyszło szydło z worka. Woda sie leje po całym kominie, zalewa ścianę działową i tworzy bajora na podłodze. Odkrycia dokonano przed zainstalowaniem okien i zamierzamy sie za to zabrac zaraz przy pierwszych roztopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.01.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dostałam z Schiedla taki list "Po pierwsze jeżeli chodzi o gwarancję to faktycznie jest tak że wystarczy tylko dowód zakupu, a pozatym to każdy doradca pozna komin Schiedla na budowie. Tylko jest małe ale komin musi byc postawiony zgodnie ze sztuką budowlaną i nie może być ingeęcji osób trzecich wtedy obowiązuje gwarancja. Po drugie to my jako firma posiadamy swój serwis technichny który zajmóje się takimi sprawami i zmienia wysokości wklejek. W razie chęci uzyskania dokładniejszych informacji proszę o kontakt telefoniczny." To co Ty chcesz zrobić z kominem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts