Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WICHROWY KOMENTARZNIK.

inez5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 781
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W końcu robota ruszyła z kopyta Muzyka leciała z auta, aż nagle usłyszelismy "...zbliża się 16.30 zapraszamy na wiadomości."

W popłochu dokończyliśmy jedną stronę i wskkoczyliśmy do samochodu.

Na szczeście pani przedszkolanka nas nie zmroziła wzrokiem, gdy przyjechaliśmy 10 min. po czasie, a dziecko też jakoś przetrwało

Wyrodni rodzice!!!

:roll: :roll: :roll:

:lol:

Stres musial byc niezly :lol: :lol:

Stres jak korbka :D

Korek dojazdowy z obwodnicy do centrum Gdańska, jak.... najgorsza z rzeczy jakie można sobie wyobrazic :wink:

Terenówką śmignęliśmy przez pola poligonu :lol: i tak wyswobodziliśmy się z drogowych kleszczy :wink:

Dziecię na nasz widok kwiczało ze szczęścia :wink: Chyba jedynie lody budzą podobną radośc :wink: :lol:

Pani pewnie też kwiczała ze szczęscia, ale jakoś tak introwertycznie, do wewnątrz :wink: :D

Ale no, cóż. Wygląda na to, że jednak wyrodni z nas rodzice :oops: - walę się w pierś! Słychac dudnienie?

Witaj inez5, kobieto samodzielnie budująca! ;)

Życzę Ci duzo energii na tej drodze, bo bywa ciężko. Ale i pięknie, o czym co jakiś czas się przekonuję...

...będziecie mieli śliczny domek, a najbardziej na obecnym etapie podoba mi się dachówka, czyżby to Domino?

pozdrawiam,

Piekna, naprawdę. Jak ją kiedyś pierwszy raz zobaczyłam, zaczęłam żałować, że wybrałam miedzianą i ze nie jest całkiem plaska. Ostatecznie okazuje się, że ogólny wygląd mojego domku obrazuje także upodobania projektanta, a nawet wykonawców (są elementy, które zostały zrealizowane inaczej, niz planowalismy)!

Wygląda na to, że budujecie w okolicy Gdańska, więc jesteśmy prawie sąsiadami... :wink:

Sure Wasz domek jest bardzo ładny a dachówka klasyczna, powiedziałabym.

Ja też szukałam intensywnie i już- już miałam kupic falistą, bo tylko taka była barwiona w masie, a wtedy wydawało mi się, że innej nie wart brac :wink: Potem mi sie zmieniło i stwierdziłam,że zaryzykuję z inną , i wtedy wybór padł na Domino. Tylko ,że nie wiedziałam czego sie na tak płaskim dachu spodziewac- no i efekt jest inny niz myślalam , ale nadal bardzo mi się podoba :wink:

A my wprawdzie mieszkamy w Gdańsku to budujemy się pod Gdynią. Ale to i tak jeden organizm- #city, więc i tak jesteśmy sąsiadami :wink:

Hej Inez,

jak tam przeziebienie?

:wink:

A u nas lato takie jakiego niepamietam - mamy upaly i ......24'C :lol: :lol:

Strzaskalismy sie w ten weekend. Poniedzialek tez byl panstwowo wolny, wiec mielismy mini-wakacje :lol:

Mam cos do Twoich inspiracji na temat norweskich dachow pokrytych mchem:

Tu chaty rybakow w Gaularfjell Pass:

http://farm4.static.flickr.com/3621/3588122013_481be31216.jpg

A tutaj jedna z hytte'a w Gaupne:

http://farm4.static.flickr.com/3379/3588122169_d6ecaf3105.jpg

To sa zdjecia ktore mam ze soba na kompie pracowym. Mam tez jeszcze pare w domu...poszperam...

My mamy podobny pomysl na przyszlosc, by pokryc garaz (chcemy go wciac w dolna skarpe, by wjazd byl z dolu). Chcemy by garazu strop byl na wysokosci srodkowego tarasu, by w ten sposob zwiekszyc powierzchnie prosta na dzialce, a tez wykorzystac wszelkie warunki naturalne jak najlepiej. Nasz Pan Architekt 2 lata temu wybudowal drzewutnie z zielonym dachem, w Swornychgaciach..ta sama technologie urzyjemy u siebie...

A co do arktycznej Norwegii...w lipcu w dolinach bylo po 23'C...dopiero jak sie wjezdzalo w gory robilo sie chlodniej...ale byly i takie widoki....

:lol:

http://farm4.static.flickr.com/3405/3588147547_29285c3308.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3358/3588147651_fa75503bb2.jpg

Jakie miłe odwiedziny :D Witaj Maja i rodzinko Mai :D

Dzięki za zdjęcia. Pasują idealnie :D I tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, ze warto pomyslec o takim dachu , choc te chatynki takie bardziej "kurne " :wink:

A widoki pieeeeeeeeeeeeeekne!

Od kilku lat wybieramy sie co roku do Laponii i... jakos nie mozemy sie wybrac :wink:

Trasa opracowana, znajomi zjeździli ,więc mniej więcej co i jak wiemy, pragnienie olbrzymie... ale jakoś sie nie udaje :roll:

Ostatnio nawet był pomysl na espedycję w kilka terenówek, ale... znów za mało... czasu? samozaparcia? a moze wszystkiego po trochu?

A Skandynawia taka piękna ! :D

A przeziębienie uciekło przyparte do muru przez syropki i inne paskudztwa :wink: W sumie mu się nie dziwię - na to właśnie liczyłam :lol:

Będę śledzic wasze pomysly na garaż w skarpie :D

A nie wiesz czy mocno, jakos specjalnie wzmacnial swój zielony dach wasz architekt?

Witaj Inez :)

Piękna i oryginalna ta Twoja siedziba rodowa, szachulcowa będzie :) Pruska architektura XIX wieku zawsze wzbudzała mój podziw, a teraz trafiłam na kogoś kto urzeczywistnia ten styl w swoim współcześnie budowanym domu. Bardzo ciekawią mnie efekty końcowe i wykończenie wnętrz. Będę sobie systematycznie podczytywać Twój dziennik.

pozdrawiam

Małgosia