inez5 14.04.2009 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Nie ma zdjeciorow, a bardzo mnie interesuja... Gdzie je wkleilas? Azalka, zdjęciory meldują się na posterunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 14.04.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja chyba przestane odwiedzac twoj dziennik... Wydam cala kase na okna i elewacje i bede mieszkac na betonie o chlebie i wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 14.04.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja chyba przestane odwiedzac twoj dziennik... Wydam cala kase na okna i elewacje i bede mieszkac na betonie o chlebie i wodzie Azalka, witaj w klubie My własnie zamierzamy w pełni świadomie mieszkac na betonie, polerowanym Nie pękaj , Azalka, będę Ci paczki dosyłac, jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 15.04.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Hie hie Pewnie nawet na betn mi nie starczy - bedzie klepisko. W koncu wiejska chalupa ma byc Dom z zewnatrz macie fantastyczny - jeden z piekniejszych w historii forum (moim zdaniem). Ale wielkiiiiiii.... Do zamiany PDFa na jpg'a musisz miec photoshopa albo acrobata. Wyslij mi na priv ([email protected]) to Ci pozamieniam, ale dopiero wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 15.04.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A gdzie zdjecia z kielbaskami pomiedzy pustakami? Nowy tydzien trzeba zaczac - mam nadzieje, ze bedzie lepszy quote] Maja, kiełbasków nie było, piwków też - czekamy na imprezę wiechową Wtedy i zdjątka się pojawią, .....choc raczej nie te kompromitujące A tydzień na budowie, wcale nie lepszy - murarze nie wyrobili sie w terminie = ekipa dekarzy zeszła z budowy do soboty No, dobra to sobie połkałam , a teraz "do przodu!!!" jak mówi nasz Wielki Polak, Jacek Krzynówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 15.04.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Hie hie Pewnie nawet na betn mi nie starczy - bedzie klepisko. W koncu wiejska chalupa ma byc Dom z zewnatrz macie fantastyczny - jeden z piekniejszych w historii forum (moim zdaniem). Ale wielkiiiiiii.... Do zamiany PDFa na jpg'a musisz miec photoshopa albo acrobata. Wyslij mi na priv ([email protected]) to Ci pozamieniam, ale dopiero wieczorkiem. Och, och, bolszoje spasiba! Mi też sie niewymownie podoba (z amerykańska nie bedę skromna ). A czy jest wielki, hmmm, na pewno nie należy do małych Ale nasz sąsiad majacy parterowy z poddaszem ma w metrach sporo więcej, mimo iż z zewnątrz nasz wydaje sie wiekszy To pewnie dlatego,ze mamy pełnowymiarowe piętro, a nie poddasze. Poszperam w ywmiarach i napiszę Ci ile mamy konkretnie tych metrów , bo zapomniałam Dziękuję, dziekuję, dziekuję za chęc pomocy !! Przeslę wizualki wieczorkiem. Jesteś kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 15.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mh, wyslij, se chociaz poogladam. Powinnas go jakos pieknie nazwac. Piekny dom, pieknne imie. Bo wichrowo to lepiej zeby tam ne byylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 15.04.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Azalka, miałam jakiś problem z forum i nie wyświetlały mi sie komentarze - dopiero zaczynają sie pojawiac. A ja, dopiero co, wysłałm Ci moje wizualki na podany adres email Tak jak mówiłam wcześniej, nie są doskonałe - ani kolory, ani do końca elewacja, bo po zmianach architektowi się juz nie chciało robic nowych , a koloru czerwieni, jak twierdził, nie miał NIc to, w koncu to jedynie obrazki poglądowe A dom , jak dom - ma byc ciepły i urokliwy Tylko tyle od niego wymagam - a moze aż tyle Mam nadzieję,że będzie naszą przystanią spokoju, na tym wietrznym wzgórzu Planuję go otulic pnącymi rózami, bluszczem i innymi pnączami , które uwielbiam. Przed domem posadzimy lilaki białe i fioletowe. Nie bedzie szpaleru cyprysów ani choinek, tylko krzewy , drzewka owocowe i krzaczory Liczę, że ochronią nas od wiatru, który o dziwo, najczęściej wieje od strony południowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaImariusz 16.04.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Piękny i stylowy dom, i aż zazdroszczę postępów w budowie. Dom wielki, ale nie to jest najważniejsze - wszystkie nasze domki wyglądają przy nim "pospolicie" Pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.04.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Lo Matko ,przez przypadek trafiłam do Ciebie , atu takie cudeńko!Domek fantastyczny i pięknie wkomponowany w okolicę.Zapowiada się bardzo interesująco Na pewno będę tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 16.04.2009 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 aniaImariusz oraz Beauty witajcie w moich niskich progach! Fajnie ,że do mnie wpadłyście Dziękuję za słowa zachwytu nad naszym domkiem. Cieszę sie,że na forum znalazłam wiecej ludzi, którym ten styl się podoba. Troche jesteśmy outsiderzy z tym naszym projektem Praca na budowie postępuje ,ale czas ucieka jak zwariowany, a my przez ostrą zimę jesteśmy 3 miesiące do tyłu z planem, bo od 1 września musimy juz dzieci posłac do nowej szkoły Na dzień dzisiejszy sami sobie wydajemy się szaleni ze swoja wiarą w cuda na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.04.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Inez,jeżeli zrealizujesz swój kominek ,to będę Ci go baaardzo zazdrościć. Ja marzyłam o podobnym,ale jak zmierzyłam się z kosztami,to niestety ,ale musiałam jednak odpuścić. Ze względu na finanse z wielu marzeń musiałam zrezygnować ,bo budowa ciągnęła by by się latami .Moj kominek też mi się podoba ,ale bez achów i ochów no i oczywiście cena wyszła o połowe niższa. Pozdrawiam i będe trzymać kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.04.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Hej Inez! jak tam dach sie miewa? Rozgladajac sie po forum wyczytalam w dzienniku googulka jakie wstawiala okna: http://forum.muratordom.pl/chatka-puchatka-czyli-nasze-budowanie-na-odleglosc,t132818.htm Moze Ciebie to zainteresuje? Piec piekny bedzie nadawal piekny klimat w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 21.04.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Maja, okna googulki tez już wypatrzyłam Piękne Po prostu "klasa". U nas okną bedą zakończone łukiem, więc odrobinę inne, ale właśnie o takich żłobieniach marzę jak na ramach w jej oknach... A co do dachu, to robi się , robi, a my kwiczymy Dekarz daje nam popalic swym brakiem umiejętnosci organizowania pracy własnej i swej ekipy. Wrrrr, koszmar Czasami tak jest,że ktoś bardzo dobry w swym fachu postanawia zacząc działac na swój rachunek. I jak wcześniej robił to, co szef zlecił i robił to rewelacyjnie, tak samodzielnie już ma problemy z organizacją i ogarnięciem całości zadania. Kwestia planowania i zadbania o ciągłośc pracy wydaje się ponad jego siły My powoli uczymy się, by dbac o to, aby z własnej inicjatywy pytac go wcześniej o kolejne etapy, bo on nie powie, a potem czeka ,aż my skombinujemy mu wszystko w ciągu godziny , bo on nie ma z czym pracowac Wczoraj mu dowieźliśmy lakierobejcę. Dokładnie tyle, ile kazał. Dzis nas poinformował,że jeszcze wczoraj zabrakło i krokwie pomalował tylko od spodu, reszte machnie się potem, gdy dowieziemy kolejne wiaderka lakierobejcy. No, tak. Ale my dzis tam byliśmy tylko przypadkowo- wizytę zaplanowaliśmy na dzien jutrzejszy i nie mieliśmy pojęcia o braku farby. Czemu on wczoraj już nie dzwonil, że zabrakło i ze trzeba dowieźc ? Gdybyśmy wiedzieli,to bysmy dzis jadąc na budowę zahaczyli o Castoramę i dowieźli Ale po co dzwonic, skoro telepatia tak świetnie funkcjonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 21.04.2009 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Inez,jeżeli zrealizujesz swój kominek ,to będę Ci go baaardzo zazdrościć. Ja marzyłam o podobnym,ale jak zmierzyłam się z kosztami,to niestety ,ale musiałam jednak odpuścić. Ze względu na finanse z wielu marzeń musiałam zrezygnować ,bo budowa ciągnęła by by się latami .Moj kominek też mi się podoba ,ale bez achów i ochów no i oczywiście cena wyszła o połowe niższa. Pozdrawiam i będe trzymać kciuki. Beauty, ty też masz piękny kominek (zajrzałam do twojego dziennika ). My poczatkowo planowalismy piec z rozprowadzonymi kanałami szamotowymi wewnątrz, tak by zrobic w nim ciepłe siedzisko , potem od tego odeszliśmy i skupiliśmy sie tylko na kominku i kaflach. A kafle również dlatego, by kumulowały cieplo i promieniowały nim w razie jakiejś - tfu, tfu- awarii prądu. Będzie to jedyne źródło ciepła w naszym domu, do działania którego nie bedzie potrzebna nawet odrobina prądu (nawet kuchennka będzie na prąd - zero gazu w domu). Mam nadzieję,że z ceny jeszcze troche zjedziemy- lecz pewnie będą to "zjazdy" symboliczne, ale we wrześniu ten piec został nam wyceniony wstępnie na 4 tys więcej, więc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 23.04.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Hej Inez, Sorry....mi sie nie podoba ta dachowka.... Swieci sie jak psu j..ca.. i jakas taka powyginana.... Webacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.04.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Hej Inez, Sorry....mi sie nie podoba ta dachowka.... Swieci sie jak psu j..ca.. i jakas taka powyginana.... Webacze Maja, Ona się w realu nie świeci, bo nie jest glazurowana. Ale właśnie jest brzydko powyginana Choroba, a moze jednak wrócic do tej karpiówki ?... Dekarz się wścieknie- ale to nic, tylko kurna drozej sporo... 10 tysięcy drozej Z drugiej strony, jak mam się wstydzic za swój dom i wszystkim gadac o tej dachówce,że mi sie nie podoba.... to mi się taka opcja wcale nie uśmiecha Jak szukasz czerwonej dachówki, to wybór jak cholera- a gdy potrzebujesz czarnej, zakładkowej barwionej w masie, to Creaton ma jedną i Rupp tylko jedną. Nie chcę malowanej, bo po odkruszeniu glazury pojawią się czerwone plamy na dachu Z drugiej strony karpiówka też nie jest barwiona w masie...- jakos mi to wyleciało z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 23.04.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nie wiem o co chodzi z tym barwieniem w masie....no nie znam sie ale my bedziemy mieli taka francuzka prosciutka jak drut...zdjecie w moim dzienniku... O nazwie Imerys... http://www.imerys-dachowki.pl/polska/default.asp A na nie patrzylas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.04.2009 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Och, jakie piekne! Obejrzałam wszystkie dachy i jestem zauroczona Skontaktowałam się szybciutko z przedstawicielem, ale pogadałam sobie z sekretarką Czekam na odzew. Mnie zachwyciła Beauvoise Ardoise : http://lh6.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/SfCGdfM49AI/AAAAAAAABjQ/PxvRQugbEB0/s640/dach%C3%B3wka%20francuska%20Beauvoise%20Ardoi.jpg Cudo. A co do barwienia w masie- nie wiem jaka jest technologia wykonania, ale chodzi o to, że kolor jest w całej dachówce, a nie tylko w warstwie malowanej. Tj, w razie odłamania górnej warstwy, lub odkruszenia dachówki, nie pojawi sie kolo czerwonej gliny, tylko również barwa czarna. Podobnie w miejscach ciecia nie trzeba uciętych miejsc malowac farbką , która schodzi stopniowo po kilku zimach i czarne dachówki maja czerwone smugi. Czasami to widac, czasami nie , ale ja nie chciałabym miec czarnego dachu w czewone plamy. Dlatego skupiliśmy sie na dachówkach barwionej w masie. Nie wiem jak te francuskie, ale nie zaszkodzi sprawdzic. Są piękne. Ciekawi mnie tylko system reklamacyjny oraz serwis tu w Polsce, skoro mają na cały kraj tylko dwóch przedstawicieli handlowych i biuro w Wa-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 23.04.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Maja, a teraz zajrzalam do Ciebie. Ta dachówka jest super. W jakiej hurtowni ją znalazłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts