Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WICHROWY KOMENTARZNIK.

inez5

Recommended Posts

Ech, pożalę się wam troszkę... :(

Upatrzyłam sobie lampę. Już dawno temu.

Duuuużą , zadżebistą lampę!

Wiem dokładnie , gdzie powinna wisieć... Na schodach.

Do końca marca jest na nią promocja i staniała o 600zł, Nadal kosztuje nie mało - ale juz sporo MNIEJ!

I moze i bym się skusiła, ale... pudło ma 1,5m x 1,2, a ja nie mam gdzie jej przez najblizsze pół roku przechować !!!!! :cry: :cry: :cry:

I tak sobie przejeżdżam ulicą codziennie koło sklepu z NIĄ na wystawie i biję sie z myślami... Co robić - co robić???!!! :roll:

... a czas płynie - tik-tak, tik-tak... I jeszcze przedwczoraj zniknęła mi jedna godzina więcej na zastanawianie się .....

:-?

Kompletnie mi odbiło na punkcie tego Lampiszcza! :roll:

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mnie zaskoczylas, nie wiedzialam, ze jeszcze mozna dostac okna otwierane na zewnatrz!

I moze i bym się skusiła, ale... pudło ma 1,5m x 1,2, a ja nie mam gdzie jej przez najblizsze pół roku przechować !!!!! :cry: :cry: :cry:

I tak sobie przejeżdżam ulicą codziennie koło sklepu z NIĄ na wystawie i biję sie z myślami... Co robić - co robić???!!! :roll:

:

Ej, a znajomi, rodzina, nikt nie ma duzego strychu, piwnicy, garazu??? Tam gdzie moglaby spokojnie zarastac kurzem i czekac na swoja kolejke?

Upatrzyłam sobie lampę. Już dawno temu.

Duuuużą , zadżebistą lampę!

Wiem dokładnie , gdzie powinna wisieć... Na schodach.

Do końca marca jest na nią promocja i staniała o 600zł, Nadal kosztuje nie mało - ale juz sporo MNIEJ!

... a czas płynie - tik-tak, tik-tak... I jeszcze przedwczoraj zniknęła mi jedna godzina więcej na zastanawianie się .....

:-?

Kompletnie mi odbiło na punkcie tego Lampiszcza! :roll:

I kupilas? :roll:

Spokojnych, zdrowych, pełnych radości Świąt Wielkiejnocy :)

Spełnienia wszystkich marzeń, osiągnięcia wszystkich szczytów i ziszczenia wszystkich planów :)

http://republika.pl/blog_ds_1189624/2431110/sz/68l.gif

życzy Neferka z rodziną :)

http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S7M_17A46BI/AAAAAAAADlc/tkj5FUKqxG0/6a00c225239a5e8fdb00d09e61e9f7be2b-500pi.jpg

Hej, Hanneczka!

Dziękuję za pamięć i Tobie też życzę samych pięknych chwil w te Radosne Święta!

A jednak jadę! :)

I już siedzę jak na rozżarzonych węglach.

A póki co, umieram nad pilnym tłumaczeniem i zamiast przygotowywać Święta siedzę przy biurku klnąc na moich protestanckich szefów, którzy mają w nosie Wielkanoc.

I jak ten kurczak ciągnę swój wózeczek.... dłuuuga dzis noc przede mną... :(

Ej, a znajomi, rodzina, nikt nie ma duzego strychu, piwnicy, garazu??? Tam gdzie moglaby spokojnie zarastac kurzem i czekac na swoja kolejke?

Znalazłam już dla niej dobre lokum :D

Ale promocja się skończyła...

Więc namierzyłam ją w Szwecji - w Polsce ma ją tylko jeden sklep, w Gdyni, i z cena przesadzają odrobinę. I nic mi nie pomaga,że znam właścicielkę tego concept storu ;)

Właśnie dogrywam sprawe przerzucenia jej przez Bałtyk - dużo-dużo taniej! Ha! :D Nie mozna się poddawac :)

Efilo, kupię! Bo umieram jak na nią patrzę w necie. Podobnie jak na mysl,ze mój sąsiad będzie miał "zielony dach", a ja przecież pierwsza na to wpadłam - a potem dałam sie przekonac mężowi, ze moze jednak nie.... Ale sąsiad mi wszedł na ambicję swoim projektem :/ - i wróciłam do swojego marzenia- nie bedzie trawy, bedzie mech i porosty! I lampa też! :) Jeszcze mi troszku na nia brakuje, ale uzbieram .... :)

To nowe forum ciągle mnie wkurza, ale już coraz mniej. Pal licho ikonki - choc widzę , ze są fajne, ja z nich korzystać wciąż nie mogę. Radzę sobie metodą sms-ową :(

Reszta tez pozostawia wiele do życzenia, a jednak postanowiłam na nie spojrzeć chłodnym okiem. I cóż zobaczyłam?

Standardowe niezadowolenie ze zmian.

Nie lubimy jak coś sie zmienia- nie lubimy zmian rewolucyjnych.

Wszyscy chcą zmiany, jakiejś zmiany: "tu" - "tu" i -"tu". Inny chce gdzie indziej. Kolejny chce zmiany, ale dokładnie nie wie jakiej - po prostu "coś się musi zmienić, bo jest źle". Inny chce "total zmiany".

W końcu następuje zmiana - rewolucja.

Jedni się cieszą, inni obrażają, że nie są to tylko te zmiany, które oni chcieli, następni przerażeni uciekają, kolejni grożą lub organizują bunt, inni po pierwszym szoku podwijają rękawy i dostosowują sie do zmian szukając swojej przestrzeni w nowych realiach... Jak w życiu :)

Jak w każdej dziedzinie :)

I pomyślalam sobie,że czytałam gdzieś o gościu ,który uparł sie ,że chce mieć basen na dachu budynku. Ale nie zwykły basen, tylko taki by jego dno częściowo było sufitem salonu... Architekci pukali sie w czoło, kilku odeszło na własne życzenie w trakcie realizacji, kilku innym inwestor sam podziękował za współpracę po wielu konfliktach. Nikt nie wierzył, ze sie uda. Twierdzili,że to idiotycczny pomysł i nie ma szans na jego realizację. A udało sie! :)

Tamtego basenu nie znalazłam w necie, ale oto inny niezwykły basen :)

http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S2LUOw2Na_I/AAAAAAAADa8/JYFry_u1ZKk/s512/basen%20z%20widokiem.jpg

http://lh3.ggpht.com/_O7dQsYTRHXk/S2LUPCygjVI/AAAAAAAADbA/m5oeYeyOvtQ/basen%20z%20widokiem2.jpg

Myślę, ze warto uczyc sie nowych rzeczy na każdym etapie życia. Zaczęłam więc odświeżać swoje szare komórki i douczać sie tego cholernego forum i jego cholernych , nowych funkcji . A co mi tam!

W możliwośc wybudowania takiego basenu tez bym nie uwierzyła, a jednak się da! Ja tez dam radę opanować to forum :D