inez5 26.05.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Winko mi sie skończyło, a sklepik na osiedlu zamknęli już MOże mąż skoczy na stacje benzynową... MUszę nad nim troszkę popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.05.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 W końcu robota ruszyła z kopyta Muzyka leciała z auta, aż nagle usłyszelismy "...zbliża się 16.30 zapraszamy na wiadomości." W popłochu dokończyliśmy jedną stronę i wskkoczyliśmy do samochodu. Na szczeście pani przedszkolanka nas nie zmroziła wzrokiem, gdy przyjechaliśmy 10 min. po czasie, a dziecko też jakoś przetrwało Wyrodni rodzice!!! Stres musial byc niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.05.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Dobrze, ze nie musiala dziecka do siebie zabierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 28.05.2009 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Stres jak korbka Korek dojazdowy z obwodnicy do centrum Gdańska, jak.... najgorsza z rzeczy jakie można sobie wyobrazic Terenówką śmignęliśmy przez pola poligonu i tak wyswobodziliśmy się z drogowych kleszczy Dziecię na nasz widok kwiczało ze szczęścia Chyba jedynie lody budzą podobną radośc Pani pewnie też kwiczała ze szczęscia, ale jakoś tak introwertycznie, do wewnątrz Ale no, cóż. Wygląda na to, że jednak wyrodni z nas rodzice - walę się w pierś! Słychac dudnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 28.05.2009 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Dobrze, ze nie musiala dziecka do siebie zabierac. Niech by tylko spróbowała! Dziecię nasze jest fajne ,tak jak i jego rodziciele , ale my wtedy byśmy przestali byc już tacy fajni Przedszkolanki mają przekichane na całej linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 29.05.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Inez, rozwaliły mnie lewitujące kapelusze... boskie, boskie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 29.05.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 prawda? Taki prosty pomysł, a jaki zachwycający efekt Witaj w moich skromnych progach, Filcowa Pyro! Chlebem i Solą Cie witam, dorzucając wędzoną fląderkę - jak to nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 29.05.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 ej no co Ty, ja tu bywałam nie raz. tylko się nie odzywam. bo ja taka nieśmiała jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 29.05.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 tylko się nie odzywam. bo ja taka nieśmiała jestem wszyscy pyskaci i nieśmiali są tu jak najbardziej mile widziani !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 31.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witaj inez5, kobieto samodzielnie budująca! Życzę Ci duzo energii na tej drodze, bo bywa ciężko. Ale i pięknie, o czym co jakiś czas się przekonuję... ...będziecie mieli śliczny domek, a najbardziej na obecnym etapie podoba mi się dachówka, czyżby to Domino? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 31.05.2009 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Sure dzięki za ciepłe słowa i witaj na mojej budowie Miło mi również ,że domek Ci się podoba, choc w obecnej formie wygląda, szczerze powiedziawszy "tak se" Ale już wkrótce, będzie można na czym oko zawiesic Tak, to Domino Creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.06.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Piekna, naprawdę. Jak ją kiedyś pierwszy raz zobaczyłam, zaczęłam żałować, że wybrałam miedzianą i ze nie jest całkiem plaska. Ostatecznie okazuje się, że ogólny wygląd mojego domku obrazuje także upodobania projektanta, a nawet wykonawców (są elementy, które zostały zrealizowane inaczej, niz planowalismy)! Wygląda na to, że budujecie w okolicy Gdańska, więc jesteśmy prawie sąsiadami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 01.06.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Sure Wasz domek jest bardzo ładny a dachówka klasyczna, powiedziałabym. Ja też szukałam intensywnie i już- już miałam kupic falistą, bo tylko taka była barwiona w masie, a wtedy wydawało mi się, że innej nie wart brac Potem mi sie zmieniło i stwierdziłam,że zaryzykuję z inną , i wtedy wybór padł na Domino. Tylko ,że nie wiedziałam czego sie na tak płaskim dachu spodziewac- no i efekt jest inny niz myślalam , ale nadal bardzo mi się podoba A my wprawdzie mieszkamy w Gdańsku to budujemy się pod Gdynią. Ale to i tak jeden organizm- #city, więc i tak jesteśmy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.06.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Bardzo fajnie, na pewno będę zaglądać!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 01.06.2009 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Sure będzie mi bardzo miło i zapraszam również do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.06.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Sure będzie mi bardzo miło i zapraszam również do komentowania A dziękil, dzięki - i z wzajemnością!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 01.06.2009 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Sure będzie mi bardzo miło i zapraszam również do komentowania A dziękil, dzięki - i z wzajemnością!... nie omieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 02.06.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Hej Inez, jak tam przeziebienie? A u nas lato takie jakiego niepamietam - mamy upaly i ......24'C Strzaskalismy sie w ten weekend. Poniedzialek tez byl panstwowo wolny, wiec mielismy mini-wakacje Mam cos do Twoich inspiracji na temat norweskich dachow pokrytych mchem: Tu chaty rybakow w Gaularfjell Pass: http://farm4.static.flickr.com/3621/3588122013_481be31216.jpg A tutaj jedna z hytte'a w Gaupne: http://farm4.static.flickr.com/3379/3588122169_d6ecaf3105.jpg To sa zdjecia ktore mam ze soba na kompie pracowym. Mam tez jeszcze pare w domu...poszperam... My mamy podobny pomysl na przyszlosc, by pokryc garaz (chcemy go wciac w dolna skarpe, by wjazd byl z dolu). Chcemy by garazu strop byl na wysokosci srodkowego tarasu, by w ten sposob zwiekszyc powierzchnie prosta na dzialce, a tez wykorzystac wszelkie warunki naturalne jak najlepiej. Nasz Pan Architekt 2 lata temu wybudowal drzewutnie z zielonym dachem, w Swornychgaciach..ta sama technologie urzyjemy u siebie... A co do arktycznej Norwegii...w lipcu w dolinach bylo po 23'C...dopiero jak sie wjezdzalo w gory robilo sie chlodniej...ale byly i takie widoki.... http://farm4.static.flickr.com/3405/3588147547_29285c3308.jpg http://farm4.static.flickr.com/3358/3588147651_fa75503bb2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 03.06.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Jakie miłe odwiedziny Witaj Maja i rodzinko Mai Dzięki za zdjęcia. Pasują idealnie I tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, ze warto pomyslec o takim dachu , choc te chatynki takie bardziej "kurne " A widoki pieeeeeeeeeeeeeekne! Od kilku lat wybieramy sie co roku do Laponii i... jakos nie mozemy sie wybrac Trasa opracowana, znajomi zjeździli ,więc mniej więcej co i jak wiemy, pragnienie olbrzymie... ale jakoś sie nie udaje Ostatnio nawet był pomysl na espedycję w kilka terenówek, ale... znów za mało... czasu? samozaparcia? a moze wszystkiego po trochu? A Skandynawia taka piękna ! A przeziębienie uciekło przyparte do muru przez syropki i inne paskudztwa W sumie mu się nie dziwię - na to właśnie liczyłam Będę śledzic wasze pomysly na garaż w skarpie A nie wiesz czy mocno, jakos specjalnie wzmacnial swój zielony dach wasz architekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.06.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witaj Inez Piękna i oryginalna ta Twoja siedziba rodowa, szachulcowa będzie Pruska architektura XIX wieku zawsze wzbudzała mój podziw, a teraz trafiłam na kogoś kto urzeczywistnia ten styl w swoim współcześnie budowanym domu. Bardzo ciekawią mnie efekty końcowe i wykończenie wnętrz. Będę sobie systematycznie podczytywać Twój dziennik. pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts