Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WICHROWY KOMENTARZNIK.

inez5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zakochana jestem w bretońskim niebieskim, wydaje mi sie weselszy od zielonego, szczegolnie ciemnego, który napotyka się często w Niemczech.

I co? Zamierzasz rozweselic okolicę niestandardowym kolorem drzwi i bramy? ;)

Nasi sasiedzi są zachwyceni bramą. Nawet taki jeden, który nie wierzył, ze bedzie ładnie, przyszedł do mnie jakiś czas po montazu i spytał, czy nie pomogę mu w kolorach we wnętrzu, bo podoba mu się mój gust, a on buduje kawalerski dom i juz się troche zamotał :) Czyli kolor zgrał sie idealnie :)

aneta, lasche widziałam i STRASZNIE się ucieszyłam,że jest jeszcze ktos , kto nie boi się kolorów na drzwiach zewnętrznych. a jej drzwi są OBŁEDNE! Kibicuję jej pomysłom i czekam w napięciu na resztę :D

dorkaS, te ostatnie drzwi to zachodnie Chiny :) Spodobało mi sie zestawienie surowej bryły i malowanych wrót - stary kamienny barak-magazyn i teczowe drzwi :D

Edytowane przez inez5

Zdecydowanie tak, dom ma byc caly obłożony cegła, podobną do Twojej , tylko z innej cegielni, ale kraśnickiej. I za smutny byłby taki. Więc kolorowe okna i grube granitowe parapety. Właśnie kombinuję jak to ma wyglądać razem. Widuje takie na codzień i naprawdę estetycznie wyglądają.

Jedyną rzeczą o którą się martwię, to ten, że będą nam różne osobniki wjeżdzać w ogrodzenie. Tak z wrażenia i zagapienia. Bo ewidentnie się będziemy odcinać od styropianowych elewacji wokół. Nawet ze zwykłymi oknami :) Ale pewnie przesadzam.

Hmm, powiedzmy tak, moj Szanowny Mąż na razie robi ceglane, ja na razie robie grubaśne granitowe. O ile dostane granit w ludzkiej cenie, i bez nagrobkowych kropek :) A potem to kwestia dobrego piaru... Rynny tytanowe tez mam, w slicznym delikatnym metalicznym odcieniu i jedwabiście miłe w dotyku. ( Powód oficjalny- oczywiście jakość forever, zakulisowy bo były śliczne i jedwabiste w dotyku, no i forever). Ale rzygacza w formie jaszura już nie mam :( a był słodki, demoniczny i przy powierzchni ziemi, nie rzucający się w oczy.

Mentalnie juz dojrzewam. I dzis nawet zagladałam do mojego dziennika. Żenada po prostu. Mam nadzieję, że powstydzę się jeszcze trochę i coś się z tego wykluje. Ku pamięci własnej, Saint Googla, i oczywiście szanownych Czytelników.

Wpisałam się chyba w dzienniku- ale widzę, że komentarze masz tu i tu....

To i ja się przywitam Inez :bye:

Fajne inspiracje- jeżeli je zrealizujesz choć w połowie- efekt będzie murowany! :lol2:

Projekt wanny super. To Balexim? Ja mam taka samą tylko klasycznie całą białą. Będę zaglądać i trzymać kciuki, żeby wszystko się udało.

Pozdrawiam :)

Witaj, agawi74 :) Ponownie :)

Lasche, z dealerami tak już jest, niestety. Ja sie boję czekania na drzwi z daleka, bo znam przypadki czekania tygodniami na coś co miało być "na jutro". Wolę odległosć, którą pokonam max w godzinę. Wtedy mozna z nienacka "spadać" na marudera i domagać sie zrobienia w obiecanym terminie :)

• 2 months później...