mayadaski 17.02.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Co do twoich wyjazdów - ja rozumiem- mieszkajac w takich tropikach jak Irlandia, ciepłe kraje nie wydają sie atrakcyjne W Danii na pewno bedzie cieplej niz w Irlandii w lipcu Nie masz pojecia, jak mysmy sie wymeczyli w tamtym roku w Grecji...musimy odpoczac od upalow i wiecznego zaru z nieba... ...dla moich dzieci to i tak Polska jest krajem tropikalnym...tez nam bedzie goraco w sierpniu na Kaszubach... Mysmy sie juz odzwyczaili od mroznych zim i upalnych lat po tych 12 latach w Eire.....wiosno-jesien caly rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Cała Dania jest cudna ... gdybym miała wybierać inny kraj niż Polskę, to z pewnością wybrałabym właśnie Danię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 17.02.2010 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 czytalam, ze Lolland (wyspa w Zelandii, w Danii) jest bardzo polska...nawet podobno flaga polska tam wisi i jest polski kosciol...tak od przelomu 1900 staje sie bardziej polska niz dunska...wszystko sie miesza... A właśnie- mój dziadek był właścicielem kilku kutrów przed II wojną (Niemcy zabrali dwa,potem Polska Ludowa odebrała mu pozostałe) i wszystkie przywiózł z Bornholmu. Zresztą podróze drogą morską w interesach do Danii były na półwyspie na początku dziennym w czasach przedwojennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 17.02.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Cała Dania jest cudna ... gdybym miała wybierać inny kraj niż Polskę, to z pewnością wybrałabym właśnie Danię a ja tam nigdy nie byłam - może dlatego, ze to za blisko? Ostatnio znajomi z rodzinką (4 dzieci) poplynęli ze Świnoujścia promem na Bornholm, tam wynajęli rowery i spedzili wspaniale 2 tygodnie zjeżdżając wyspę w szerz i wzdłuż. U nas aktualnie jest pora na Legoland A potem pewnie Bornholm- chociaż tydzien, ku pamięci dziadka - pradziadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 17.02.2010 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ...dla moich dzieci to i tak Polska jest krajem tropikalnym...tez nam bedzie goraco w sierpniu na Kaszubach... Czyli wakacje na Kaszubach jednak zaplanowane? A co z kuchnią ? Łazienką? i-te-pe? muszę do Ciebie zajrzec , bo coś ostatnio nie wyglądało to optymistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 ...dla moich dzieci to i tak Polska jest krajem tropikalnym...tez nam bedzie goraco w sierpniu na Kaszubach... Czyli wakacje na Kaszubach jednak zaplanowane? A co z kuchnią ? Łazienką? i-te-pe? muszę do Ciebie zajrzec , bo coś ostatnio nie wyglądało to optymistycznie Wakacje na Kaszubach beda bez kuchni i i-te-pe.. Musza byc schody - Kuzyn postwil sprawe na ostrzu noza... ...no nie zupelnie, ale nie da sie bez nich zyc.. a wakacje w Danii beda w tym roku z tego samego powodu co Twoj Obiecalismy chlopcom Legoland juz 2 lata temu, ale jakos tak po wakacjach w Norwegii 2 tygodniach w krainie lodowcow jakos nie moglam sie zmusic do Skandynawii....po jezdzie w Grecji w tamtym roku, stwierdzam, ze jednak Skandynawia jest mi blizsza sercu....no oczywiscie nie az tak bliska jak wspaniale Kaszuby i Zaborski Park ... Jednak wiecej niz 3 dni w Legolandzie nie zniose...trzeba bedzie jeszcze troche kraj objechac, jak juz bedziemy w tych stronach... dlatego teraz jezdze palcem po mapie i planuje... Kochana z takimi konotacjami to juz dawno powinnas tam wyladowac i Tagerup z Polakkasernen zwiedzic .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 18.02.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Wakacje na Kaszubach beda a wakacje w Danii beda w tym roku Ech, Maja, Ty tu o wakacjach, a u nas za oknem ciągle zima i az ma sie ochotę jej tak pokazac http://lh6.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S31uZ0iNzJI/AAAAAAAADgc/Q6AX90dwdqw/s640/zimowe_szalenstwo_14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.02.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Inez .. dobre Maya - a masz już stolarza do schodów ? Bo jakby co, to mogę polecić mojego .... notabele z Kościerzyny Oto jego stronka http://www.schodynawymiar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.02.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 zima? jaka zima? ja nic nie wiem http://gfxlovers.com/smilies/imgs/laughing/laughing003.gif Anulek - dzieki za namiary na stolarza. Z jakims rozmawialismy jak bylismy w pazdzierniku na Kaszubach...ale jak do tad nas olal z przedstawieniem jakiejs oferty...Koscierzyna to niedaleko od nas... zanotowalam, zapisalam, mam w pamieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 18.02.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Alunek to i ja sie temu stolarzowi przyjrzę Maja to ja ci pokaże jak zima potrafi na ludzi wpłynac, kiedy trwa ZA DŁUGO Przykład maksymalnej przedsiebiorczości na koniec zimy w wielkim mieśice http://lh5.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S31uZQvCFAI/AAAAAAAADgY/tKAC4pHUS6U/s512/zimowe_szalenstwo_48.jpg Potrzeba matką wynalazków grunt to sie nie poddawac! http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S31uaA1NSxI/AAAAAAAADgg/9jKgLP-qV_Q/s512/zimowe_szalenstwo_47.jpg a tu desperat walący głową w drzewo w rozpaczy, ze zima ciagle trwa Jak ja dobrze go rozumiem... http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S31uagaTayI/AAAAAAAADgk/Kp4aOcUgtbI/s512/zimowe_szalenstwo_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.02.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Alunek to i ja sie temu stolarzowi przyjrzę Maja to ja ci pokaże jak zima potrafi na ludzi wpłynac, kiedy trwa ZA DŁUGO Potrzeba matką wynalazków grunt to sie nie poddawac! http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S31uaA1NSxI/AAAAAAAADgg/9jKgLP-qV_Q/s512/zimowe_szalenstwo_47.jpg czyli problem chlodziarki na piwo rozwiazany!!! cale szczescie u nas zima skonczyla sie jakis miesiac temu ....chociaz dzisiaj bylo minus dwa rano.... a ja juz szukam wiosny w ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.02.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Świetne te zimowe fotki! ...to ja mam jeszcze taką: http://statichg.demotywatory.pl/uploads/1263433786_by_Mazar_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.02.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Wiecie co, moj ojciec jakies 20 lat temu dal fortune za maselniczke i swiecznik w kaszubskie wzorki, malowane recznie. Niestety maselniczka sie stlukla, ale jest swiecznik, ktory zawsze jakos tak... do niczego nie pasowal. A tu prosze, przyszla na niego pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 19.02.2010 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ...taki połączenie nowoczesności z duchem przeszłości noooo, oby z duchem mojego dziadka , bo fajny gośc z niego był, nie daj Boże z duchem jego ś.p. żony, babci mej kochanej, która, gdy jako dziecko rozrabiałam mówiła "zobaczysz, zobaczysz, ja Ciebie po śmierci z za grobu obserwowac bedę, ty lorbasie!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 19.02.2010 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Wiecie co, moj ojciec jakies 20 lat temu dal fortune za maselniczke i swiecznik w kaszubskie wzorki, malowane recznie. Niestety maselniczka sie stlukla, ale jest swiecznik, ktory zawsze jakos tak... do niczego nie pasowal. A tu prosze, przyszla na niego pora. Malgos, ludowszczyzna i rękodzieło to "Ostatni Wrzask Mody" Tak, że jestes na czasie z tym świecznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 19.02.2010 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Sure to zdjecie jest ekstra - sama natura pokazała , kto tu rządzi Ja , chociaż należę do miłośniczek białej zimy, chyba już mam jej dosyc Tym bardziej,że wchodzi w fatalny etap żółtej breji i chlapy Ale zimą moze byc też wyjątkowo przyjemnie Szkoda, ze mnie tam nie ma... http://lh5.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S37Bk5bLVZI/AAAAAAAADgs/U9i1mH1Tj4I/zimowe_szalenstwo_35.jpg http://lh5.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S31ua_JIPrI/AAAAAAAADgo/mfqkzGqa2CY/zimowe_szalenstwo_91.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.02.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Na pewno nie w tak pieknym otoczeniu, ale np. w Sopocie w Aquaparku jest też basen zewnętrzny, zimą można poplywać w ciepłej wodzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 19.02.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Sure właśnie jutro na 12.00 wybieram sie tam z dzieciarami, to sie przekonam czy wrażenia podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.02.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ale wam fajnie! kiedyś tam często chodziłam i mi się podobało, teraz jakoś sie nie składa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 22.02.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Sure to juz nie ta zima, która mogła zachwycac, wiec poza tym ,że woda w zewnętrznym basenie jest cieplejsza niz powietrze, to nic fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts