sure 26.03.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 To podobnie jak z aligatorami, gdyby ktos mial przyjemnosc na Florydzie sie spotkac. A słyszałam , ze i w NY na ulicach i w kanałach żyje mnóstwo dzikich zwierząt i to całkiem niebezpiecznych... I należy miec sie na bacznosci po zmroku nie tylko ze względu na podejrzany element ludzki, ale i zwierzęcy Podobno, ale ja sie jeszcze z niczym niebezpiecznym nie spotkalam jakos... Po Central Parku noca nie chodze. Jest sporo drapieznych ptakow, czasami jakis kojot sie trafi, ale one raczej nie wchodza w reakcje z ludzmi. Za to kilka km za NY jest sporo niedzwiedzi i tam nie ma zartow faktycznie. Mój tato kiedyś w Stanach spotkał niedźwiedzia na trasie poza miastem. Szli ze znajomym przez jakąś łąkę i nagle... miś. Udało im się skryć za kszaczorami i miś , stojący jakies 10 m od nich(może pod wiatr?) postał i popatrzył w ich kierunku, a po kilkunastu minut odszedł w przeciwnym kierunku. A panowie bladzi ze strachu kurc-galopkiem wrócili na statek. Na wodzie bezpieczniej- niedźwiedzie nie atakują Bo w Stanach lo ludzie jacyś strachliwi! Jakiś czas temu w Gdyni jechałam główną ulicą do Redłowa, a stadko dzików żerowałao na trawniku 10 m od przystanku. Na przystanku spokojnie stali ludzie i czekali na autobus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.03.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 No wlasnie w Stanach sa malo strachliwi. Kiedys w NY facet mial w mieszkaniu tygrysa. Wszycy sasiedzi wiedzieli o tym, ale nikt nie reagowal, dopoki nie zaczelo im troche za bardzo smierdziec tygrysim moczem. Tam ludzie maja znacznie wiecej do czynienia z dzikimi zwierzetami, bo ich po prostu jest wiecej. Na Florydzie aligator w basenie to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 W maju wybieramy się na Korsykę, a tam podobno dzikie świnki i kozy i inne rogate i mniej, łażące luzem po górskich drogach są standardem. Ale widzę, że, żeby nabrać wprawy w obsłudze w/w i rozwiać związane z nimi obawy, trzeba na majowy weekend po prostu do Trójmiasta się wybrać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 26.03.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 dorkaS, zapraszamy! Na twój przyjazd obsypie swoje osiedle suchym chlebem i przywabię całe dzikie rodziny! Będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 26.03.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A my jakos nie mozemy wejść do środka naszego domu... Dziś wybieraliśmy kolor bramy garażowej. Miała być czarna , ale pomalowanie bramy na ten kolor to dopłata 2 tys extra Sprzedawca twierdził, ze antracyt będzie pasował... Wzięliśmy panel i... guzik! Jest zbyt... szary Stanęło na zieleni. I, tak! Będziemy mieć zieloną bramę i... zielone drzwi wejściowe, coś w ten deseń Drzwi sfotografowane dzis w Wejherowie. http://lh4.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S6z3LRh-O2I/AAAAAAAADjw/lU1NWgWEF6o/s640/IMG_4476.JPG Sąsiad sie zdumiał : "ZIELONĄ BRAMĘ!??? Chyba od środka??" A nie ! Od "nie -środka" I co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 26.03.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Hej Inez !Nareszcie się pojawiłaś .!Drzwi piękne !Załóż kobieto nowy dziennik ,bo za chwilę zapomnę ,jak ten Twój dom wygląda A zielony kolor?Czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.03.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Cześć Inez. Też chciałam wczoraj o tej zieleni coś napisać, ale FM mi nie działało. Dla mnie kolor zielony jest ok, ale faktycznie mogłabys wstawić zdjęcie domku, bo mi się w pamięci zaciera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 27.03.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Dziewczyny, nie chciałam już elewacji umieszczać. Zbyt charakterystyczna... Jak wstawię drzwi i bramę to moze wkleję... Sama nie wiem. Zawsze chciałam mieć kolorowe drzwi. Strasznie podobają mi sie czerwone, niebieskie, zielone... Nasza elewacja to stara, czerwona cegła i dlatego rozpatrywaliśmy niebieskie lub zielone drzwi wejsciowe oraz czarna bramę , która miała się zgrywać z murem pruskim i czarnym dachem. Teraz juz wiemy, ze czarna brama nie wchodzi w grę- za droga Będzie zielona, więc i drzwi w tym samym kolorze Musicie uruchomić wyobraźnię Wiem, ze kolorowe drzwi to rzadkosć, a już kolorowa brama to WIELKA RZADKOSĆ Jednak, obiecuje, że gdy dom będzie gotowy- z gankiem, tarasem, bramą i płotem - wrzucę zdjecie A co do dziennika, chce tam juz umieszczać tylko sam środek, więc jak tylko wrócę z targów w Mediolanie - połowa kwietnia, załozę dziennik, wrzucę zdjęcia i... Juz sie nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Dzień Dobry!Uważam ,że kolor zielony drzwi w zestawieniu z cegłą elewacyjna będą wyglądały rewelacyjnie .Ale musiałby być to kolor taki jak na zdjęciu który zamieściłaś.Przypuszczam ,ze w zamiarach masz tez zrobienie ażurowego ganku w tym samym kolorze.Będzie pięknie ,nietuzinkowo i zachwycająco .Nie mogę się już doczekać A z targów pewnie wrócisz z głowa pełną cudnych pomysłów.Będzie się czym zachwycać !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.03.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Zielone drzwi sa swietne, ja sobie upodobalam szczegolnie bialo-zielone mojego sasiada, w podobny wzorek jak te, ktre zamiescilas. Co Ja z kolei chcialabym niebieskie, nie takie "greckie", tylko w takim odcieniu jak spotyka sie czesto w Bretaniihttp://1.bp.blogspot.com/_n5cjzrGB6Dk/ShGSbCUNcoI/AAAAAAAAIno/Pttpb2Lbij8/s400/shutter-small.jpg[/url] A jakie beda okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 27.03.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Beauty, kolor drzwi, które pokazałam bardzo mi odpowiada. Bramy są w dwóch kolorach- zieleń taka jak zielona siatka ogrodzeniowa (jak dla mnie odcień zbyt sztuczny)i ciemniejsza, bardziej przytłumiona (moim zdaniem odcień- bardziej naturalny) i własnie ten drugi kolor RAL wybraliśmy na bramę. Kolor na drzwi to juz kwestia dopasowania do bramy, ale na pewno będzie to odcień z natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 27.03.2010 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 dorkaS, a co powiesz na to? http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S6z3RPP6xaI/AAAAAAAADj4/fpReZ2IV_UY/s512/939049620.jpg Mnie urzekły kolorowe szybki. A co do moich okien- są białe. Są duże i o różnych rozmiarach, więc okiennice niestety odpadają... Ale nie ma co przesadzac, bo mozna przestylizować ... ... nawet dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.03.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Niezle A ta bariereczka to przeciwko wpadajacym znienacka, wedrujacym samopas po ulicy niemowlakom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.03.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Moje dziecie zyczy sobie takie:http://www.tischlerei-manfred-brandt.de/alte_haustueren/historische_antike_haustuer.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 27.03.2010 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Moje dziecie zyczy sobie takie: http://www.tischlerei-manfred-brandt.de/alte_haustueren/historische_antike_haustuer.jpg o- ja -cie ! Imponujące i powalające! ....a ta bariereczka to pewnie jest dlatego,ze to być moze są drzwi od portfenetru. Ale pewnie i na szalejące niemowlaki by sie nadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.03.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Inez, ale Ty dawkujesz napiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.03.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ten portfeneterek musi byc z bardzo cieplych krajow, zwazywszy na kierunek otwierania sie drzwi. Bo inaczej przy otwieraniu nie ma miejsca na kolejne oszklone skrzydla. I po to moze te szybki? Ciekawe... Bo jak nie feneterek to po co barierka. Wiem, juz sobie odpowiadalam, na szalone niemowlaki Inez, jak sobie tak terapeutycznie popisze w Twoich komentarzach to moze w koncu swoj dziennik uzupelnie A tak jeszcze w temacie drzwiowo-okiennym, do takich domow jak Twoj pasowalyby okna otwierane na zewnatrz, szkoda, ze takich sie juz obecnie nie produkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 29.03.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Inez, ale Ty dawkujesz napiecie... normalnie sama siebie nakrecam i napinam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 29.03.2010 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Inez, jak sobie tak terapeutycznie popisze w Twoich komentarzach to moze w koncu swoj dziennik uzupelnie Pisz, pisz i wymyslaj, co u siebie wkleic A tak jeszcze w temacie drzwiowo-okiennym, do takich domow jak Twoj pasowalyby okna otwierane na zewnatrz, szkoda, ze takich sie juz obecnie nie produkuje. Produkuje się , a jakże! Ale one mniej wygodne, mniej bezpieczne (ponoć) i mniej szczelne. Dlatego i mniej chętnych. Ja na parterze mam jedynie witryny udające okna, jedynie w kuchni mam uchylne. Uznaliśmy ,że witryny są bezpieczniejsze jesli chodzi o potencjalne włamania, ponadto są one na niskim parterze, wiec z myciem z zewnątrz nie bedzie problemów, a i tak tarasowe mamy 5 metrowe rozsuwane na prawie 3 m. i rekuperacje,więc damy radę ze swieżym powietrzem Tylko na piętrze są otwierane okna. Bo inaczej bym ich nie domyła Nasze witryny są umieszczone w ramie okiennej, wiec wyglądają jak prawdziwe okna, a klamki to imitacje, więc bedą antyczne z odzysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 29.03.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Acha, zaczynam "zbieraninę wykończeniową", a ponieważ tu jednak wszystko znajde (w odróżnieniu od mojego kompa, niestety ) wrzucam tu, pierwszą rzecz, która na 100% zagości w moim domku Ku pamięci- do kuchni i pokoików dzieci : http://benjaminmoore.pl/produkty/wnetrza/efekty-dekoracyjne/studio-finishes-reg-chalkboard-paint-307-80.html i następne http://www.farbamagnes.pl/zamowienia.html Fajnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts